Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Йод-актив плюс (Jod-activ plus) (319416) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
Йод-актив плюс (Jod-activ plus)

Йод-актив плюс інструкція із застосування

Склад

Йодид калію, допоміжні компоненти.

Опис діючих речовин

Основна біологічна роль йоду полягає в підтримці функції щитовидної залози і побудові її гормонів — тироксину і трийодтироніну. На сьогоднішній день йод є єдиним відомим мікроелементом, що бере участь в утворенні цих гормонів. Фізіологічна роль гормонів щитовидної залози дуже велика: контроль за інтенсивністю основного обміну, вплив на водно-сольовий, жировий і вуглеводний обміни.

Як гормон, тироксин знаходиться в постійному зв’язку з іншими залозами внутрішньої секреції, особливо з гіпофізом і статевими залозами, регулює діяльність мозку, нервової і серцево-судинної систем, стимулює ріст і розумовий розвиток дитини.

Дослідження, проведені в останні роки Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) в різних країнах світу показали, що рівень розумового розвитку (IQ) безпосередньо пов’язаний з йодом. Гормональні порушення, що виникають через дефіцит йоду, не мають часом зовнішньо виражений характер, тому йододефіцит отримав назву «прихований голод». Найбільше від цього голоду страждають діти: затримується ріст, сповільнюється психічний розвиток, іноді навіть розвивається кретинізм, їм все важче вчитися в школі, знижується процес запам’ятовування і освоєння нових знань і навичок.

Нестача йоду, як «будівельного елементу» гормону щитовидної залози, часто є прихованою причиною розвитку багатьох захворювань.

Спосіб застосування

Дорослим і дітям старше 12 років по 1 таблетці 2 рази на день під час прийому їжі, запиваючи водою. Курс прийому — 1–2 місяці.

Протипоказання

Індивідуальна чутливість до окремих компонентів; особам із захворюваннями щитовидної залози; особам, які приймають інші препарати йоду; жінкам в період вагітності і лактації.

Форма випуску

Таблетки по 250 мг № 40 і № 80.

Термін придатності

24 місяці.