Новини медицини та фармації
За прогнозами Американського онкологічного товариства (American Cancer Society), цього року більш ніж у 26 000 людей у США буде діагностовано рак шлунка, також буде зафіксовано 11 000 випадків смерті, пов’язаних із цим захворюванням. Частка раку шлунка становить близько 1,5% усіх нових випадків раку, що діагностуються щороку в США. Рак шлунка може уражувати будь-яку частину цього […]
Вікова дегенерація жовтої плями (макули) може призвести до втрати зору в осіб похилого віку. У той же час експерти-офтальмологи зазначають, що нові методи лікування дають надію на збереження зору в літньому та старечому віці. За даними Американського товариства фахівців із сітківки (American Society of Retina Specialists — ASRS), ці передові методи лікування ефективні як при […]
Доктор Трейсі Медсен (Tracy Madsen), доцент кафедри невідкладної медицини та епідеміології в Університеті Брауна (Brown University) та практикуючий лікар у лікарнях Род-Айленд (Rhode Island Hospital) та Міріам (Miriam Hospital), США, протягом всієї кар’єри своїм науковим центром інтересів обрала проблеми інсульту (інфаркту головного мозку) у жінок, гендерних особливостей факторів ризику, перебігу та лікування цього захворювання. Т. […]
Особи похилого та старечого віку найчастіше можуть відчувати різний біль та дискомфорт. Хоча багато симптомів можна списати на природний процес старіння, важливо приділяти особливу увагу серцево-судинній системі. Вінаяк Нагараджа (Vinayak Nagaraja), інтервенційний кардіолог у системі охорони здоров’я клініки Майо (Mayo Clinic Health System), США, зазначила, що за наявності будь-яких побоювань щодо наявних симптомів слід обговорити […]
Глаукома — прогресуюче захворювання, яке зумовлює пошкодження зорового нерва, що може призвести до втрати зору. Це друга за значимістю причина сліпоти у США та основна причина незворотної сліпоти у всьому світі. За оцінками експертів, до 2040 р. глаукому діагностуватимуть у 111,8 млн осіб у всьому світі. Що таке глаукома та чому вона виникає? Глаукоматозне ураження […]
Шкіра становить близько 15% від маси нашого тіла. Це найбільший і найвидиміший орган людського тіла. Однак багато функцій шкіри часто не беруться до уваги. Шкіра захищає наш організм від сонячних променів, патогенних мікроорганізмів, виробляє вітамін D та бере участь у регуляції температури нашого тіла. Порушення роботи кишечнику, системи крові, гормонального фону і навіть серцево-судинні захворювання можуть […]
Серцево-судинні захворювання є провідною причиною летальних наслідків серед чоловіків і жінок у США. Для підтримки здоров’я серцево-судинної системи експерти рекомендують дотримуватися здорового харчування, регулярно виконувати фізичні вправи та проходити огляди у лікаря. При цьому, крім перевірки рівня артеріального тиску, глюкози в плазмі крові, ліпопротеїнів високої щільності (ЛПВЩ — «хорошого» холестерину) та ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ […]
Панкреатит — це запалення підшлункової залози, яка має довгу плоску форму, розміщена горизонтально за шлунком. Підшлункова залоза виробляє ферменти для травлення та гормони, які регулюють метаболізм глюкози в організмі. За даними Національного інституту діабету, захворювань органів травлення та нирок (National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Disease — NIDDK), у США щорічно відбувається близько […]
Щодня 47 млн американців приймають лікарські засоби для зниження рівня холестерину. Найчастіше це статини. Вони сприяють виведенню надмірної кількості холестерину, зменшенню кількості його утворення в печінці та профілактиці розвитку атеросклеротичних бляшок у судинах. Водночас багато людей стурбовані потенційними побічними ефектами або думають, що їм доведеться приймати статини все життя. Брайан Камбі (Brian Cambi), доктор медичних […]
Раніше в дослідженнях зафіксовано, що вживання продуктів із високим вмістом вітаміну С сприяє підвищенню настрою. У нещодавньому дослідженні, проведеному вченими з університету Отаго (University of Otago), Нова Зеландія, встановлено, що ефект ківі щодо покращення настрою розвивається дуже швидко: життєвий тонус і настрій учасників підвищилися всього за 4 дні вживання в їжу цього фрукта. Співавтор дослідження, […]
На сьогодні вчені стурбовані зростанням захворюваності та тяжкості форм грибкових інфекцій у всьому світі. Доктор Меган Ленардон (Megan Lenardon), мікробіолог і старший викладач Школи біотехнології та біомолекулярних наук Університету Нового Південного Уельсу (University of New South Wales), розповіла, що гриби історично значною мірою упускалися з уваги в дослідженнях. Водночас існує безліч грибкових патогенів з різними […]
Опубліковано нові рекомендації з анафілаксії, розроблені Об’єднаною цільовою групою за параметрами практики (Joint Task Force on Practice Parameters) та партнерством Американського коледжу алергії, астми та імунології (American College of Allergy, Asthma & Immunology — ACAAI) та Американською академією алергії, астми та імунології (American Academy of Allergy, Asthma & Immunology — AAAAI). Алерголог доктор Джей Ліберман […]