Шипшини плоди плоди 130 г пачка з внутрішн. пакетом №1
діюча речовина: 1 пачка містить шипшини плодів (Rosae fructus) 130 г.
Плоди.
Основні фізико-хімічні властивості: несправжній плід, утворений м'ясистим, пустотілим, розрослим квітколожем із залишками редукованих чашолистків блідо-рожевого або помаранчево-червоного кольору, зовнішня поверхня яких випукла, блискуча й зморшкувата, внутрішня поверхня світліша, рясно вистелена щетинистими волосками.
Засоби, що впливають на систему травлення та метаболічні процеси.
Код АТХ А16А Х.
Біологічно активні речовини шипшини плодів чинять антисклеротичну, протизапальну дію; активізують ферментні системи та окисно-відновні процеси в організмі, нормалізують вуглеводний обмін, посилюють синтез гормонів і регенерацію тканин, підвищують опірність організму до несприятливих факторів навколишнього середовища, підвищують секрецію жовчі, збільшують діурез, зменшують ламкість та проникність капілярів.
Загальнозміцнювальний засіб при гострих та хронічних інфекціях, дистрофії, фізичних навантаженнях; геморагічні діатези; кровотечі різної етіології, передозування антикоагулянтами; гострі та хронічні захворювання печінки (хронічний гепатит, холецистит, холангіт); захворювання нирок і сечового міхура (нефрити, нефропатії у вагітних) — у складі комплексної терапії.
Гіперчутливість до біологічно активних речовин препарату. Тромбофлебіт і схильність до нього, недостатність кровообігу, ендокардит, декомпенсований цукровий діабет, тяжкі захворювання нирок, жовчнокам'яна хвороба.
Безпека та ефективність препарату у період вагітності та годування груддю не вивчались, тому препарати шипшини застосовують після консультації лікаря тільки тоді, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода або дитини.
1 столову ложку плодів вміщують в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячої кип'яченої води, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 15 хв. Охолоджують при кімнатній температурі 45–60 хвилин, проціджують, залишок віджимають до процідженого настою. Об'єм настою доводять кип'яченою водою до 200 мл.
Настій приймати у теплому вигляді 2 рази на добу після їди: дорослим і дітям віком від 14 років — по 1/2 склянки; дітям віком від 1 до 3 років — по 1 десертній ложці, від 3 до 7 років — по 1 столовій ложці, від 7 до 10 років — по 2 столові ложки, від 10 до 14 років — по 1/3 склянки.
Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально, з урахуванням характеру, ступеня тяжкості та особливостей перебігу захворювання, стабільності досягнутого терапевтичного ефекту і переносимості препарату.
Поява або посилення алергічних реакцій. Терапія симптоматична.
2 роки.
Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 ºС.
Приготовлений настій зберігати при температурі від 8 до 15 °С не більше 2 діб.
Зберігати у недоступному для дітей місці.
По 130 г у пачці з внутрішнім пакетом.
Без рецепта.