Шипшини плоди плоди 130 г пачка з внутрішн. пакетом №1

Не в наявності Відсутній в аптеках України
Аналоги
Форма випуску
Плоди
Тм профі фарм
"шипшина"
Шипшина
Харчове холодного віджиму
Тм магнолія
Чай
Сироп
Для обличчя
Дозування
100 г
130 г
150 г
2 г
3 г
Кількість в упаковці, шт.
1
20
Шипшини плоди інструкція із застосування
Склад

діюча речовина: 1 пачка містить шипшини плодів (Rosae fructus) 130 г.

Лікарська форма

Плоди.

Основні фізико-хімічні властивості: несправжній плід, утворений м'ясистим, пустотілим, розрослим квітколожем із залишками редукованих чашолистків блідо-рожевого або помаранчево-червоного кольору, зовнішня поверхня яких випукла, блискуча й зморшкувата, внутрішня поверхня світліша, рясно вистелена щетинистими волосками.

Фармакотерапевтична група

Засоби, що впливають на систему травлення та метаболічні процеси.

Код АТХ А16А Х.

Фармакологічні властивості

Біологічно активні речовини шипшини плодів чинять антисклеротичну, протизапальну дію; активізують ферментні системи та окисно-відновні процеси в організмі, нормалізують вуглеводний обмін, посилюють синтез гормонів і регенерацію тканин, підвищують опірність організму до несприятливих факторів навколишнього середовища, підвищують секрецію жовчі, збільшують діурез, зменшують ламкість та проникність капілярів.

Показання

Загальнозміцнювальний засіб при гострих та хронічних інфекціях, дистрофії, фізичних навантаженнях; геморагічні діатези; кровотечі різної етіології, передозування антикоагулянтами; гострі та хронічні захворювання печінки (хронічний гепатит, холецистит, холангіт); захворювання нирок і сечового міхура (нефрити, нефропатії у вагітних) — у складі комплексної терапії.

Протипоказання

Гіперчутливість до біологічно активних речовин препарату. Тромбофлебіт і схильність до нього, недостатність кровообігу, ендокардит, декомпенсований цукровий діабет, тяжкі захворювання нирок, жовчнокам'яна хвороба.

Застосування у період вагітності або годування груддю

Безпека та ефективність препарату у період вагітності та годування груддю не вивчались, тому препарати шипшини застосовують після консультації лікаря тільки тоді, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода або дитини.

Спосіб застосування та дози

1 столову ложку плодів вміщують в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячої кип'яченої води, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 15 хв. Охолоджують при кімнатній температурі 45–60 хвилин, проціджують, залишок віджимають до процідженого настою. Об'єм настою доводять кип'яченою водою до 200 мл.

Настій приймати у теплому вигляді 2 рази на добу після їди: дорослим і дітям віком від 14 років — по 1/2 склянки; дітям віком від 1 до 3 років — по 1 десертній ложці, від 3 до 7 років — по 1 столовій ложці, від 7 до 10 років — по 2 столові ложки, від 10 до 14 років — по 1/3 склянки.

Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально, з урахуванням характеру, ступеня тяжкості та особливостей перебігу захворювання, стабільності досягнутого терапевтичного ефекту і переносимості препарату.

Передозування

Поява або посилення алергічних реакцій. Терапія симптоматична.

Термін придатності

2 роки.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 ºС.

Приготовлений настій зберігати при температурі від 8 до 15 °С не більше 2 діб.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Упаковка

По 130 г у пачці з внутрішнім пакетом.

Категорія відпуску

Без рецепта.