Шипшини плоди плоди 150 г пачка з внутрішн. пакетом №1
діюча речовина: шипшини плоди (rosae fructus);
1 пачка містить шипшини плодів (rosae fructus) 100 г або 150 г.
Плоди.
Основні фізико-хімічні властивості: цільні, очищені від чашолистиків і плодоніжок несправжні плоди різної форми: від кулеподібної, яйцеподібної або овальної до сильно подовженої веретеноподібної; довжина плодів від 0,7 см до 3 см, діаметр від 0,6 см до 1,7 см. На верхівці плода є невеликий круглий отвір або п’ятикутна площадка. Плоди складаються із м’ясистого, при розриванні соковитого квітколожа (гіпантія) і численних плодиків-горішків, які знаходяться у його порожнині. Стінки висушених плодів тверді, крихкі, зовнішня поверхня блискуча, рідше матова, більш чи менш зморщена. В середині плоди густо вислані довгими, дуже жорсткими щіткоподібними волосками. Горішки дрібні, продовгуваті, зі слабко вираженими гранями.
Колір плодів від оранжево-червоного до бурувато-червоного, горішки світло-жовті, іноді буруваті. Запах відсутній. Смак кислувато-солодкий, злегка в’яжучий.
Засоби, що діють на метаболізм та систему травлення. Код АТX А16А Х.
Біологічно активні речовини плодів чинять антисклеротичну, протизапальну дію; активізують ферментні системи та окисно-відновні процеси в організмі, сприяють усуненню дефіциту вітаміну С, нормалізують вуглеводний обмін, посилюють синтез гормонів і регенерацію тканин, підвищують опірність організму до несприятливих факторів навколишнього середовища, підвищують секрецію жовчі, збільшують діурез, зменшують ламкість і проникність капілярів.
Загальнозміцнювальний засіб при гострих та хронічних інфекціях, дистрофії, фізичних навантаженнях. Геморагічні діатези; кровотечі різної етіології, передозування антикоагулянтами; гострі та хронічні захворювання печінки (хронічний гепатит, холецистит, холангіт); захворювання нирок і сечового міхура (нефрити, нефропатії у вагітних) — у складі комплексної терапії.
Гіперчутливість до біологічно активних речовин препарату. Тромбофлебіт і схильність до нього, недостатність кровообігу, ендокардит, декомпенсований цукровий діабет, тяжкі захворювання нирок, жовчнокам’яна хвороба.
Невідома.
Після застосування відвару рекомендується полоскання ротової порожнини теплою водою або слабким розчином соди для попередження пошкодження зубної емалі.
Безпека та ефективність препарату у період вагітності або годування груддю не вивчалися, тому препарати шипшини можна застосовувати тільки після консультації лікаря, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода або дитини.
Не впливає.
1 столову ложку плодів помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип’яченої води, закрити кришкою і настоювати на киплячій водяній бані 15 хв. Охолодити при кімнатній температурі протягом 45–60 хв, процідити, залишок віджати до процідженого відвару. Об’єм відвару довести кип’яченою водою до 200 мл. Приймати у теплому вигляді 2 рази на добу після їди: дорослим та дітям віком від 14 років — по ½ склянки, дітям 10–14 років — по 1/3 склянки, 7–10 років — по 2 столові ложки, 3–7 років — по 1 столовій ложці, 1–3 роки — по 1 десертній ложці. Перед застосуванням відвар збовтати.
Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально, з урахуванням характеру, ступеня тяжкості та особливостей перебігу захворювання, стабільності досягнутого терапевтичного ефекту і переносимості препарату.
Препарат застосовують дітям віком від 1 року.
Симптоми: поява або посилення алергічних реакцій.
Лікування: терапія симптоматична.
Можливий розвиток алергічних реакцій (у тому числі гіперемія, висипання, свербіж, набряк шкіри).
2 роки.
Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С.
Зберігати у недоступному для дітей місці.
Приготовлений відвар зберігати при температурі від 8 °С до 15 °С не більше 2 діб.
По 100 г або 150 г у пачках з внутрішнім пакетом.
Без рецепта.
АТ «Лубнифарм».
Україна, 37500, Полтавська обл., м. Лубни, вул. Барвінкова, 16.