Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Аскорутин-Ф таблетки 0,25 г, №10 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Аналоги
Аскорутин-Ф
Форма випуску
Таблетки
Дозування
0,25 г
Кількість штук в упаковці
10 шт.
Інструкція із застосування Аскорутин-Ф таблетки 0,25 г, №10

Аскорутин інструкція із застосування

Показання до застосування

Додаткове джерело рутину і аскорбінової кислоти. Рекомендований в складі комплексної терапії захворювань, що супроводжуються підвищенням проникності судин, для профілактики застудних захворювань. Сприяє зменшенню симптомів грипу, підвищенню імунітету. Має антиоксидантні властивості.

Склад

Аскорбінова кислота — 50,0 мг, рутин — 50,0 мг, допоміжні компоненти.

Опис діючих речовин

Аскорбінова кислота відіграє важливу роль у життєдіяльності організму. Однією з важливих властивостей аскорбінової кислоти є зміцнююча дія на кровоносні судини, особливо на дрібні капіляри. Під впливом аскорбінової кислоти знижується проникність судинної стінки, підвищується її еластичність і міцність.

Судини стають менш ламкими і крихкими. Аскорбінова кислота підвищує опір організму до застудних захворювань, є потужним антиоксидантом, нормалізує окисно-відновні процеси.

Рутин (вітамін Р) у поєднанні з аскорбіновою кислотою знижує проникність і ламкість капілярів (у тому числі за рахунок пригнічення активності гіалуронідази), зміцнює судинну стінку, зменшує агрегацію тромбоцитів, має протизапальний ефект, антиоксидантні властивості, приймає участь в окисно-відновних процесах. Полегшує симптоми, пов’язані з гемороєм (біль, ексудація, свербіж і кровотеча). Сприяє уповільненню розвитку діабетичної ретинопатії, запобіганню мікротромбозів та ін. уражень сітківки судинного генезу.

Спосіб застосування

Дорослим по 1 таблетці 1–2 рази на добу після вживання їжі. Курс прийому — до 1 місяця. В подальшому термін споживання та можливість повторного курсу узгоджувати з лікарем.

Протипоказання

Індивідуальна чутливість до окремих компонентів, вагітність, період лактації, діти до 12 років.

Форма випуску

Таблетки по 250 мг № 10 і № 50.

Термін придатності

36 місяців.