Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Хлоргексидину біглюконат 0,05% розчин 100 мл Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Хлоргексидину біглюконат 0,05% розчин

Хлоргексидину біглюконат інструкція із застосування

Показання до застосування

Для дезінфекції гнійних ран, інфікованих опікових поверхонь; при інфекціях шкіри та слизових оболонок в хірургії, акушерстві, гінекології, урології (уретрити, уретропростатити), стоматології (полоскання і зрошення — гінгівіт, стоматит, пародонтит). Розчин хлоргексидину біглюконат 0,05% застосовується для дезінфекції рук і поверхонь.

Склад

Вода підготовлена, хлоргексидину біглюконат 20%.

Опис діючих речовин

Хлоргексидину біглюконат являється катіонним бігуанідом. У хлоргексидину є аміногрупи клітинних білків. Проникає у внутрішньоклітинні мембрани бактеріальних клітин, осідає на цитоплазмі і змінює функцію мембрани, перешкоджаючи споживанню кисню, що викликає зниження рівня АТФ і загибель клітин. Руйнує ДНК і порушує синтез ДНК у мікроорганізмів.

Забезпечує тривалу персистуючу антимікробну активність, що перешкоджає розмноженню мікроорганізмів як мінімум протягом 6 годин після застосування препарату. Хлоргексидину біглюконат надає швидку та виражену дію на грампозитивні і грамнегативні бактерії (Treponema pallidum, Chlamidia spp., Ureaplasma spp., Neisseria gonorrhoeae, Gardnerellavaginalis, Bacteroides fragilis), найпростіші (Trichomonas vaginalis), віруси (Herpes virus). У присутності крові та інших органічних субстанцій антимікробна активність хлоргексидину біглюконату не знижується.

Спосіб застосування

Засіб застосовують зовнішньо. Шкіру навколо рани при мікротравмах обробляють розчином, після чого серветку змочують розчином і накладають на рану, потім фіксують її пластиром або пов’язкою. Перед використанням розчину для профілактики венеричних захворювань необхідна консультація лікаря.

Протипоказання

Підвищена індивідуальна чутливість. Розчин хлоргексидину біглюконат протипоказаний до застосування пацієнтам, страждаючим дерматитами. Засіб з обережністю застосовують в педіатрії та не використовують в офтальмології. Розчин хлоргексидину біглюконат 0,05% не застосовують одночасно з іншими антисептичними засобами.

Форма випуску

Флакон 30 мл і 100 мл.

Термін придатності

24 місяці.