Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Умкалор® сироп (Umckalor® syrup) (559145) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Умкалор<sup>&reg;</sup> сироп (Umckalor<sup>&reg;</sup> syrup)

Умкалор сироп інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Лікарський засіб містить екстракт із коренів Pelargonium sidoides, який стимулює неспецифічні захисні механізми організму, виявляє антимікробні ефекти та має помірні прямі антибактеріальні та противірусні, а також цитопротекторні властивості.
Фармакокінетика. Даних про фармакокінетику препарату поки що немає.

Показання Умкалор сироп

гострі та хронічні інфекції дихальних шляхів і ЛОР-органів (бронхіт, синусит, тонзилярна ангіна, ринофарингіт).

Застосування Умкалор сироп

дорослим і дітям віком від 12 років — по 7,5 мл сиропу 3 рази на добу.
Дітям віком 6–12 років — по 5 мл сиропу 3 рази на добу.
Дітям віком 1–5 років — по 2,5 мл сиропу 3 рази на добу.
Спосіб застосування. Сироп слід приймати всередину 3 рази на добу (вранці, в обід і ввечері).
Тривалість лікування. Після зникнення симптомів рекомендується продовжити лікування протягом декількох днів для запобігання рецидиву.
Тривалість лікування не повинна перевищувати 3 тиж.
Якщо симптоми зберігаються довше 1 тиж без покращення стану під час застосування лікарського засобу, слід проконсультуватися з лікарем.
Діти. Умкалор не рекомендований для застосування у дітей віком до 1 року через недостатність даних щодо його безпеки та ефективності у цій групі пацієнтів.

Протипоказання

гіперчутливість до компонентів препарату, підвищена схильність до кровотеч або прийом лікарських засобів, які уповільнюють процес згортання крові. Тяжкі захворювання печінки і нирок.

Побічна дія

побічні реакції, про які повідомлялося під час застосування лікарського засобу, наведені нижче за системами та класами органів та частотою виникнення: дуже часто (≥1/10), часто (від ≥1/100 до <1/10), нечасто (від ≥1/1000 до ≤1/100), рідко (від ≥1/10 000 до ≤1/1000), дуже рідко (≤1/10 000), невідомо (неможливо встановити на підставі наявних даних).
Шлунково-кишкові розлади: нечасто — розлади ШКТ (біль у животі, печія, нудота, діарея); рідко — слабка кровотеча з ясен.
З боку дихальної системи: рідко — слабкі носові кровотечі.
Розлади з боку шкіри та підшкірних тканин/розлади імунної системи: рідко — реакції гіперчутливості (висип, кропив’янка, свербіж); дуже рідко — тяжкі алергічні реакції (набряк обличчя, задишка, зниження АТ).
З боку гепатобіліарної системи: дуже рідко — порушення функції печінки різного походження, в тому числі підвищення рівня печінкових ферментів. Причинно-наслідковий зв’язок між підвищенням цих показників і застосуванням препарату не продемонстрований.
У разі виявлення будь-яких побічних реакцій необхідно припинити застосування лікарського засобу та звернутися за консультацією до лікаря.

Особливості застосування

якщо симптоми не зникли протягом тижня, підвищена температура тіла зберігається декілька днів або відмічаються порушення функції печінки різного походження, задишка та кров’янисте мокротиння, рекомендується проконсультуватися з лікарем.
Надходили повідомлення про порушення функції печінки різного походження у зв’язку з прийомом препаратів, що містять екстракти пеларгонії очиткової.
У випадку виникнення симптомів порушення функції печінки необхідно негайно припинити прийом препарату і звернутися до лікаря.
Застосування у період вагітності та годування грудьми. У зв’язку з відсутністю достатнього досвіду застосування препарату Умкалор його не рекомендується застосовувати у період вагітності або годування грудьми.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Немає жодних досліджень впливу препарату на здатність керувати транспортними засобами або працювати з іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

дотепер повідомлень про взаємодію немає.
Через можливу дію препарату Умкалор на параметри згортання крові не виключена ймовірність того, що при одночасному застосуванні він може впливати на дію таких непрямих антикоагулянтів, як варфарин. При проведенні плацебо-контрольованого подвійного сліпого клінічного дослідження за участю здорових добровольців не виявлено жодних взаємодій лікарського засобу Умкалор із пеніциліном.

Передозування

дотепер повідомлень про випадки передозування не надходило.
Можливе збільшення вираженості побічних реакцій.

Умови зберігання

не потребує особливих умов зберігання.
Термін придатності після відкриття флакона — 6 міс.