Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Ісла-Мінт (Isla-Mint) (558671) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Ісла-Мінт (Isla-Mint)
Форма випуску
Пастилки
Дозування
100 мг
Кількість штук в упаковці
30 шт.
Виробник
Сертифікат
UA/2187/01/01 від 17.02.2020

Ісла-Мінт інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Лікарський засіб містить екстракт із лікарської рослини Cetraria islandica (ісландський мох), яка відома своєю терапевтичною дією при запальних захворюваннях дихальних шляхів. Лікувальний ефект лікарського засобу при катаральних захворюваннях дихальних шляхів ґрунтується на антимікробній активності та імуностимулювальних властивостях рослинного екстракту, який міститься в ньому, що доведено результатами наукових досліджень. Полісахариди, що містяться у препараті, обволікають слизові оболонки повітроносних шляхів та ефективно захищають їх від дії шкідливих зовнішніх факторів і різного виду подразників. Оскільки лікарський засіб має ще й захисні властивості, його можна застосовувати також з профілактичною метою, у тому числі і при заняттях спортом.
Профілактичне застосування лікарського засобу здатне захищати слизові оболонки, може знижувати схильність дихальних шляхів до інфекцій. Лікарський засіб не подразнює шлунок.
Фармакокінетика. Дані відсутні.

Показання Ісла-Мінт

кашель, у тому числі при бронхіті; захриплість (ларингіт, фарингіт); БА (як допоміжний засіб). Підвищене навантаження на голосові зв’язки (у співаків, учителів, лекторів).
Сухість слизових оболонок при сухому повітрі житлових кімнат або в недостатньо зволожених офісних приміщеннях під час опалювального періоду, а також при обмеженому носовому диханні або під час спортивних занять.

Застосування Ісла-Мінт

дорослим і дітям віком від 12 років приймати по 1 пастилці щогодини (до 12 пастилок на добу), дітям віком 4–12 років — по 1 пастилці кожні 2 год (до 6 пастилок на добу), даючи їм повільно розчинитися в роті.
Ісла-Мінт можна застосовувати протягом тривалого часу.
Навіть після зникнення симптомів захворювання Ісла-Мінт слід приймати ще кілька днів з метою досягнення стійкого терапевтичного ефекту.
Якщо протягом 4–5 днів вираженість стійких симптомів захворювання не зменшується або, навпаки, збільшується, при появі задишки, лихоманки, а також гнійного мокротиння та мокротиння з кров’ю слід негайно проконсультуватися з лікарем.
Діти. Препарат призначати дітям віком від 4 років, оскільки пастилки треба тримати в роті, даючи їм повільно розчинитися.

Протипоказання

підвищена чутливість до діючої речовини або інших компонентів лікарського засобу.
Непереносимість фруктози.

Побічна дія

у поодиноких випадках можуть виникнути алергічні реакції.
Дуже рідко препарат може чинити проносну дію у чутливих пацієнтів, оскільки містить сорбіт.

Особливості застосування

при наявності фенілкетонурії необхідно враховувати, що до складу лікарського засобу входить солодка речовина аспартам (E951).
У разі наявності непереносимості фруктози слід враховувати, що лікарський засіб містить солодку речовину сорбіт (E420).
Рослинні екстракти, що містяться в лікарському засобі, іноді можуть бути причиною відхилень у кольорі і смаку цього лікарського засобу, що жодним чином не позначається на його терапевтичній дії.
Препарат Ісла-Мінт не містить цукру, тому його можна призначати хворим на цукровий діабет.
1 пастилка відповідає 0,03 хлібних одиниць = 0,385 г вуглеводів.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Відомостей про негативний вплив лікарського засобу в період вагітності або годування грудьми не надходило. Однак спеціальних досліджень у цієї категорії пацієнтів не проводили, тому перед застосуванням препарату слід зважити співвідношення ризик/користь.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Якщо препарат приймати відповідно до цієї інструкції, то жодних негативних наслідків його застосування не передбачається.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

до цього часу невідома.

Передозування

повідомлень про випадки передозування не надходило.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С у недоступному для дітей місці.