Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Залаїн Овулі (Zalain Ovuli) (555947) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Залаїн Овулі (Zalain Ovuli)
Форма випуску
Песарії
Дозування
0,3 г
Кількість штук в упаковці
1 шт.
Виробник
Сертифікат
UA/1849/02/01 від 30.11.2020
Міжнародна назва

Залаїн Овулі інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка. Сертаконазол — протигрибковий препарат, похідний імідазолу, з високою фунгіцидною активністю, призначений для місцевого застосування у гінекології. Механізм дії полягає у пригніченні синтезу ергостеролу і збільшенні проникності клітинної мембрани, що призводить до знищення збудників. Ефективний щодо патогенних дріжджових грибів (Candida albicans, Candida spp. і Malassezia furfur), дерматофітів (Trichophyton, Epidermophyton і Microsporium spp.) та збудників, які спричиняють інфекційні захворювання шкіри та слизових оболонок, у тому числі грампозитивних штамів (Staphylococcus, Streptococcus).
Фармакокінетика. Системна абсорбція відсутня. При вагінальному застосуванні концентрація активної речовини в плазмі крові не досягала межі виявлення. Після вагінального застосування радіомаркованого сертаконазолу в плазмі не виявлено радіоактивності.

Показання Залаїн Овулі

Місцеве лікування вагінального кандидозу.

Застосування Залаїн Овулі

Дорослим жінкам 1 песарій вводити глибоко у піхву, бажано в положенні лежачи на спині, ввечері перед сном одноразово. Якщо клінічні ознаки захворювання не зникають, можливе повторне застосування препарату через 7 днів.

Протипоказання

• Гіперчутливість до протигрибкових засобів, похідних імідазолу або до будь-яких допоміжних речовин препарату.
• Протипоказане одночасне застосування препарату з латексними презервативами або песарієм (діафрагма).

Побічна дія

Розлади імунної системи. Іноді можлива транзиторна місцева подразнювальна реакція (відчуття печіння та свербіж). Це може бути наслідком дії фрагментів клітин при загибелі збудників, тому така реакція може бути ознакою успішної терапії.
Повідомлення про підозру на побічну реакцію. Нерідко з’являються алергічні реакції. Повідомлення про підозрювані побічні реакції після дозволу для застосування лікарського засобу є важливим. Це дає змогу постійно контролювати баланс користь/ризик застосування лікарського засобу.

Особливості застосування

Якщо діагноз кандидозу підтверджено, слід виявити та усунути фактори (гігієнічні або способу життя), які сприяють розвитку та проявам грибкової інфекції.
В ході лікування для уникнення рецидивів не рекомендується користуватися милом з кислим рН та проводити спринцювання. Слід користуватися переважно бавовняною білизною.
Доцільно також наносити протигрибковий крем Залаїн на ділянку вульви та промежини.
При застосуванні препарату рекомендується утриматися від статевих стосунків. Рекомендується розглянути можливість щодо одночасного лікування статевого партнера.
Лікування можна проводити у період менструації.
Рекомендується також проводити лікування інших патогенних мікроорганізмів, які можуть асоціюватися з кандидозом.
Лікування слід припинити у разі появи місцевої алергічної реакції.
При відсутності характерних клінічних ознак вагінального кандидозу сам по собі позитивний результат мікробіологічного дослідження не є показанням для лікування.
Застосування у період вагітності і годування груддю. Відсутні дані щодо наявності ембріотоксичності та тератогенного ефекту сертаконазолу. З огляду на спосіб застосування (одноразова доза лікування) і відсутність системної абсорбції препарату застосування сертаконазолу вагітним можливе, але лише у тих випадках, коли очікувана користь для жінки переважає потенційний ризик для плода.
Також відсутні дані щодо проникнення сертаконазолу у грудне молоко. Тому в період годування груддю не слід застосовувати препарат, за винятком тих випадків, якщо, на думку лікаря, очікувана користь для матері переважає потенційний ризик для дитини.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Не впливає.
Діти. Залаїн овулі не застосовують дітям.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

При одночасному застосуванні песаріїв з місцевими контрацептивами можливе зменшення їхньої сперміцидної дії.
Протипоказане одночасне застосування з латексними презервативами або песарієм у зв’язку з ризиком їх пошкодження.

Передозування

Після вагінального застосування передозування практично не відмічалося.

Умови зберігання

при температурі не вище 30 °С.