Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Іноседа сироп (Inoseda syrup) (361748) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Іноседа сироп (Inoseda syrup)
Форма випуску
Сироп
Дозування
250 мг/5 мл
Об'єм
120 мл
Сертифікат
UA/18382/01/01 від 15.10.2020

Іноседа сироп інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Інозину пранобекс є синтетичним похідним пурину (молекулярний комплекс інозину та солі 4-ацетамідобензойної кислоти з N, N-диметиламіно-2-пропанолом у молярному співвідношенні 1:3).
Належить до імуномодулюючих та противірусних засобів та має здатність пригнічувати реплікацію багатьох штамів як РНК-, так і ДНК-вірусів (пряма противірусна дія). Опосередкована противірусна дія пов’язана з посиленням клітинно-опосередкованого імунітету.
Фармакокінетика. Після перорального застосування інозину пранобекс швидко й добре абсорбується у ШКТ. Cmax в плазмі крові досягається через 3 год. Фармакологічна дія проявляється приблизно через 30 хв та утримується до 6 год.
Добре розподіляється у тканинах.
Метаболізується в печінці, в основному до сечової кислоти, та виділяється з організму нирками.

Показання Іноседа сироп

при герпетичній інфекції та інших вірусних захворюваннях із підтвердженими порушеннями імунної системи.

Застосування Іноседа сироп

призначений для перорального застосування.
Дорослі. Дорослим інозину пранобекс застосовують у формі таблеток.
Діти віком від 1 року. Добова доза становить 50–100 мг/кг маси тіла (таблиця) залежно від тяжкості захворювання. Зазвичай добова доза становить 30 мл сиропу (по 10 мл сиропу 3 рази на добу). У 10 мл препарату міститься 500 мг інозину пранобексу.

Маса тіла, кгРежим дозування, мл
10–14 3 × 5–10
15–20 3 × 5–15
21–30 3 × 7,5–20
31–40 3 × 10–30
41–50 3 × 15–35


Щоб відміряти дозу, слід використовувати мірний стаканчик, який знаходиться в упаковці.
Застосування препарату у вищенаведеному режимі дозування зазвичай є достатнім для лікування у разі більшості вірусних інфекцій. Тривалість лікування варіює залежно від виду захворювання.
Застосування препарату зазвичай продовжують протягом 1 або 2 діб після зникнення симптомів.
Діти. Препарат можна застосовувати дітям віком від 1 року.

Протипоказання

підвищена чутливість до діючої речовини та/чи до будь-якої допоміжної речовини препарату.

Побічна дія

єдиною постійною побічною реакцією під час лікування інозином є тимчасове підвищення рівня сечової кислоти в плазмі крові та у сечі, що повертається до початкових нормальних значень за кілька діб після закінчення лікування.
Повідомлення про підозрювані побічні реакції, що виникли після реєстрації лікарського засобу, дуже важливі. Це дає змогу постійно спостерігати за співвідношенням користі/ризику при застосуванні препарату. Працівники системи охорони здоров’я повинні повідомляти про будь-які підозрювані побічні реакції через національну систему фармаконагляду.

Особливості застосування

інозину пранобекс слід з обережністю застосовувати пацієнтам з подагрою (у зв’язку з можливим підвищенням рівня сечової кислоти у плазмі крові та в сечі). У разі тривалого лікування слід здійснювати регулярний моніторинг рівня сечової кислоти у плазмі крові та сечі.
Інших запобіжних заходів при застосуванні препарату немає.
Допоміжні речовини
Сахароза. В 1 мл сиропу Іноседа міститься 500 мг сахарози, що слід враховувати хворим на цукровий діабет. Також його не можна застосовувати пацієнтам із рідкісними спадковими формами непереносимості галактози, недостатністю лактози або синдромом глюкозо-галактозної мальабсорбції.
Тривале застосування препарату (≥2 тиж) може призвести до пошкодження зубів.
Натрій. В 1 мл сиропу Іноседа міститься 0,056 мг натрію, що слід враховувати пацієнтами, які перебувають на дієті з обмеженням вживання натрію.
Метилпарагідроксибензоат (E218) і пропілпарагідроксибензоат (E216). Сироп Іноседа містить метилпарагідроксибензоат і пропілпарагідроксибензоат, що можуть викликати алергічні реакції (у тому числі уповільненого типу).
Етанол. Сироп Іноседа містить приблизно 2,5 об’ємного відсотка етилового спирту (20 мг етанолу 96 об.% у 1 мл сиропу), тобто до 1600 мг етанолу в максимальній добовій дозі (80 мл) для дорослих пацієнтів, що еквівалентно 40 мл пива, приблизно 17 мл вина. Шкідливий для хворих на алкоголізм. Слід бути обережним при застосуванні препарату вагітним та жінкам, які годують грудьми, дітям та пацієнтам із захворюваннями печінки та хворим на епілепсію.
Застосування у період вагітності або годування грудьми
Вагітність. Незважаючи на відсутність тератогенних ефектів у тварин, у I триместр вагітності застосування препарату можливе лише тоді, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода.
Період годування грудьми. Інозину пранобекс проникає в грудне молоко у дуже низьких концентраціях. Препарат можна застосовувати у період годування грудьми.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Інозин не впливає на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

препарат не слід застосовувати одночасно з кортикостероїдами, імуноглобулінами, цитостатиками, антилімфоцитарними імуноглобулінами (у зв’язку з негативним впливом на фармакологічну активність інозину).

Передозування

випадки передозування не спостерігалися. Напівлетальна доза (LD50) перевищує терапевтичну дозу інозину більше ніж у 40 разів.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С у недоступному для дітей місці.
Після відкриття флакона препарат можна використовувати протягом 6 міс.