Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Залізо (Ferrum) (350817) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
Залізо (Ferrum)
Форма випуску
Капсули
Дозування
36 мг
Кількість штук в упаковці
30 шт.

Залізо інструкція із застосування

Показання до застосування

Додаткове джерело заліза; сприяє підтримці в нормі рівня гемоглобіну, з метою корекції залізодефіцитних станів, знижує втому і підвищує працездатність, при вегетаріанстві та дієтах, зі зниженим споживанням продуктів тваринного походження.

Склад

Заліза сульфат, допоміжні компоненти.

Опис діючих речовин

Залізо є найважливішим мікроелементом, який входить до складу більше 100 ферментів організму людини і бере участь у диханні, кровотворенні, імунобіологічних процесах і окисно-відновних реакціях.

Без нього неможливе живлення клітин, оскільки залізо входить до складу гемоглобіну, який доставляє кисень і поживні речовини до всіх органів і тканин.

Залізо потрібне багатьом ферментам і білкам, які контролюють обмін холестерину, процес кровотворення; виробництво ДНК, відповідь імунної системи на бактеріальну або вірусну інфекцію, окисно-відновні реакції, енергетичний метаболізм.

Залізо необхідне для вироблення гормонів щитовидної залози, що регулюють обмінні процеси. Воно залучене в синтез сполучної тканини і певних передавачів імпульсів мозку, не менш важливе для підтримки імунної системи. Залізо незамінне в юнацькому віці; необхідне жінкам для краси шкіри, волосся і нігтів; для осіб, які випробовують підвищені фізичні навантаження. Ознаки дефіциту заліза: анемія, ламкість і випадіння волосся, відшаровування нігтів, порушення травлення, запаморочення, хронічна втома, нервозність, сонливість, уповільнення розумових реакцій, крихкість кісток.

Спосіб застосування

Дорослим та дітям старше 14 років приймати по 1 таблетці на день перед або під час вживання їжі, не розжовувати, запивати водою. Курс прийому — не менше 2 місяців. Після перерви в 1–2 місяці можливий повторний прийом.

Протипоказання

Індивідуальна чутливість до компонентів, діти до 14 років, вагітність, період лактації.

Форма випуску

Таблетки по 500 мг № 60.

Термін придатності

36 місяців.