Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Валеріани настойка настоянка 25 мл флакон, №1 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Валеріани настойка

Валеріани настоянка інструкція із застосування

Склад

діюча речовина: настойка кореневищ з коренями валеріани (Rhizomata cum radicibus Valerianae) (1:5) (екстрагент — етанол 70%);

1 флакон містить настойки кореневищ з коренями валеріани (Rhizomata cum radicibus Valerianae) (1:5) (екстрагент — етанол 70%) ̶ 25 мл або 50 мл.

Лікарська форма

Настойка.

Основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина червонувато-бурого кольору характерного приємного запаху. Допускається утворення осаду.

Фармакотерапевтична група

Снодійні та седативні препарати. Код АТХ N05C M09.

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка.

Біологічно активні речовини, що містяться у коренях та кореневищах валеріани (ефірна олія, валеріанова кислота, борнеол, алкалоїди, дубильні речовини, цукри), зменшують процеси збудження в центральній нервовій системі, посилюють ефекти інших седативних, снодійних, аналгетичних та спазмолітичних засобів.

Фармакокінетика.

Не вивчалась.

Показання

Функціональні розлади діяльності центральної нервової системи (підвищена емоційна збудливість, дратівливість, розлади сну), серцево-судинної системи (нейроциркуляторні дистонії).

Протипоказання

Депресія та інші розлади, що супроводжуються пригніченням центральної нервової системи. Підвищена чутливість до біологічно активних речовин, що входять до складу препарату.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Валеріани настойка посилює дію серцевих, седативних, снодійних, аналгетичних та спазмолітичних засобів.

Застосування у період вагітності або годування груддю

Не застосовувати у період вагітності або годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами

Під час застосування препарату слід утримуватися від керування транспортними засобами та роботи з потенційно-небезпечними механізмами.

Спосіб застосування та дози

Валеріани настойку застосовувати внутрішньо. Дорослим рекомендується приймати по 20–30 крапель настойки 3–4 рази на добу до досягнення стабільного лікувального ефекту, дітям віком від 12 років — із розрахунку 1 крапля на 1 рік життя 3–4 рази на добу.

Діти

Оскільки до складу препарату входить етанол, настойку не рекомендується застосовувати внутрішньо дітям віком до 12 років.

Передозування

При значному перевищенні рекомендованих доз препарату можливий розвиток виражених побічних реакцій: головний біль, запаморочення, сонливість, загальна слабкість, біль у животі, нудота, зниження гостроти слуху та зору, відчуття серцебиття, психічне збудження.

Лікування.

У разі передозування слід припинити прийом препарату. Терапія симптоматична (промивання шлунка, прийом активованого вугілля).

Побічні реакції

Препарат, як правило, переноситься добре, проте у деяких хворих можуть спостерігатися пригнічення емоційних реакцій, сонливість, зниження працездатності, депресія, нудота, спастичний біль у животі, слабкість. Можливі алергічні реакції (у т.ч. почервоніння шкіри, висипання, свербіж, набряк шкіри).

У разі появи будь-яких небажаних явищ необхідно звернутися до лікаря!

Термін придатності

5 років.

Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С. Зберігати у недоступному для дітей місці.

Упаковка

По 25 мл або по 50 мл у флаконах скляних, укупорених пробкою та кришкою або пробкою-крапельницею та кришкою; по 1 флакону по 25 мл, укупореному пробкою та кришкою або пробкою-крапельницею та кришкою, у пачці; по 1 флакону по 50 мл, укупореному пробкою-крапельницею та кришкою, у пачці.

По 25 мл або по 50 мл у флаконах полімерних, укупорених пробками-крапельницями та кришками; по 25 мл або по 50 мл у флаконі полімерному, укупореному пробкою-крапельницею та кришкою, по 1 флакону в пачці.

Категорія відпуску

Без рецепта.

Виробник

ПрАТ Фармацевтична фабрика «Віола».

Місцезнаходження виробника та адреса місця провадження його діяльності

69063, Україна, м. Запоріжжя, вул. Академіка Амосова, 75.

Заявник

ПрАТ Фармацевтична фабрика «Віола».

Місцезнаходження заявника

69063, Україна, м. Запоріжжя, вул. Академіка Амосова, 75.