Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Вокара® краплі оральні флакон-крапельниця 20 мл, №1 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Вокара®

Вокара інструкція із застосування

Лікарська форма

Краплі оральні.

Прозора ледь жовтуватого кольору рідина.

Фармакотерапевтична група

Комплексний гомеопатичний засіб.

Препарат має виражену місцеву та загальну протизапальну дію.

При ангіні, скарлатині, хронічному тонзиліті дія препарату спрямована на ліквідацію симтомів захворювання. Запобігає хронізації запального процесу та виникненню загострень.

Зменшує гіперемію та набряк піднебінних мигдаликів, прискорює очищення поверхні та лакун від нальоту та гною, знижує небезпеку гнійно-некротичних ускладнень, сприяє ліквідації вогнища хронічної інтоксикації.

Сприяє усуненню проявів інтоксикації внаслідок інфекції: підвищеної температури тіла з ознобом, периферичним спазмом судин та порушенням мікроциркуляції, відчуттям розбитості у тілі, болями у м'язах, астенією.

Імуномодулююча дія сприяє ліквідації регіонарних лімфаденопатій та лімфаденітів при захворюваннях ротоглотки та ЛОР-органів.

Зменшує прояви, що супроводжують скарлатину, у тому числі імунопатологічні (лімфаденопатія, капіляротоксикоз, міокардит).

При фарингіті, ларингіті, трахеїті зменшує запалення, нав'язливий кашель та біль у горлі, сприяє відновленню структури та функції слизової оболонки. Зменшує ларингоспазм, полегшує дихання.

При лікуванні стоматиту, гінгівіту зменшує почервоніння та набряк слизової оболонки, больовий синдром, прискорює загоєння афт.

Протипоказання

Підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату.

Спосіб застосування та дози

Дорослі та діти від 12 років: по 10 крапель препарату у чистому вигляді або розведеного в 1 столовій ложці води;

діти 5-12 років: по 5–7 крапель препарату, розведених в 1 столовій ложці води;

діти 1-4 років: по 1–4 краплі препарату, розведених в 1 столовій ложці води.

Приймати препарат 3 рази на добу.

На початку лікування, а також у випадках, що вимагають швидкого ослаблення симптомів, можливий прийом препарату кожні півгодини-годину до 8 разів на добу до покращання стану, але не більше 3-х діб, після чого застосовувати 3 рази на добу.

Для досягнення максимального ефекту рекомендується приймати Вокару® у проміжках між прийомами їжі (за 30 хвилин до або через 1 годину після їди). Для посилення ефективності рекомендується потримати препарат деякий час у роті перед проковтуванням.

Курс лікування при гострих захворюваннях триває до повного одужання. При лікуванні загострень хронічних хвороб рекомендований курс лікування — 6 тижнів.

При лікуванні хронічного тонзиліту рекомендований протирецидивний курс лікування — по 6 тижнів 2 рази на рік з метою запобігання загострення хвороби.

Передозування

Випадків передозування не було зареєстровано.

Термін придатності

5 років.

Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Умови зберігання

Лікарський засіб зберігати у щільно закритому флаконі в оригінальній картонній упаковці при температурі не вище 30 °С у недоступному для дітей місці.

Упаковка

По 20 або 50, або 100 мл у флаконах-крапельницях із темного скла, у картонній упаковці.

Категорія відпуску

Без рецепта.