Все аптеки Украины

Зест Феррум ретард (Zest Ferrum Retard) (561433) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
Зест Феррум ретард (Zest Ferrum Retard)

Зест Феррум ретард інструкція із застосування

Характеристика

Зест Феррум Ретард — це комплекс, що містить у своєму складі комбінацію із 3 видів заліза — бісгліцинату заліза, сульфату заліза та пірофосфату заліза — для профілактики залізодефіцитних анемій різного походження, що супроводжуються дефіцитом заліза. Зест Феррум Ретард розроблений за інноваційною технологією MULTI-LAYER, що сприяє роздільному вивільненню компонентів протягом усього дня та їх кращому засвоєнню.
3 шари таблетки — роздільне вивільнення — краще засвоєння.
Тришарова технологія MULTI-LAYER забезпечує вивільнення компонентів у три етапи:
«Швидкий» шар з бісгліцинатом заліза вивільняється за 5 хв і всмоктується у верхніх відділах дванадцятипалої кишки, що сприяє зменшенню подразнювальної дії на шлунок та кращому засвоєнню, тим самим сприяючи насиченню крові залізом.
«Середній» шар починає діяти через 45 хв та містить сульфат заліза (завдяки його всмоктуванню в дванадцятипалій кишці зменшується негативний вплив на слизову оболонку шлунка ) та вітамін С, який сприяє кращому всмоктуванню заліза.
«Пролонгований» шар вивільняється протягом 8 год та містить мікроенкапсульований пірофосфат заліза, всмоктування якого не залежить від pH кишкового вмісту, що сприяє, зі свого боку, кращому всмоктуванню заліза з кишечнику та створенню оптимальних концентрацій заліза в організмі людини.
Особливості компонентів, що входять до складу Зест Феррум Ретард
Бісгліцинат заліза завдяки кращому засвоєнню, на відміну від інших солей заліза, нормалізує рівень гемоглобіну в крові та не спричиняє побічних ефектів (таких як закреп, діарея, біль в животі тощо). 
Пірофосфат і сульфат заліза мають різні ступені біозасвоєння, завдяки чому всмоктування заліза в кишечнику відбувається в різний час, що створює умови для поступового і тривалого ефекту.
Залізо бере активну участь у реалізації багатьох функцій в організмі: в утворенні червоних кров’яних клітин (еритроцитів), реалізації когнітивної функції, процесах енергетичного обміну та поділу клітин тощо.
Вітамін С покращує засвоєння заліза організмом і сприяє метаболізму фолієвої кислоти, бере активну участь у побудові тканин, зміцнює стінки судин, має сильні антиоксидантні й антиагрегантні властивості, покращує мікроциркуляцію в органах і тканинах організму людини.

Рекомендації з вживання

якщо лікар не призначив інакше, слід дотримуватися таких рекомендацій.
Вживати як дієтичну добавку до раціону харчування:
– при підвищеній потребі в залізі
– при захворюваннях ШКТ, що супроводжуються порушенням всмоктування заліза;
– при захворюваннях, що супроводжуються крововтратами;
– при та після хірургічних операцій та після травм, що супроводжуються крововиливами.
Вживати дорослим по 1 таблетці на добу, запиваючи достатньою кількістю води.
Термін споживання узгоджувати з лікарем. Подальші курси та періодичність повторних курсів визначає лікар індивідуально.
Застереження при вживанні: підвищена чутливість до окремих компонентів продукту.
Не перевищувати рекомендовану добову дозу. Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування. Перед початком вживання дієтичної добавки та при одночасному застосуванні будь-яких лікарських засобів обов’язкова консультація лікаря.
Не вживати дітям.
Можливе вживання під час вагітності та в період годування грудьми після консультації з лікарем.
Не є лікарським засобом. Дієтична добавка.
Різноманітне і збалансоване харчування та здоровий спосіб життя важливі для вас.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С у сухому, захищеному від прямих сонячних променів і недоступному для дітей місці.