Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Канефрон® Н краплі (Canephron® N drops) (559207) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Канефрон<sup>&reg;</sup> Н краплі (Canephron<sup>&reg;</sup> N drops)
Ціна в місті Київ
від 270,69 до  470,50 грн
Без рецепта
Інструкція із застосування Канефрон® H краплі оральні флакон з дозуючим пристроєм 100 мл, №1
Форма випуску
Краплі оральні
Об'єм
100 мл
Виробник
Сертифікат
UA/4708/01/01 від 20.10.2021

Канефрон Н краплі інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Компоненти, що входять до складу рослинного лікарського засобу, виявляють комплексну активність, що зумовлює протизапальну, антиоксидантну, спазмолітичну та знеболювальну дію. Також Канефрон® Н виявляє антибактеріальний та діуретичний ефекти, які зумовлені речовинами, що містяться в рослинних компонентах препарату.

Показання Канефрон Н краплі

для комплексного лікування запальних захворювань сечовивідних шляхів.
Профілактика утворення сечових каменів, у тому числі після їх видалення.

Застосування Канефрон Н краплі

якщо лікар не призначив інакше, препарат слід приймати дорослим та дітям віком від 12 років по 50 крапель 3 рази на добу (загальна добова доза — 150 крапель).
Дорослі краплі приймають, як правило, у нерозведеному вигляді. Якщо необхідно (наприклад гіркий смак для дітей), краплі приймати з додаванням будь-якої рідини. Перед вживанням збовтати! При накапуванні препарату флакон слід тримати вертикально.
Одночасно з прийомом препарату необхідно забезпечити вживання достатньої кількості рідини.
Тривалість лікування визначає лікар індивідуально. Якщо препарат переноситься добре, його можна призначати на тривалий термін. Слід дотримуватися рекомендацій, викладених в розділі інструкції ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ.
Діти. Препарат не рекомендується застосовувати дітям віком до 12 років.

Протипоказання

підвищена індивідуальна чутливість до будь-якого компонента препарату або інших рослин сімейства Зонтичні (Apiaceae), наприклад аніс, фенхель, та анетолу (тобто компонента ефірних масел, що містять, наприклад, аніс і фенхель).
Пептична виразка.
Іригаційна терапія не повинна проводитися у випадку набряків внаслідок серцевої недостатності або порушення функції нирок, або якщо пацієнту було рекомендовано зменшене споживання рідини.

Побічна дія

часто трапляються порушення з боку травного тракту (нудота, блювання, діарея). Можуть виникати алергічні реакції в разі підвищеної чутливості до компонентів препарату, включаючи висип, кропив’янку, свербіж, гіперемію шкіри. Частота невідома.
У разі виникнення будь-яких небажаних реакцій слід припинити застосування препарату і звернутися до лікаря.

Особливості застосування

під час зберігання лікарського засобу можливе помутніння або випадання осаду, проте це не впливає на його дію.
У разі подовження лихоманки, спазмів, появі крові у сечі, розладів сечовипускання та гострої затримки сечі необхідно негайно звернутися до лікаря.
Цей лікарський засіб містить 19% етанолу. Одна доза, згідно інструкції, містить до 0,75 г алкоголю. Невиключений ризик для здоров’я пацієнтів, які страждають на захворювання печінки, алкогольну залежність, епілепсію, органічні захворювання мозку, для вагітних та жінок, які годують грудьми, та дітей.
Застосування у період вагітності або годування грудьми
Вагітність. В дослідженнях на тваринах не виявлено будь-яких безпосередніх або опосередкованих шкідливих ефектів на перебіг вагітності. До цього часу досвід застосування Канефрону Н у вагітних дуже обмежений. З міркувань безпеки застосовувати Канефрон Н краплі під час вагітності не рекомендується.
Під час вігітності застосовувати Канефрон Н у вигляді таблеток.
Годування грудьми. Не відомо, чи потрапляє Канефрон Н або його активні речовини/метаболіти у жіноче молоко. Не можна виключати ризик для новонародженого/немовляти. Канефрон Н не слід застосовувати під час лактації.
Репродуктивна функція. Дані щодо впливу на фертильність людини відсутні. У дослідженнях на тваринах не спостерігалось впливу на репродуктивність жінок та чоловіків.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Препарат у рекомендованих дозах не впливає на здатність керувати транспортними засобами і працювати з іншими механізмами, але слід враховувати, що препарат у формі крапель містить етанол.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

невідома. У разі необхідності одночасного застосування будь-яких інших лікарських засобів слід проконсультуватися з лікарем. Ефект інших ліків може бути ослаблений або посилений.

Передозування

випадки отруєння препаратом внаслідок його передозування невідомі. Терапія: симптоматична.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С у недоступному для дітей місці.
Після першого відкриття флакона лікарський засіб придатний для застосування протягом 6 міс.