Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Пумпан® краплі оральні (Pumpan® oral drops) (557938) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Пумпан<sup>&reg;</sup> краплі оральні (Pumpan<sup>&reg;</sup> oral drops)
Форма випуску
Краплі оральні
Об'єм
50 мл
Сертифікат
UA/1973/02/01 від 21.02.2017

Пумпан краплі оральні інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Препарат проявляє антиангінальний, метаболічний, кардіотонічний та антигіпертензивний ефекти. Зменшує адренергічну іннервацію, чинить антиаритмічну, м’яку діуретичну, антиоксидантну та кардіопротекторну дії. Покращує показники ліпідного обміну (рівень ХС, β-ліпопротеїдів). Впливає на реологічні властивості крові, сприяє зниженню коагуляційних властивостей плазми крові і нормалізації рівня фібриногену та протромбінового індексу. Препарат нормалізує кровообіг, обмінні процеси та живлення серцевого м’яза, скорочувальну та насосну функції міокарда, сприяє нормалізації підвищеного АТ, зміцнює стінки судин і чинить антисклеротичну дію.
У комплексному лікуванні Пумпан знижує частоту та інтенсивність нападів стенокардії, запобігає подальшому розвитку та загостренням хвороб серця. Завдяки комплексній дії включення Пумпану в базисну серцево-судинну терапію дозволяє скоротити прийом або дози інших серцево-судинних препаратів (нітратів, блокаторів β-адренорецепторів, антагоністів кальцію). У пацієнтів з нестабільною стенокардією, у тому числі рефрактерною до базисної терапії, включення Пумпану у комплексне лікування сприяє стабілізації стану хворого.
Фармакокінетика. Не досліджувалася.

Показання Пумпан краплі оральні

у комплексному лікуванні хронічної ІХС, АГ, дистрофічних змін міокарда, порушень серцевого ритму, серцевої недостатності. Нейроциркуляторна дистонія.

Застосування Пумпан краплі оральні

дорослі (всі терапевтичні показання), діти віком від 12 років (тільки нейроциркуляторна дистонія) — 10 крапель препарату, розведеного в невеликій кількості води.
На початку лікування, а також у випадках, що потребують швидкого зменшення вираженості симптомів, рекомендований прийом препарату кожні ½–1 год до 8 разів на добу до покращання стану, але не більше 3 діб. Після покращання стану частота прийому повинна бути знижена до 2–3 разів на добу.
Для досягнення максимального ефекту рекомендується приймати Пумпан® у проміжках між прийомами їжі (за 30 хв до або через 1 год після прийому їжі), потримати препарат деякий час у роті перед проковтуванням.
Тривалість курсу лікування — 2–3 міс. При стабілізації стану можливий перехід на 1–2-разовий підтримувальний прийом.
Діти. Застосування препарату Пумпан®, краплі оральні, у дітей віком до 12 років не рекомендується через недостатню кількість даних.
Застосування препарату Пумпан®, краплі оральні, віком від 12 років не рекомендується при таких терапевтичних показаннях, як серцева недостатність, АГ та ІХС через недостатню кількість даних.

Протипоказання

підвищена чутливість до діючих речовин, рослин родини складноцвітих (таких як ромашка, календула, хризантема) або допоміжних речовин препарату.

Побічна дія

у виняткових випадках в осіб із гіперчутливістю до якогось із компонентів препарату можливі алергічні реакції. Спостерігалося підвищення фаз тахікардії і дуже рідко, в основному в нічний час, підвищення фаз брадикардії. Немає достатньо даних для висновку про частоту виникнення побічних реакцій.

Особливості застосування

при аритміях не слід приймати препарат без консультації з лікарем, оскільки Пумпан® може зменшувати ектопічну активність серця (суправентрикулярна та шлуночкова екстрасистоли), а у деяких пацієнтів інколи можуть відзначатися збільшення суправентрикулярних та шлуночкових екстрасистол.
Пумпан®, краплі оральні, не слід застосовувати пацієнтам з алкогольною залежністю, оскільки в одній дозі препарату міститься 160 мг спирту.
Вміст спирту слід враховувати також при застосуванні препарату вагітним, жінкам, які годують грудьми, дітям та пацієнтам з високим ризиком захворювань печінки та ризиком нападів епілепсії.
На початку лікування препаратом можуть тимчасово загострюватися наявні симптоми захворювання (первинна реакція). Така реакція зазвичай не є шкідливою. Якщо симптоми не зникають, застосування препарату потрібно припинити. Після зникнення первинної реакції лікарський засіб можна застосовувати знову. При повторному загостренні симптомів застосування лікарського засобу необхідно припинити.
Довготривале лікування гомеопатичними лікарськими засобами має контролювати лікар з досвідом застосування гомеопатичних препаратів, оскільки можуть виникнути симптоми, які не вказані в інструкції для медичного застосування.
Оскільки Пумпан® містить рослинні та інші природні компоненти, при зберіганні може спостерігатися незначна зміна смаку, прозорості або кольору р-ну, що не призводить до зниження якості та ефективності препарату.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Дані щодо застосування лікарського засобу у період вагітності або годування грудьми відсутні. Доказів будь-якого ризику прийому препарату у період вагітності або годування грудьми немає, тому рекомендовано застосовувати препарат у цей період з обережністю, тільки у випадках, якщо, на думку лікаря, очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода/дитини.
Дані щодо впливу препарату на репродуктивну функцію відсутні.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Лікарський засіб не впливає або має зовсім незначний вплив на здатність керувати транспортними та механічними засобами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

на даний час немає інформації відносно взаємодії препарату з іншими лікарськими засобами.
При одночасному застосуванні препарату Пумпан® з іншими серцево-судинними лікарськими засобами дозу препаратів базисної терапії можна знизити, але тільки під наглядом лікаря. Рекомендовано дотримуватись 20-хвилинної перерви між прийомом лікарських засобів.
Нездоровий спосіб життя, вживання стимуляторів, неправильне харчування можуть негативно впливати на ефективність гомеопатичних лікарських засобів.

Передозування

випадків передозування не зареєстровано.

Умови зберігання

у щільно закритому флаконі в оригінальній картонній упаковці при температурі не вище 30 °С у недоступному для дітей місці.