Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Нотта® краплі оральні (Notta® oral drops) (557936) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Нотта<sup>&reg;</sup> краплі оральні (Notta<sup>&reg;</sup> oral drops)
Ціна в місті Київ
від 338,71 до  670,70 грн
Без рецепта
Інструкція із застосування Нотта® краплі оральні флакон з крапельним дозатором 50 мл, №1
Форма випуску
Краплі оральні
Об'єм
50 мл
Сертифікат
UA/1972/02/01 від 24.02.2021

Нотта краплі оральні інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Лікарський засіб Нотта зменшує тривожність, відчуття страху, дратівливість, нервове напруження та занепокоєння. Чинить виражену стресопротекторну дію.
Позитивно впливає на перебіг нейровегетативних розладів: знижує частоту та інтенсивність нападів головного болю, запаморочення, прискореного серцебиття та порушень серцевого ритму, нудоти, утрудненого дихання, відчуття «клубка» в горлі, болю у грудях та в епігастрії, які виникають унаслідок нервового перенапруження.
Нормалізує сон: полегшує засинання, покращує якість нічного сну, зменшує кількість нічних пробуджень; сприяє відновленню фізіологічного сну та добового циклу «сон — неспання», при цьому не спричиняє утруднень при пробудженні чи сонливості вдень.
Зменшує прояви астенії (в’ялість, підвищену втомлюваність). Підвищує концентрацію уваги, здатність до ясного мислення, покращує пам’ять.
Нотта покращує індивідуальні компенсаторні можливості психіки, працездатність, стійкість до психоемоційних навантажень.
Фармакокінетика. Не досліджувалася.

Показання Нотта краплі оральні

застосовувати в комплексному лікуванні психосоматичних розладів та будь-яких станів після перенесеного нервового перенапруження або стресу, які супроводжуються неспокоєм, тривожністю, порушенням сну, нервовим виснаженням.

Застосування Нотта краплі оральні

дорослі та діти віком від 12 років: 10 крапель препарату в чистому вигляді або розведених в 1 столовій ложці води.
Діти віком 2–12 років: 5–7 крапель препарату, розведених в 1 столовій ложці води.
Приймати 3 рази на добу за 30 хв до або через 1 год після прийому їжі.
На початку лікування, а також у випадках, які вимагають швидкого зменшення вираженості симптомів, можливий прийом препарату кожні ½–1 год: дорослим та дітям віком від 12 років: по 8–10 крапель, дітям віком 2–12 років: по 3–5 крапель, розведених в 1 столовій ложці води, — до покращення стану, але не більше 8 разів, після чого приймати 3 рази на добу.
Для посилення ефективності рекомендується потримати препарат деякий час у роті перед проковтуванням.
Курс лікування залежно від тяжкості стану та тривалості захворювання становить 1–4 міс. У разі необхідності курс можна повторити.
Діти. Лікарський засіб призначати дітям віком від 2 років.

Протипоказання

підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату.

Побічна дія

не виявлена. У виняткових випадках в осіб з гіперчутливістю до будь-якого компонента препарату можливе виникнення алергічних реакцій.

Особливості застосування

Нотта не спричиняє загальмованості, сонливості вдень, порушень свідомості або статевої сфери, тому може бути рекомендована для людей будь-яких професій, у тому числі тих, хто потребує підвищеної уваги, швидкої рухової та психічної реакції.
На початку лікування препаратом можуть з’явитися прояви незначного збільшення вираженості симптомів захворювання (первинна реакція). Така реакція не є шкідливою та не потребує відміни лікарського засобу. Якщо симптоми не зникають, застосування препарату потрібно припинити. Після зникнення первинної реакції лікарський засіб можна застосовувати знову. При повторному загостренні симптомів застосування лікарського засобу повинно бути припинене.
Оскільки Нотта містить рослинні та інші природні компоненти, при зберіганні може спостерігатися незначна зміна смаку, прозорості або кольору р-ну, що не призводить до зниження ефективності препарату.
Краплі оральні Нотта не слід застосовувати у пацієнтів з алкогольною залежністю, оскільки в одній дозі препарату (5/10 крапель) міститься 80/160 мг спирту.
Якщо симптоми захворювання зберігаються більше 7 днів незважаючи на лікування, або при погіршенні стану рекомендується проконсультуватися з лікарем.
Вміст спирту повинен враховуватися також при застосуванні препарату у вагітних, жінок, які годують грудьми, дітей та пацієнтів з високим ризиком захворювань печінки та ризиком нападів епілепсії.
Довготривале лікування гомеопатичними лікарськими засобами повинно контролюватися лікарем-гомеопатом, оскільки можуть виникнути симптоми, які не вказані в інструкції для медичного застосування.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Дані щодо застосування лікарського засобу в період вагітності та годування грудьми відсутні. Інформація щодо будь-якого ризику для плода та дитини від застосування препарату в період вагітності або годування грудьми дотепер не зареєстрована. Препарат застосовувати в період вагітності або годування грудьми лише у випадках, коли очікувана користь для матері переважає можливий ризик для плода/дитини.
Дані щодо впливу лікарського засобу на репродуктивну функцію відсутні.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Незважаючи на вміст спирту, препарат у рекомендованих дозах не впливає на здатність керувати транспортними та механічними засобами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

клінічно значуща взаємодія препарату Нотта з іншими лікарськими засобами не встановлена. Препарат можна комбінувати з будь-якими лікарськими засобами та методами лікування.
При одночасному застосуванні препарату Нотта з психотропними лікарськими засобами (у тому числі з транквілізаторами, снодійними) прийом і дозу останніх можна знизити під наглядом лікаря. У комплексній терапії з іншими препаратами необхідно дотримуватися паузи між прийомом лікарських засобів не менше 20 хв.
Нездоровий спосіб життя, вживання стимуляторів, неправильне харчування негативно впливають на результати застосування гомеопатичних лікарських засобів.

Передозування

випадків передозування не зареєстровано.

Умови зберігання

у щільно закритому флаконі в оригінальній картонній упаковці при температурі не вище 30 °С у недоступному для дітей місці.