Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

СУМАВІТ МАТЕРНА (SUMMAVIT MATERNA) (411356) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
СУМАВІТ МАТЕРНА (SUMMAVIT MATERNA)

СУМАВІТ МАТЕРНА інструкція із застосування

Характеристика

Сумавіт матерна — це комплекс вітамінів та мінеральних речовин, спеціально призначений для задоволення особливих потреб у поживних речовинах майбутніх матерів та їх немовлят.
Фолієва кислота. Сумавіт матерна містить фолат четвертого покоління — кватрефолік (Quatrefolic®), який на відміну від фолієвої кислоти вже є біологічно активною формою фолату. Звичайна фолієва кислота в організмі повинна спочатку трансформуватися в активну форму за допомогою ферментів.
Кватрефолік не потребує додаткової активації в організмі, забезпечуючи необхідний рівень вмісту фолатів у період вагітності та годування грудьми, навіть у тих жінок, організм яких не може повністю засвоювати фолієву кислоту.
Фолати сприяють росту материнських тканин під час вагітності, нормальній роботі імунної системи, а також беруть участь у процесах поділу клітин.
Недостатній рівень фолатів в організмі є фактором ризику розвитку вад нервової трубки плода.
Оскільки закриття нервової трубки відбувається вже через 3–4 тиж після зачаття, то для ефективної профілактики необхідно розпочати щоденний прийом 400 мкг (mcg) фолієвої кислоти до запланованої вагітності.
Йод. У період вагітності або годування грудьми потреба у йоді підвищена, тому достатнє надходження йоду в організм особливо важливе. За наявності захворювань щитовидної залози слід попередньо проконсультуватися з лікарем.
Йод, крім іншого, сприяє нормальному розвитку когнітивної функції та росту у дітей. Тому ще до вагітності слід забезпечити достатній запас йоду в організмі.
ДГК (омега-3-жирна кислота). Докозагексаєнова кислота (ДГК) — поліненасичена жирна кислота, яка є однією з найважливіших у період вагітності ненасичених жирних кислот. Вона бере участь у розвитку головного мозку та формуванні зору у плода і немовляти під час годування грудьми. Під час вагітності і годування грудьми потреба організму в ДГК зростає, і кількість ДГК, що надходить із харчових джерел, є недостатньою. ДГК передається від матері до дитини через плаценту та з материнським молоком.
Вітамін D3. Рівень вітаміну D в організмі матері безпосередньо впливає на забезпечення вітаміном D організму її дитини. Вітамін D сприяє нормальній роботі імунної системи та збереженню здорових кісток.
З їжею в організм потрапляє незначна кількість вітаміну D, головним чином він утворюється в організмі завдяки сонячним променям, які потрапляють на шкіру. У зимові місяці отримати рекомендовану кількість вітаміну D особливо важко. Слід врахувати, що низькі дози вітаміну D не можуть повною мірою забезпечити потребу вагітної та дитини. Вихідний рівень у крові вітаміну D та можлива рекомендована доза є індивідуальними та залежать від багатьох факторів (пори року, кольору шкіри, тривалості перебування на сонці, використання сонцезахисних кремів, індексу маси тіла, раціону харчування).
Вітаміни групи В. Вітаміни В1, В2, В6 та В12 сприяють нормальному обміну енергії та речовин в організмі і нормальній роботі нервової системи. Вітамін В12 також бере участь у процесах поділу клітин.
Вітамін Е. Вітамін Е належить до жиророзчинних вітамінів і необхідний для забезпечення нормальної структури і функціонування мембран (оболонок) клітин. Вітамін Е чинить високу антиоксидантну (запобігає окисненню і руйнуванню мембран клітин) дію. Покращує споживання тканинами кисню.
Кальцій. Найважливіший структурний компонент кісткової тканини. Він також підтримує роботу серця, забезпечує м’язові скорочення, покращує нервову провідність, нормалізує проникність судинної стінки і бере участь у згортанні крові. Потреба в кальції стрімко зростає у період вагітності і годування грудьми.
Не є лікарським засобом! Без ГМО.

Рекомендації з вживання

вживати по 1 капсулі на добу, запиваючи достатньою кількістю рідини.
Щоб забезпечити дитині оптимальний початок життя, слід починати вживання Сумавіт матерна ще до вагітності, оскільки розвиток багатьох систем і органів відбувається в перші кілька тижнів після зачаття. Вживання слід продовжувати до кінця періоду годування грудьми, тому що дитина отримує важливі для свого життя і розвитку поживні речовини також із материнським молоком.
Дієтичні добавки не можуть замiнити збалансоване харчування та здоровий спосіб життя. Не можна перевищувати вказану рекомендовану добову норму споживання.
Перебіг кожної вагітності є індивідуальним, тому у разі виникнення питань слід звернутися до лікаря або провізора.

Умови зберігання

зберігати в недоступному для дітей місці.
Зберігати при температурі не вище 25 °С в захищеному від вологи місці.