Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Респеро Миртол форте (Respero Myrtol forte) (396297) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Респеро Миртол форте (Respero Myrtol forte)
Форма випуску
Капсули кишково-розчинні
Дозування
300 мг
Кількість штук в упаковці
20 шт.
Сертифікат
UA/4948/01/02 від 31.01.2017

Респеро Миртол форте інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Активна речовина Респеро Миртолу форте — дистилят суміші ректифікованих ефірних олій евкаліпта, солодкого апельсина, мирта та лимона.
Дистилят суміші ректифікованих ефірних олій евкаліпта, солодкого апельсина, мирта та лимона проявляє секретомоторний і секретолітичний ефекти, що призводить до розрідження мокротиння, активації мукоциліарного епітелію і, як результат, інтенсивного виділення мокротиння. При застосуванні у високих дозах він також проявляє протиінфекційні, імуномодуляторні, спазмолітичні і судинорозширювальні ефекти.

Показання Респеро Миртол форте

у складі комплексної терапії гострого і хронічного бронхіту, при запаленні придаткових пазух носа (синуситах).

Застосування Респеро Миртол форте

капсули Респеро Миртолу форте рекомендовано приймати за 30 хв до їди, запивати великою кількістю прохолодної води або іншими напоями.
Дорослим та дітям віком від 10 років при клінічній картині гострого запалення застосовувати по 1 капсулі 3–4 рази на добу. З метою створення умов для поліпшення сну останню дозу слід приймати перед сном.
При хронічному процесі приймати по 1 капсулі 2 рази на добу. Таке ж дозування рекомендовано при довготривалій терапії.
Для полегшення ранкового відходження мокротиння при хронічному бронхіті рекомендовано приймати додатково 1 капсулу Респеро Миртолу форте ввечері, перед сном.
Дітям віком 6–10 років (цей препарат слід застосовувати в той період, коли діти можуть самостійно ковтати капсулу) призначати по 1 капсулі 2 рази на добу.
Препарат застосовувати в період проявів симптомів захворювання та протягом 2–4 днів після їх зникнення.
Діти. Цю лікарську форму можна призначати дітям віком від 6 років.

Протипоказання

підвищена чутливість до компонентів препарату; запальні захворювання шлунка, кишечнику та жовчовивідних шляхів; тяжкі порушення функції печінки.

Побічна дія

рідко (1–10 випадків на 1000) можуть виникати больові явища і дискомфорт у ШКТ; дуже рідко (1–10 випадків на 10 000) можуть виникати нудота, блювання, діарея. Також спостерігаються поодинокі випадки алергічних реакцій, у тому числі висип на шкірі, свербіж, почервоніння, набряк обличчя, задишка, циркуляторні порушення. В 1 випадку на 10 000 можуть виникати загострення жовчнокам’яної і сечокам’яної хвороби.

Особливості застосування

особливі заходи безпеки. Якщо симптоми захворювання не зникають або стан хворого погіршується, якщо з’являється задишка, підвищується температура тіла, з’являється кров або гній у мокротинні, необхідно негайно проконсультуватися з лікарем.
Хворим на БА, коклюш перед застосуванням лікарського засобу потрібно проконсультуватися з лікарем.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Хоча немає відомостей про шкідливу дію препарату Респеро Миртол форте на плід, у період вагітності (особливо у I триместр) або годування грудьми приймати препарат тільки під контролем лікаря.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Немає даних щодо впливу лікарського засобу на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

на цей час взаємодія Респеро Миртолу форте з іншими лікарськими засобами невідома.

Передозування

випадків передозування лікарського засобу не виявлено.

Умови зберігання

в недоступному для дітей, сухому місці за температури до 25 °С.