Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Ресвега® Форте (Resvega® Forte) (350852) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
Ресвега<sup>&reg;</sup> Форте (Resvega<sup>&reg;</sup> Forte)
Ціна в місті Київ
від 610,88 до  959,60 грн
Без рецепта
Інструкція із застосування Ресвега® Форте капсули, №60
Форма випуску
Капсули
Кількість штук в упаковці
60 шт.

Ресвега Форте інструкція із застосування

Характеристика

Ресвега Форте — дієтична добавка, розроблена на основі сучасних наукових досягнень дієтологами та офтальмологами, що спеціалізуються на дослідженні сітківки, для підтримання здоров’я зору.
Ресвега Форте містить у високих дозах вітаміни та мікроелементи з антиоксидантними властивостями, лютеїн, зеаксантин, омега-3 незамінні жирні кислоти (докозагексаєнова кислота і ейкозапентаєнова кислота) та транс-ресвератрол.
Ресвега Форте допомагає захистити очі від окиснювального пошкодження, шкідливих променів синього спектра сонячного світла.
Ресвега Форте сприяє подоланню дефіциту поживних мікроелементів, що може бути пов’язаний з віковими змінами, стресом, підвищеними зоровими навантаженнями, деякими захворюваннями.
Вітаміни Е та С, цинк і мідь захищають елементи клітин від пошкодження оксидантами (вільними радикалами).
Цинк та докозагексаєнова кислота сприяють збереженню здорового зору.
Вільні радикали. Вільні радикали — це молекули, що утворюються в процесі метаболізму клітин. Надлишок вільних радикалів може мати токсичну дію і викликати пошкодження в структурі ліпідів, протеїнів і ДНК, що призводить до погіршення функцій клітин. За нормальних фізіологічних умов утворення вільних радикалів пригнічується захисною системою організму, у якій важливу роль відіграють антиоксиданти.
Дефіцит антиоксидантів може виникати в людини з роками (вікові особливості) або в осіб з вираженими зоровими навантаженнями, а також унаслідок незбалансованої дієти, стресу, деяких системних захворювань чи захворювання очей. У такому разі доцільно включити до раціону дієтичні добавки.
Антиоксиданти. Антиоксиданти захищають клітини від пошкодження вільними радикалами, які прискорюють старіння та руйнування клітин. Вони допомагають виводити вільні радикали, забезпечуючи тим самим захист сітківки й макули від старіння.
Вітамін Е. Вітамін Е має антиоксидантні властивості, що сприяють:
захисту мембран клітин;
захисту жирних кислот від окиснення.
Вітамін Е міститься в рослинних оліях.
Вітамін С. Вітамін С (аскорбінова кислота) бере участь у нейтралізації вільних радикалів. Він необхідний для відновлення окисненого вітаміну Е (радикал токоферолу). Вітамін С міститься у фруктах й овочах.
Вітамін D3. Вітамін D3 ще називають «вітаміном сонячного світла». Він належить до жиророзчинних вітамінів, в організмі утворюється або при опроміненні сонячним світлом, або потрапляє з їжею. Кальциферол — єдиний серед вітамінів, який діє в організмі як вітамін, і як гормон.
Вітамін D3 впливає на обмін кальцію в організмі, підвищує імунітет, бере участь у регуляції АТ і роботи серця, важливий компонент для здоров’я очей. Вітамін D3 міститься в жирній рибі, такій як тунець, лосось та оселедець.
Цинк. Цинк — це природний активатор більш ніж 200 ферментів. Він сприяє підтримці здорового зору. Цинк міститься в м’ясі та рибі.
Мідь. Мідь відіграє важливу роль у видаленні вільних радикалів. Вона міститься в м’ясних субпродуктах, молюсках, сухофруктах.
Омега-3 незамінні жирні кислоти. Докозагексаєнова кислота і ейкозапентаєнова кислота — це поліненасичені жирні кислоти, що належать до омега-3 жирних кислот. Вони не утворюються в організмі людини, тому мають надходити з їжею та дієтичними добавками. Омега-3 жирні кислоти — це структурні компоненти мембран клітин. Докозагексаєнова кислота знаходиться у великій кількості у нервах, мозку та у фоторецепторах ока. Доведено, що для підтримки здорового зору доза докозагексаєнової кислоти має становити 250 мг/добу. Омега-3 кислоти у значній кількості містяться в жирній рибі, наприклад тунці, лососю й оселедці.
Лютеїн і зеаксантин. Лютеїн і зеаксантин — це два жовтих пігменти, що у високих концентраціях містяться у сітківці ока, в макулі, що відповідає за функції центрального зору і за гостроту зору. Лютеїн і зеаксантин утворюють захисний фільтр від шкідливих променів синього спектра сонячного світла. Вони також діють як антиоксиданти, захищають сітківку очей від окиснювального руйнування. Лютеїн і зеаксантин містяться у великій кількості в деяких зелених овочах, таких як шпинат, броколі, салат латук.
Транс-ресвератрол. Позитивний вплив ресвератролу на серцево-судинну систему було виявлено під час вивчення «французького парадоксу». Ресвератрол наділений високими антиоксидантними властивостями, має вазоактивну дію, пригнічує окиснення ЛПНЩ, агрегацію тромбоцитів і синтез ейкозаноїдів (молекул запалення). Ресвератрол міститься в деяких фруктах, особливо у винограді, а також вині.

Рекомендації з вживання

Ресвега Форте може бути рекомендована для корекції раціону харчування як додаткове джерело антиоксидантних вітамінів С, D3, Е та мікроелементів: цинку та міді, омега-3 незамінних жирних кислот, макулярних пігментів (лютеїну та зеаксантину) і транс-ресвератролу з метою створення оптимальних дієтологічних умов для підтримання здоров’я зору, нормальних його функцій, захисту органів зору від окисного пошкодження.
Спосіб споживання та рекомендована кількість для щоденного споживання. Дорослим — по 2 капсули на день, під час прийому їжі, з невеликою кількістю води. Не перевищувати рекомендовану добову дозу.
Тривалість споживання: до 12 тиж; у подальшому тривалість споживання узгоджувати з лікарем.

Протипоказання

індивідуальна чутливость до компонентів дієтичної добавки.

Особливості застосування

Ресвега Форте призначена лише для дорослих. Перед застосуванням рекомендована консультація лікаря, особливо тим, хто хворіє на цукровий діабет, вживає антагоністи вітаміну К, а також вагітним та жінкам у період лактації. Особи, що приймають будь-які ліки, повинні вживати Ресвега Форте за умови медичного нагляду.
В окремих випадках можуть спостерігатися невеликі порушення травлення (нудота, відрижка, діарея) без складних наслідків.
Ресвега Форте не призначена для лікування, не має застосовуватися як заміна повноцінного раціону харчування.

Умови зберігання

зберігати при температурі не вище 25 °С в захищеному від світла та вологи місці.