Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Лорект (Lorect) (333139) - інструкція із застосування Косметичні засоби

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
Лорект (Lorect)

Лорект інструкція із застосування

Характеристика

Лорект® спрей являє собою ефективний антисептичний гігієнічно-профілактичний засіб природного походження, отриманий шляхом окислення риб’ячого жиру за допомогою ізотонічного розчину натрію хлориду.
Сировиною для отримання засобу є риб’ячий жир, виділений з органів і тканин морських тварин і який містить в своєму складі велику кількість омега-3, омега-6, омега-9 ненасичених жирних кислот, а також вітаміни D3, А, Е.
При взаємодії риб’ячого жиру з ізотонічним водним розчином натрію хлориду в присутності кисню повітря і при нагріванні відбувається процес окислення компонентів риб’ячого жиру. В ході процесу окислення жирних кислот риб’ячого жиру утворюються карбонільні сполуки, що мають антимікробну активність відносно гноєрідної (піогенної) мікрофлори ‒ синьогнійної палички, протея, кишкової палички, стафілококів, а також щодо дріжджових грибів роду Candida. Така активність пов’язана з особливістю будови карбонільних сполук, що визначає їх здатність до інактивації багатьох ферментів мікробної клітини, що призводить до пригнічення життєво важливих метаболічних процесів в ній.
В результаті процесу окислення натурального риб’ячого жиру природним шляхом без додавання хімічних реагентів і оксидантів отримано засіб гігієнічно-профілактичний Лорект® спрей, який є єдиним, що містить суму карбонільних сполук, достатню для прояву необхідної антимікробної та антисептичної активності.
Наявність карбонільних сполук у присутності ізотонічного розчину натрію хлориду сприяє знищенню мікробів на слизовій оболонці носової та ротової порожнин, не порушуючи її нормальну мікрофлору; видаленню вірусів, бактерій і алергенів; зволоженню і очищенню слизової носа, видаляючи надлишковий слиз, скоринки і найдрібніші частинки після операцій без ризику кровотечі.
В результаті покращується функція миготливого епітелію, підсилюється опірність слизової оболонки ротової порожнини, порожнини носа і придаткових пазух до проникнення хвороботворних бактерій і вірусів, нормалізуються реологічні властивості слизу.
Запропонований засіб допомагає відновити прохідність і нормальне функціонування дихальних шляхів, прискорює одужання при захворюваннях носоглотки і придаткових пазух носа.
Засіб являє собою прозору рідину жовтого кольору. В процесі зберігання допускається поява осаду світло-коричневого кольору, який легко розбивається при струшуванні.

Рекомендації по використанню

засіб рекомендовано до застосування:
– при інфекційних захворюваннях носової та ротової порожнин;
– для полегшення стану при гострих і хронічних запальних захворюваннях носоглотки, придаткових пазух носа, ротової порожнини різної етіології (риніти, синусити, тонзиліти (у тому числі ангіни), ларингіти, фарингіти, стоматити);
– у складі комплексного лікування і для профілактики гострих респіраторних та гострих респіраторних вірусних захворювань;
– для санації слизової оболонки носа;
– для зменшення проявів місцевого запального процесу в носовій і ротовій порожнинах;
– для зволоження слизової оболонки носа та збереження її захисних фізіологічних властивостей в умовах підвищеної сухості повітря;
– у осіб, що страждають на часті риніти і синусити, регулярне використання засобу дозволяє скоротити частоту та термін застосування лікарських препаратів;
– у складі комплексного лікування гіпертрофії аденоїдів, аденоїдиту.
Спосіб використання
Перед початком використання слід порадитися з лікарем. Перед використанням струшувати.
При використанні у носовій порожнині: Перед введенням засобу рекомендується звільнити носові ходи від слизу.
При комплектації спрей-насосом та назальною насадкою-розпилювачем: надіти на спрей-насос назальну насадку-розпилювач із захисним ковпачком. Зняти з насадки-розпилювача захисний ковпачок.
При комплектації спрей-насосом з універсальною насадкою-розпилювачем: повернути насадку-розпилювач отвором вверх. Після використання насадку повернути у вихідне положення: отвором вниз.
Зробити пробне зрошення з метою визначення чутливості до засобу: тримаючи флакон вертикально, ввести насадку-розпилювач в один з носових ходів та здійснити 1 натискання.
Засіб можна застосовувати у разі відсутності через 30 хв після застосування набряку слизової оболонки носу, утруднення дихання, сльозотечі, чхання, свербіжу.
Дорослим: здійснювати 3-4 натискання на насадку-розпилювач у кожний носовий хід 3-4 рази на день.
Дітям: 1 натискання в кожний носовий хід 3-4 рази на день.
При використанні у ротовій порожнині.
При комплектації спрей-насосом та оральною насадкою-розпилювачем: надіти на спрей-насос оральну насадку-розпилювач.
При комплектації спрей-насосом з універсальною насадкою-розпилювачем: повернути насадку-розпилювач отвором вбік. Після використання насадку повернути у вихідне положення: отвором вниз.
Зробити пробне зрошення з метою визначення чутливості до засобу: тримаючи флакон вертикально, ввести насадку-розпилювач у ротову порожнину та здійснити 1 натискання.
Засіб можна застосовувати у разі відсутності через 30 хв після застосування набряку слизової оболонки, свербіжу, утруднення дихання, сльозотечі.
Дорослим: здійснювати 3-4 натискання на насадку-розпилювач 3-4 рази на день.
Дітям: 1-2 натискання 3-4 рази на день.
Особливі вказівки.
При зрошуванні носової порожнини не закидати голову.
З метою уникнення поширення інфекції не рекомендується користуватися однією й тією ж насадкою кількома особам.
Одразу після застосування, а також у разі використання однієї і тієї ж насадки в носовій та ротовій порожнинах її слід обробити ватним тампоном, змоченим у 70° розчині етилового спирту або іншого антисептика.
Під час розпилювання засобу слід уникати його потрапляння в очі.
Використання у дітей. Не застосовувати дітям віком до 1 року.

Протипоказання

підвищена індивідуальна чутливість до компонентів засобу.

Побічна дія

можлива індивідуальна непереносимість, алергічні реакції.

Умови зберігання

в захищеному від світла місці при температурі не вище 25 °С. Зберігати у недоступному для дітей місці.