Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Ренохелс таблетки (Renohels tablets) (322103) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
Ренохелс <I>таблетки</I> (Renohels <I>tablets</I>)
Форма випуску
Таблетки
Дозування
500 мг
Кількість штук в упаковці
90 шт.
Виробник

Ренохелс таблетки інструкція із застосування

Характеристика

функціональні властивості дієтичної добавки Ренохелс обумовлені фізіологічною активністю біологічно активних речовин, що входять до складу її активних інгредієнтів.
Екстракт трави золототисячника звичайного містить такі біологічно активні речовини: гексазаміщення ксантони; монотерпенові глікозиди: генціопікрін, генціопікрозід, сверціамарін; ефірні масла; флавоноїди: лютеолн, апігенін, скутеляреін; фенолокислоти (р-кумарова, гідроксіфенілоцтова, ферулова, протокатехова) кумарин; жирні кислоти нікотинамід та інші. Виявляє антибактеріальні та діуретичні властивості, сприяє виведенню сечових каменів.
Екстракт кореня любистку лікарського містить ефірну олію. Головні складові масла — фталіди, серед яких ідентифікован лігустілід, 3-бутілфталід, 3-бутіліденфталід (лактон любистку), седанолід, лактон седановой кислоти. Серед інших складових — α- і β-пінен, α- і β-феландрен, α-терпінеол, ефіри оцтової і валерианової кислот і вільна оцтова, ізовалеріанова, масляна і бензойна кислоти. Певне фізіологічне значення в сукупному фармакологічному ефекті мають кумарини (вільний кумарин, умбеліферон) і фурокумаріни (псорален, бергаптен), лецитин, яблучна і ангелікова кислоти, дубильні речовини, макро- і мікроелементи: Ca, Fe, Cu, Mn, Zn, Co, Ni, Cr, Ba, Se, Sr, Ti, Rb, Mo, Pb, Zr, Cd, V, As, Sn, Ag, Bi, Cs, Hg, Sb, Sc, а також крохмаль, камедь, смоли.
Головний складник етерної олії — лігустилід — проявляє діуретичні, спазмолітичні, а також антибактеріальні властивості. Коріння найчастіше використовують при хронічних запальних процесах у нирках і сечовому міхурі, сольових діатезах (впливає на склад сечі і в першу чергу на виділення сечовини)
Екстракт листя розмарину лікарського. Розмарин лікарський — офіцинальна рослина у багатьох країнах Європи. Трава розмарину лікарського включена до складу Європейської Фармакопеї. Трава містить ефірну олію, до складу якої входять борнілацетат, пінен, терпінеол, камфора, камфен, борнеол; ароматичні кислоти: розмаринова, хлорогенова і кавова; дитерпенові гіркоти: карнозол, карнозолова кислота, розмаридифенол, розманол; тритерпенові кислоти: олеанолева й урсолова; флавоноїди: апігенін, лютеолін, діосмін, діосметин, генкванін, гіспидулін, непетин, непитрин. Біологічно активні речовини, що входять до складу розмарину лікарського мають протизапальний ефект, усувають спазми гладких м’язів сечовивідних шляхів та периферичних кровоносних судин. Комплекс біологічно активних речовин, що входять до складу активних інгредієнтів дієтичної добавки Ренохелс, проявляє протизапальні, сечогінні та вазодилятаційні властивості, сприяє усуненню спазму сечовивідних шляхів; посилює виділення солей сечової кислоти і змінює кислотність сечі, внаслідок чого сприяє нормалізації функціонального стану нирок при запальних захворюваннях сечовивідних шляхів, сечокам’яній хворобі, для профілактики утворення сечових каменів (у тому числі після їх вилучення) у сечовивідних шляхах та безсимптомній бактеріурії у вагітних.

Рекомендації з вживання

за рекомендацією лікаря в якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело біологічно активних речовин (гексазаміщені ксантони, монотерпенові глікозиди, флавоноїди, фенолокислоти, ефірні олії, фталіди, дубильні речовини) з метою нормалізації функціонального стану нирок при запальних захворюваннях сечовивідних шляхів, сечокам’яній хворобі, для профілактики утворення сечових каменів (у тому числі й після їх вилучення) у сечовивідних шляхах та безсимптомній бактеріурії у вагітних.
Не є лікарським засобом.
Спосіб вживання та рекомендована добова кількість: вживати дорослим та дітям віком від 12 років і старше по 1 таблетці 3 рази на добу під час прийому їжі не розжовуючи, запивати достатнім об’ємом питної води. Тривалість вживання визначає лікар індивідуально. В середньому курс вживання складає до 30 днів. За необхідності курс вживання за рекомендацією лікаря повторюють.
Перед вживанням рекомендована консультація лікаря.
Особливості щодо вживання: регулярне щоденне споживання є особливо важливим для профілактики утворення сечових каменів. Необхідно вживати достатню кількість рідини (близько 2 літрів на добу). Рекомендовано дотримуватись повноцінного і збалансованого раціону харчування, обмежити вживання тваринних жирів, цукру, солодощів та алкоголю.
Застереження щодо вживання: не перевищувати рекомендовану добову кількість. Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування. У зв’язку з відсутністю даних стосовно потрапляння біологічно активних речовин, що входять до складу Ренохелс або їх метаболітів у молоко матері, ризик для немовлят не може бути виключений. Тому цей продукт не слід вживати під час годування груддю.

Протипоказання

підвищена індивідуальна чутливість до будь-якого з компонентів, підвищена кислотність шлункового соку, виразка шлунка та 12-палої кишки, гломерулонефрит і пієлонефрит в стадії загострення, набряки внаслідок серцевої недостатності або порушень функції нирок.

Умови зберігання

зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С у сухому, захищеному від прямих сонячних променів і недоступному для дітей місці.