Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Протекта (Protecta) (320916) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
Протекта (Protecta)
Ціна в місті Київ
від 523,10 до  723,30 грн
Без рецепта
Інструкція із застосування Протекта таблетки шипучі, №20
Форма випуску
Таблетки шипучі
Кількість штук в упаковці
20 шт.

Протекта інструкція із застосування

Характеристика

Протекта — стимулятор регенерації хрящової тканини. Ефект зумовлений функціональними властивостями фізіологічно активних речовин, що входять до її складу.
Кальцій (у формі кальцію карбонату) бере участь у формуванні кісткової тканини, регулюванні АТ і процесі згортання крові. Сприяє формуванню кісток, зубів, підвищенню щільності кісткової тканини, підтримці здорового стану шкіри. Знижує ризик розвитку остеопорозу. Сприяє нормальному функціонуванню нервової і м’язової системи.
Глюкозаміну сульфат (у формі глюкозаміну сульфату калію хлориду) стимулює біосинтез аміногліканів, бере участь у біосинтезі протеогліканів та гіалуронової кислоти. Завдяки тропності до хрящової тканини глюкозаміну гідрохлорид ініціює процес фіксації сірки при синтезі хондроїтинсірчаної кислоти. Глюкозаміну гідрохлорид селективно діє на суглобовий хрящ, є специфічним субстратом та стимулятором синтезу гіалуронової кислоти та протеогліканів, пригнічує утворення супероксидних радикалів та ферментів, які зумовлюють ушкодження хрящової тканини (колагенази та фосфоліпази), запобігає руйнівній дії глюкокортикоїдів на хондроцити та порушенню біосинтезу глікозаміногліканів, спричиненого НПЗП. Сприяє відновленню хрящових поверхонь та зменшенню дегенеративних змін у суглобах. Нормалізує продукування внутрішньосуглобової рідини, покращує рухливість суглобів.
Метилсульфонілметан є природним джерелом харчової сірки, що відіграє важливу роль у підтримці еластичності і гнучкості сполучної тканини суглобів.
Хондроїтину сульфат (у формі натрію хондроїтину сульфату) — високомолекулярний мукополісахарид, який бере участь у побудові основної речовини тканини хрящів та кісток. Покращує фосфорно-кальцієвий обмін у хрящовій тканині, інгібує ферменти, які порушують структуру та функції хряща суглоба, гальмує процеси дегенерації хрящової тканини. Стимулює синтез глюкозаміногліканів, нормалізує обмін гіалінової тканини, сприяє регенерації поверхні хрящів та суглобової сумки. Попереджує компресію сполучної тканини, збільшує продукування внутрішньосуглобової рідини, покращує рухливість уражених суглобів. Сповільнює резорбцію кісткової тканини, знижує втрату кальцію та прискорює процеси репарації кісткової тканини, гальмує прогресування остеоартрозу. Має протизапальні властивості. Знижує активність ферментів, які руйнують суглобовий хрящ, та стимулює регенерацію суглобового хряща.
Марганець (у формі марганцю глюконату дигідрату) бере участь у процесах утворення енергії, метаболізмі білків та жирів, побудові кісток та сполучної тканини, остеосинтезі.
Вітамін D3 (холекальциферол) регулює обмін кальцію і фосфору в організмі, бере участь у формуванні кісткового скелета, сприяє збереженню структури кісток, підвищує абсорбцію кальцію та солей фосфорної кислоти в кишечнику, а також регулює процес їх виведення, активує відкладення кальцію в кістках та протидіє резорбції.
Вітамін D3 необхідний для нормального функціонування паращитовидної залози, регулює разом з гормоном паращитовидної залози концентрацію іонів кальцію в крові.

Рекомендації з вживання

Протекта рекомендується як дієтична добавка до раціону харчування у якості додаткового джерела глюкозаміну сульфату і хондроїтину сульфату, макро- та мікроелементів, вітаміну D3 з метою покращення регенерації хрящової тканини, усунення дефіциту кальцію та вітаміну D3 в організмі.
Вживати дорослим та дітям віком >15 років по 1 таблетці на добу незалежно від прийому їжі. Перед вживанням 1 таблетку слід повністю розчинити в 200 мл питної води кімнатної температури та випити відразу після приготування.
Тривалість споживання визначає лікар індивідуально.
Перед використанням рекомендована консультація лікаря.
Не перевищувати рекомендовану добову дозу.
Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Не є лікарським засобом.

Особливості застосування

аспартам — джерело фенілаланіну. Дієтичну добавку не рекомендовано вживати хворим на фенілкетонурію та дітям віком до 7 років. Не рекомендується вживати особам із цукровим діабетом.

Умови зберігання

при температурі не вище 18 °С в оригінальній упаковці та недоступному для дітей місці.