Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Смарт Омега (Smart Omega) (319900) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
Смарт Омега (Smart Omega)

Смарт Омега інструкція із застосування

Характеристика

омега-3 поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК) — ейкозапентаєнова кислота (ЕПК) та докозагексаєнова кислота (ДГК) належать до незамінних жирних кислот. Вони не синтезуються в організмі людини та повинні надходити ззовні.
Смарт Омега. Вплив Смарт Омега при захворюваннях серцево-судинної системи ґрунтується на гіполіпідемічному, антиатерогенному, антиагрегантному, гіпокоагуляційному та вазодилатуючому ефектах ЕПК і ДГК.
При надходженні в організм омега-3 ПНЖК відбувається пригнічення синтезу ЛПДНЩ і ЛПНЩ, поліпшується їх екскреція з жовчю; омега-3 ПНЖК сприяють подовженню періоду згортання крові, зниженню агрегаційної здатності тромбоцитів за рахунок конкурентного витіснення з клітинних мембран арахідонової кислоти, яка є основним субстратом синтезу простагландинів, тромбоксанів та лейкотрієнів. Омега-3 ПНЖК сприяють периферичній вазодилатації, зменшенню в’язкості цільної крові, підвищенню плинності еритроцитів, посиленню фібринолізу.
Вбудовуючись у структуру клітинних мембран, омега-3 ПНЖК повертають їм напіврідку консистенцію, при цьому значною мірою покращується проведення нервових імпульсів. Людина стає більш енергійною, ініціативною, поліпшується настрій, пам’ять, інтелектуальні здібності, зникає схильність до депресії, тривоги, перепадів настрою.
Смарт Омега для дітей. Вплив Смарт Омега для дітей ґрунтується на комбінації життєво необхідних для дитини ПНЖК та вітамінів.
Омега-3 ПНЖК беруть участь у формуванні мембран (оболонок) клітин головного мозку, зорового аналізатора, біологічних мембран інших органів та тканин, а також у процесах передачі нервових імпульсів.
Омега-3 ПНЖК необхідні для правильного формування, а також нормального функціонування мозку та нервової системи, що особливо важливо для дітей в періоди інтенсивного росту й навантажень, пов’язаних з навчанням. Омега-3 ПНЖК мають важливе значення для формування органа зору.
Омега-3 ПНЖК допоможуть дитині стати більш енергійною, ініціативною, уважною, поліпшать настрій, пам’ять та інтелектуальні здібності.
Омега-3 ПНЖК також сприяють зниженню схильності до депресії, тривоги, перепадів настрою.
Вітамін С (аскорбінова кислота) відіграє важливу роль у захисті організму від інфекцій та впливу токсичних речовин (є природним антиоксидантом, який захищає організм від агресивних вільних радикалів, покращує імунний захист). Вітамін С також відповідає за стабільність судинної стінки. Його дефіцит може викликати кровотечу, зупинку росту м’язів, біль в суглобах і т.д.
Вітамін D3 бере участь в обміні фосфору та кальцію в організмі й необхідний для правильного розвитку кісткової системи.
Вітамін А бере участь в біосинтезі глікопротеїнів, що входять до складу слизових оболонок та інших бар’єрних тканин, тому він необхідний для нормального функціонування слизових оболонок ока, дихальної, травної та сечовидільної систем. Потреба у вітаміні А зростає при роботі, пов’язаній з напруженням органа зору (читання, виконання письмових завдань, робота з комп’ютером).
Смарт Омега бебі лимон може бути рекомендована для використання в якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело незамінних омега-3 ПНЖК (ЕПК/ДГК) та жиророзчинних вітамінів А, D3 та Е з метою створення оптимальних дієтологічних умов функціонування когнітивної, нервової та кістково-м’язової систем у дітей в період інтенсивного росту та розвитку. Омега-3 ПНЖК необхідні для правильного формування й функціонування мозку, органа зору та ЦНС. Вони забезпечують нормальний розвиток сенсорних, моторних і поведінкових реакцій. Омега-3 ПНЖК сприяють нормалізації холестеринового та ліпідного обміну в цілому, уповільненню утворення атеросклеротичних бляшок і регуляції тонусу судин. Вітамін D3 необхідний для правильного розвитку кісткової системи, а також для профілактики рахіту. Вітамін Е проявляє антиоксидантну активність, захищає клітини і тканини від шкідливої дії надмірної кількості вільних радикалів та продуктів ПОЛ.
Смарт Омега Q10. Омега-3 ПНЖК належать до структурних компонентів клітин серцево-судинної, нервової, імунної систем, сітківки ока й необхідні для підтримки їх нормального функціонування. ЕПК та ДГК мають велике значення для профілактики серцево-судинних захворювань завдяки гіполіпідемічному, антиатерогенному, антиагрегантному, гіпокоагуляційному, вазодилатуючому, помірному гіпотензивному ефектам, які вони проявляють.
Омега-3 ПНЖК сприяють:

  • зниженню ризику інфаркту міокарда та інсульту за рахунок антитромботичних властивостей;
  • зниженню рівня ТГ, а також ЛПДНЩ та ЛПНЩ, які провокують розвиток атеросклерозу;
  • уповільненню росту атеросклеротичних бляшок;
  • незначному зниженню АТ.

Дефіцит омега-3 ПНЖК в організмі (зокрема ЕПК і ДГК) є однією з причин розвитку атеросклерозу та пов’язаних з ним серцево-судинних захворювань.
Високий вміст омега-3 ПНЖК в органах ЦНС, тобто участь цих речовин в процесах передачі нервових імпульсів і поліпшення кровотоку в капілярах головного мозку, сприяє поліпшенню ясності розуму, пам’яті, орієнтації, зменшенню запаморочення, втоми, що допомагає підвищити розумову працездатність.
Омега-3 ПНЖК сприяють поліпшенню емоційної стабільності, зменшення відчуття неспокою, тривоги, перепадів настрою, зниження ймовірності розвитку депресії.
Коензим Q10 (убіхінон) — один з найважливіших коферментів в організмі людини. Його основна функція — забезпечення всіх клітин енергією. Коензим Q10 є каталізатором синтезу АТФ — універсального джерела енергії в організмі. Він перш за все необхідний для нормальної роботи серцевого м’яза, що несе найбільші енергетичні витрати в організмі. Коензим Q10 сприяє нормалізації рівня глюкози в крові та регуляції ліпідного обміну. Регулярний прийом коензиму Q10 допомагає підвищити імунітет, нормалізувати функціональний стан серцево-судинної системи, підвищити розумову і фізичну активність.
Вітамін Е (DL-альфа-токоферолу ацетат) має антиоксидантну активністю, захищає клітини і тканини від шкідливого впливу надлишкової кількості вільних радикалів та продуктів ПОЛ.
Не є лікарським засобом.

Рекомендації з вживання

Смарт Омега:

  • в комплексній терапії атеросклерозу, ІХС, АГ;
  • при вторинній профілактиці інфаркту міокарда на доповнення до стандартних методів лікування;
  • при гіпертригліцеридемії як доповнення до дієтотерапії;
  • для профілактики серцево-судинних захворювань у пацієнтів з високим ризиком їх розвитку;
  • для профілактики та корекції синдрому хронічної втоми, поліпшення роботи ЦНС;
  • для профілактики передчасного старіння.

Смарт Омега для дітей
Смарт Омега для дітей використовують для профілактики дефіциту вітамінів, синдрому хронічної втоми, дефіциту уваги.
Сприяє підвищенню імунітету, поліпшенню роботи ЦНС, фізичного та інтелектуального розвитку дитини.
Вживають:

  • в періоди інтенсивного росту дитини;
  • при швидкій стомлюваності;
  • при підвищених фізичних та інтелектуальних навантаженнях;
  • під час простудних захворювань та реконвалесценції.

Смарт Омега бебі лимон рекомендують в якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело омега-3 ПНЖК (ЕПК і ДГК) і жиророзчинних вітамінів А, D3 і Е з метою створення оптимальних умов для функціонування нервової та кістково-м’язової систем у дітей в період інтенсивного росту та розвитку.
Смарт Омега Q10. Рекомендується в якості дієтичної добавки до дієтичного раціону харчування як додаткове джерело незамінних ПНЖК (ЕПК і ДГК) сімейства омега-3, коензиму Q10 та вітаміну Е (DL-альфа-токоферолу ацетат) з метою профілактики в комплексній терапії:

  • серцево-судинних захворювань (атеросклероз, ІХС, АГ, інфаркт міокарда та ін.);
  • метаболічного синдрому;
  • синдрому хронічної втоми;
  • для поліпшення роботи ЦНС;
  • для запобігання передчасному старінню;
  • для підвищення імунітету;
  • для підвищення працездатності, витривалості, загального зміцнення та оздоровлення організму

.
Спосіб вживання
Смарт Омега. Дорослим та дітям віком старше 12 років — по 1–2 капсули на добу під час прийому їжі. Курс вживання — 30 днів, в подальшому термін вживання слід узгоджувати з лікарем.
Смарт Омега для дітей. Вживати дітям віком 3–7 років по 1 капсулі на добу під час їди; віком 7–14 років — по 2 капсули на добу під час їди. Капсули слід розжовувати або ковтати (якщо ковтання не викликає дискомфорту у дитини). Курс вживання — 1 міс. Можливість повторних курсів слід узгоджувати з лікарем.
Смарт Омега бебі лимон. Якщо лікар не призначив інакше, слід дотримуватися наступних рекомендацій. Вживати дітям віком від 6 міс до 3 років — по 2,5 мл/добу, 3–7 років — по 5 мл/добу, від 7 років та дорослим — 5 мл/добу або за рекомендацією лікаря. Рекомендований термін вживання — 30 днів, або лікар визначає індивідуально. Необхідність повторних курсів слід узгоджувати з лікарем індивідуально.
Смарт Омега Q10. Вживати дорослим та дітям віком від 12 років і старше — по 1 капсулі на добу під час прийому їжі. Курс вживання — 30 днів. У подальшому термін вживання та можливість повторних курсів слід узгоджувати з лікарем.

Протипоказання

підвищена чутливість до компонентів продукту.

Особливості застосування

не перевищувати вказану щоденну норму.
Не вживати, якщо цілісність упаковки порушена. У період вагітності та годування грудьми не слід вживати даний продукт, якщо це не рекомендується лікарем. Це також стосується жінок, що планують вагітність.
При одночасному вживанні з будь-якими лікарськими засобами необхідно проконсультуватися з лікарем. Надмірне вживання Смарт Омега може спричинити послаблювальну дію.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

надмірне використання продукту може спричинити послаблювальну дію.

Умови зберігання

в упаковці виробника в сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25 °C. Після відкриття флакона Смарт Омега бебі лимон слід використовувати протягом 2 міс.