Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

ОМЕГА-3 (OMEGA-3) (319211) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
ОМЕГА-3 (OMEGA-3)
Ціна в місті Київ
від 415,82 до  420,00 грн
Без рецепта
Інструкція із застосування ОМЕГА-3 1000 мг капсули м'які желатинові 1000 мг, №90
Форма випуску
Капсули м'які желатинові
Дозування
1000 мг
Кількість штук в упаковці
90 шт.

ОМЕГА-3 інструкція із застосування

Характеристика

поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК) знижують рівень ТГ, ЛПНЩ в крові, ХС і його відкладення на стінках артерій. ПНЖК впливають на агрегаційну активність ТГ, зменшують вміст фібриногену в крові, тобто сприяють розрідженню крові, надаючи антитромбоцитну дію, а також зумовлюють кардіопротекторну та антиаритмічну дію.
ПНЖК вживають при запальних процесах в організмі. В результаті дії ПНЖК зменшується вираженість симптомів запалення: набряк, гіперемія, усуваються больові відчуття. ПНЖК впливають на біосинтез простагландинів, тому вони відіграють істотну роль у профілактиці захворювань, що вражають опорно-руховий апарат, в основі яких лежать порушення нормального живлення тканин, ліпідного обміну і кровопостачання: ревматоїдних захворювань, радикуліту, остеохондрозу.
Регулярне вживання ПНЖК сприяє покращенню засвоюваності й підвищенню активності інших вітамінів: вітаміну А (ретинолу), вітамінів групи В, вітаміну D та вітаміну Е (токоферолу). ПНЖК сприятливо впливають на серцево-судинну систему, перешкоджають розвитку атеросклерозу, тромбозу; виникненню запальних процесів у організмі. Нестача в організмі необхідних ненасичених жирних кислот є одним із чинників, що ведуть до розвитку склерозу судин, утворенню тромбів, ослаблення системи імунітету, а також до гальмування правильного психічного і фізичного розвитку дітей. Необхідні ненасичені жирні кислоти сприяють правильному фізичному розвитку дитини і позитивно впливають на психічний розвиток, що підтверджується підвищенням показника їх розумових здібностей, а також посилюється опірність дитини інфекціям.
Омега-3 — це джерело незамінних ПНЖК, отриманих із риб лососевих порід північних морів. Найбільшу цінність для організму людини серед них мають ейкозапентаєнова і докозагексаєнова кислоти.
Ейкозапентаєнова кислота необхідна для синтезу простагландинів, які регулюють згортання крові, що надзвичайно важливо для запобігання тромбозу, особливо дрібних капілярів серця. Захищає артерії від утворення атеросклеротичних бляшок на внутрішніх стінках судин, нормалізує АТ та підтримує регулярний серцевий ритм.
Докозагексаєнова кислота (DHA) — покращує функціонування клітин головного мозку і особливо важлива для розвитку мозку та сітківки ока у новонароджених. Завдяки своїй властивості знижувати утворення бляшок із β-амілоїдних відкладень, які приводять до пошкодження клітин головного мозку і розвитку хвороби Альцгеймера, дослідники рекомендують вживати риб’ячий жир (одне з найбільш багатих джерел омега-3-жирних кислот) як превентивний захід на ранніх стадіях хвороби Альцгеймера.
Вітамін Е — найважливіший антиоксидант ліпідів біологічних мембран. Він допомагає знизити в’язкість крові та необхідний для створення і функціонування мембран клітин скелетних, гладких та серцевих м’язів.

Рекомендації з вживання

Омега-3 може бути рекомендована як додаткове джерело ПНЖК для сприяння здоровому розвитку та функціонування мозку, нервової, серцево-судинної, імунної систем; зниження рівня ХС в крові та ризику тромбоутворення, зниження риску інфаркту міокарда та інсульту, профілактики атеросклерозу, ІХС, АГ та інсульту, вторинної профілактики інфаркту міокарда, покращення пам’яті, стану шкіри, при дієтах для корекції маси тіла. Має антиоксидантні властивості.
Вживати дорослим та дітям віком від 12 років по 1 капсулі 2–3 рази на добу під час їди. Курс прийому — 4 тиж. У подальшому курс споживання визначає лікар індивідуально.

Особливості застосування

застереження при вживанні: підвищена індивідуальна чутливість до компонентів, у період вагітності та годування грудьми, схильність до кровотеч, гемофілія. З обережністю приймати хворим на гострий і хронічний нефрит, при декомпенсації серцевої діяльності, жовчнокам’яній хворобі та панкреатиті. Не перевищувати рекомендовану кількість. Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування. Не є лікарським засобом. Перед початком прийому рекомендована консультація лікаря.

Умови зберігання

при кімнатній температурі в сухому, захищеному від світла місці.