Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Кетозорал®-Дарниця (Ketozoral-Darnitsa) (273413) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Кетозорал<sup>&reg;</sup>-Дарниця (Ketozoral-Darnitsa)
Форма випуску
Шампунь
Дозування
20 мг/г
Вага
60 г
Виробник
Дарниця ФФ
Сертифікат
UA/8226/02/01 від 11.01.2018
Міжнародна назва

Кетозорал -Дарниця інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Кетоконазол − це синтетичне похідне імідазолдіоксолану, що чинить фунгіцидну та фунгістатичну активність щодо дерматофітів, таких як Trichophyton sp., Epidermophyton sp., Microsporum sp., та дріжджів, таких як Candida sp. та Malassezia furfur (Pityrosporum ovale). Лікарський засіб швидко зменшує лущення та свербіж, котрі часто асоціюються з лупою, себорейною екземою та висівкоподібним лишаєм.
Фармакокінетика. Після місцевого застосування шампуню вміст кетоконазолу у плазмі крові не визначається. Плазмові рівні після місцевого застосування визначалися після нанесення лікарського засобу на всю поверхню тіла.

Показання Кетозорал -Дарниця

лікування та профілактика уражень шкіри та волосся, спричинених дріжджовими мікроорганізмами Malassezia (попередня назва Pityrosporum), таких як лупа, висівкоподібний лишай (локальний), себорейний дерматит.

Застосування Кетозорал -Дарниця

лікарський засіб застосовувати місцево. Шампунь нанести на уражені ділянки шкіри та волосся на 3-5 хвилин, після чого змити водою.
Лікування.
Лупа, себорейний дерматит (себорейна екзема): шампунь застосовувати 2 рази на тиждень протягом 2-4 тижнів.
Висівкоподібний лишай: шампунь застосовувати 1 раз на добу протягом 5 днів.
Профілактика.
Лупа, себорейний дерматит (себорейна екзема): шампунь застосовувати 1 раз на 1-2 тижні.
Висівкоподібний лишай: шампунь застосовувати 1 раз на добу протягом 3 днів (разовий курс лікування) перед початком літнього сезону.
Діти. Досвід застосування лікарського засобу дітям відсутній.

Протипоказання

індивідуальна підвищена чутливість до діючої речовини або до інших компонентів лікарського засобу.

Побічна дія

з боку органів зору: подразнення очей, підвищена сльозотеча.
З боку нервової системи: дисгевзія.
З боку імунної системи: реакції гіперчутливості, у тому числі кропив’янка, ангіоневротичний набряк.
З боку шкіри та підшкірної клітковини: свербіж, гіперемія, подразнення, висипання (у тому числі пустульозні), відчуття печіння, відчуття дискомфорту на місці нанесення, сухість шкіри, посилення лущення шкіри, контактний дерматит, зміни з боку шкіри, зміна структури волосся, зміна кольору волосся (в основному у пацієнтів з хімічно ушкодженим або сивим волоссям), акне, алопеція, фолікуліт.

Особливості застосування

при застосуванні лікарського засобу слід уникати контакту з очима. При потраплянні шампуню в очі їх слід промити водою.
Для попередження синдрому відміни при тривалому місцевому лікуванні кортикостероїдами рекомендується продовжувати їхнє місцеве застосування у поєднанні з шампунем з наступною поступовою відміною кортикостероїдів протягом 2-3 тижнів.
Застосування у період вагітності і годування груддю. Належних та добре контрольованих досліджень щодо застосування кетоконазолу вагітним жінкам та матерям, які годують груддю, не проводили. Після місцевого застосування шампуню у невагітних жінок концентрація кетоконазолу у плазмі крові не визначалася. Плазмові рівні після місцевого застосування визначалися після нанесення лікарського засобу на всю поверхню тіла. У зв’язку з відсутністю відомих факторів ризику застосування лікарського засобу у період вагітності або годування груддю не протипоказане.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Лікарський засіб не впливає на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

відсутні об’єктивні відомості про взаємодію лікарського засобу з іншими лікарськими засобами.

Передозування

оскільки лікарський засіб призначається тільки для зовнішнього застосування, розвиток передозування не передбачається.
У випадку передозування слід провести підтримуючу та симптоматичну терапію. Для попередження аспірації забороняється викликати блювання або здійснювати промивання шлунка.

Умови зберігання

при температурі від 15 — 25 °С.