Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Гедерин (Hederinointment) (272658) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Гедерин (Hederinointment)

Гедерин інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Препарат рослинного походження. Основними біологічно активними речовинами плюща листя екстракту сухого є сапонінові глікозиди, які посилюють секрецію бронхіальних залоз, мають секретолітичні, відхаркувальні, а також загальнозміцнювальні та тонізуючі властивості. Завдяки вмісту дубильних речовин, пектинів, смоли, ефірної олії препарат чинить протизапальну, антисептичну та ранозагоювальну дію.
Фармакокінетика. Не визначалася.

Показання Гедерин

гострі запальні захворювання дихальних шляхів, що супроводжуються кашлем; симптоматичне лікування хронічних запальних захворювань бронхів.

Застосування Гедерин

перед кожним застосуванням необхідно ретельно збовтувати флакон.
Діти віком 2–6 років. Застосовувати внутрішньо по 2,5 мл сиропу 3 рази на добу.
Діти віком 6–10 років. Застосовувати внутрішньо по 5 мл сиропу 3 рази на добу.
Дорослі та діти віком від 10 років. Застосовувати внутрішньо по 5–7,5 мл сиропу 3 рази на добу за допомогою дозуючої скляночки, що додається.
Сироп слід застосовувати вранці, вдень і ввечері.
Тривалість курсу лікування визначається лікарем індивідуально. У легких випадках тривалість лікування становить до 7 днів. Для досягнення стійкого терапевтичного ефекту рекомендують продовжити терапію ще на 2–3 доби після поліпшення стану пацієнта.
Якщо покращення стану пацієнта не настає, слід звернутися до лікаря щодо подальшого лікування.

Протипоказання

підвищена чутливість до компонентів препарату або інших рослин родини аралієвих. Дитячий вік до 2 років — через ризик погіршення дихальних симптомів. Непереносимість фруктози.

Побічна дія

у пацієнтів із підвищеною чутливістю можуть виникати алергічні реакції (переважно висип), включаючи диспное, набряк слизових оболонок, кропив’янку, свербіж, купероз; шлунково-кишкові розлади, включаючи нудоту, блювання, діарею, біль у животі.

Особливості застосування

застосування препарату у дітей віком 2–4 років потребує рекомендації лікаря. Якщо симптоми захворювання не зникають протягом тривалого часу (більше 4–5 днів) або з’являються задишка, підвищення температури тіла, гнійне мокротиння або мокротиння з кров’ю, слід негайно проконсультуватися з лікарем. Не рекомендується одночасне застосування з протикашльовими препаратами, наприклад з кодеїном або декстрометорфаном, без консультації лікаря. З обережністю застосовувати пацієнтам з гастритом або виразкою шлунка.
Сорбіт може спричинити незначну проносну дію. Препарат не містить алкоголю, цукру та барвників.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Через відсутність достатніх даних не рекомендується застосовувати препарат у період вагітності або годування грудьми. Перед застосуванням препарату лікар повинен зважити співвідношення ризик/користь для цієї групи пацієнтів.
Діти. Препарат протипоказаний дітям віком до 2 років через ризик погіршення дихальних симптомів.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Препарат не впливає на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами та іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

при одночасному застосуванні препарату з іншими лікарськими засобами небажаної дії препарату не виявлено. Тому препарат можна застосовувати з іншими лікарськими засобами, наприклад з антибіотиками.

Передозування

прийом препарату у великій кількості, що перевищує триразову добову дозу, може спричинити нудоту, блювання, діарею та збудження.
Лікування симптоматичне.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С. Після першого відкриття упаковки препарат придатний протягом 6 міс.