Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Ехінацея Композитум С (Echinacea Compositum S) (272474) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Ехінацея Композитум С (Echinacea Compositum S)

Ехінацея Композитум С інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

препарат імуномодулюючої, протизапальної та дезінтоксикаційної дії, яка базується на активації захисних сил організму і нормалізації порушених функцій за рахунок речовин рослинного, мінерального та тваринного походження, що входять до складу препарату.

Показання Ехінацея Композитум С

комплексне лікування гострих та хронічних запальних та гнійно-інфекційних захворювань слизових оболонок, внутрішніх органів і шкіри, перебіг яких характеризується вираженою інтоксикацією та частими рецидивами.

Застосування Ехінацея Композитум С

разова доза, яка водночас є добовою: дорослим і дітям віком від 12 років − 2,2 мл; дітям віком від 2 до 3 років − 0,6 мл, від 3 до 6 років − 1,0 мл, від 6 до 12 років − 1,5 мл. Застосовувати 1−3 рази на тиждень у вигляді в/м, п/ш, а за необхідності – в/в (струминно) ін’єкцій.
Курс лікування — 2 тижні.
Якщо симптоми тривають більше 14 днів, слід звернутися до лікаря.
Інструкція для відкриття ампули
Відкривати обережно. Дотримуйтесь цієї інструкції.
Розрізати скляну ампулу не потрібно. Тримайте ампулу верхньою частиною догори під нахилом; рідину, яка знаходиться у верхній частині ампули, струсіть вниз. Відламайте верхню частину ампули, де нанесена кольорова позначка.
Невикористаний залишок розчину вилити.
Діти. Лікарський засіб рекомендований для застосування дітям віком від 2 років.

Протипоказання

підвищена чутливість до рослин родини складноцвітих (у тому числі Arnica, Echinacea), плюща отруйного або до інших компонентів препарату.
Туберкульоз, саркоїдоз, запальні захворювання сполучних тканин (колагенози), аутоімунні захворювання, розсіяний склероз, захворювання системи крові (лейкемія), СНІД, ВІЛ-інфекції, імуносупресія або імунодефіцит різної етіології та інші хронічні вірусні захворювання.

Побічна дія

у поодиноких випадках можуть виникати шлунково-кишкові розлади або шкірні реакції, у тому числі через кілька днів після застосування препарату. Після застосування препаратів, що містять екстракти ехінацеї, спостерігалися реакції з боку травного тракту (у т.ч. нудота, біль у животі); менструальні розлади; акне, шкірні висипи, свербіж, кропив’янка; збудження, порушення сну; у поодиноких випадках — набряк обличчя, утруднене дихання (задишка), запаморочення та зниження АТ.
Можливе посилення слиновиділення — у такому разі рекомендується зменшити дозу лікарського засобу або припинити його застосування.
Під час лікування препаратами, що містять Sanguinaria canadensis, спостерігалися поодинокі випадки підвищення рівня трансаміназ і білірубіну в плазмі крові аж до появи медикаментозної жовтяниці (медикаментозний токсичний гепатит), які зменшувалися або нормалізувалися після припинення прийому препарату.
У поодиноких випадках у осіб з підвищеною чутливістю до рослин родини складноцвітих (у т. ч. Arnica, Echinacea) можуть виникати реакції гіперчутливості (до анафілактичної реакції). Тимчасово можуть виникати реакції у місці ін’єкції, у тому числі почервоніння, набрякання та біль.

Особливості застосування

пацієнтам з атопічними захворюваннями та зі схильністю до алергії перед початком прийому препарату слід проконсультуватися з лікарем, оскільки існує ризик виникнення анафілактичних реакцій.
Були окремі повідомлення про зв’язок з аутоімунними захворюваннями. При тривалому застосуванні (понад 8 тиж) можуть розвиватися явища пригнічення функції імунної системи (лейкопенія). Тому не слід застосовувати лікарський засіб більше 8 тиж без консультації лікаря.
На початку лікування можливе короткочасне загострення наявних симптомів захворювання (первинна реакція). Така реакція зазвичай є тимчасовою. Якщо симптоми не зникають впродовж 14 днів або відзначається погіршення стану, застосування препарату слід припинити і звернутися за консультацією до лікаря.
При захворюваннях печінки або при одночасному прийомі гепатотоксичних лікарських засобів препарат застосовувати тільки після консультації з лікарем.
При застосуванні препарату більше 2 тижнів необхідно контролювати показники функцій печінки.
Цей лікарський засіб містить менше 1 ммоль (23 мг)/дозу натрію, тобто практично вільний від натрію.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Препарат не застосовують у період вагітності або годування грудьми у зв’язку з наявністю у складі сангвінарії канадської (Sanguinaria canadensis).
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Не повідомлялося про вплив гомеопатичних розведень на здатність керувати автотранспортом та працювати з іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

випадки впливу невідомі. За призначенням лікаря препарат можна комбінувати з іншими лікарськими засобами та методами лікування.
Якщо застосовують лікарські засоби з вираженою гепатотоксичною дією, питання про одночасний прийом з препаратом Ехінацея композитум С вирішує лікар індивідуально.
Несумісність. Невідома.

Передозування

не відзначалося. Можливе посилення побічних реакцій.

Умови зберігання

цей лікарський засіб не потребує особливих умов зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці!