Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Цинабсин (Cinnabsin) ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Цинабсин (Cinnabsin)

Цинабсин інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

Цинабсин являє собою гомеопатичний комбінований препарат. Cinnabaris швидко й надійно звільняє від таких характерних симптомів запалення навколоносових пазух, як головний біль, сльозотеча, а також невралгії у ділянці обличчя. Hydrastis і Kalium bichromicum діють головним чином при підгострому і хронічному перебігу захворювання, що часто має місце при тривалому синуситі. Усі три інгредієнти сприяють усуненню набряку слизових оболонок і відновленню носового дихання. Echinacea сприяє загальній підтримці імунної системи.

Показання Цинабсин

гостре та хронічне запалення придаткових пазух носа (синусити).

Застосування Цинабсин

дітям віком 2–5 років: при гострих станах — по 1 таблетці 3 рази на добу до поліпшення стану. При подальшому лікуванні продовжувати приймати по 1 таблетці 3 рази на добу;
дітям віком 6–11 років: при гострих станах — по 1 таблетці кожні 2 год (але не більше 6 таблеток на добу) до поліпшення стану. При подальшому лікуванні приймати по 1 таблетці 3 рази на добу;
дорослим і дітям віком старше 12 років: при гострих станах — по 1 таблетці щогодини (але не більше 12 таблеток на добу) до поліпшення стану. При подальшому лікуванні приймати по 1–2 таблетки 3 рази на добу.
При хронічних станах дітям і дорослим — по 1 таблетці 3 рази на добу, рекомендована тривалість лікування — 4–6 тиж.
Цинабсин не рекомендується приймати понад 4 тиж без консультації з лікарем.
Таблетки приймати за 30 хв до або через 30 хв після їди, даючи їм повільно розчинитися в роті. Дітям віком до 3 років рекомендується для зручності застосування розчиняти таблетку у невеликій кількості води (наприклад, у чайній ложці).

Протипоказання

не застосовувати у дітей віком до 2 років, у період вагітності або при відомій гіперчутливості до хрому, ехінацеї та інших різновидів родини Складноцвітих або будь-якого з компонентів препарату. Із фундаментальних міркувань Цинабсин не слід застосовувати у випадках: прогресуючі системні захворювання (такі як туберкульоз та саркоїдоз), системні захворювання білих кров’яних тілець (наприклад, лейкемія та лейкоз), аутоімунні захворювання (наприклад, запальні захворювання колагенової тканини (колагенози), розсіяний склероз), імунодефіцити (у тому числі ВІЛ-інфекції), імуносупресія (наприклад, після трансплантації органів або кісткового мозку, або хіміотерапії) або хронічні вірусні захворювання.

Побічна дія

у поодиноких випадках можливі реакції гіперчутливості, включаючи висипи на шкірі, шлунково-кишкові розлади, включаючи нудоту, блювання та діарею. У хворих, які застосовували інші препарати, що містять ехінацею, відзначалися алергічні реакції (висипи на шкірі, свербіж, в окремих випадках ― набряк обличчя, диспное, запаморочення і зниження АТ). Ехінацея може стати причиною виникнення алергічних реакцій у пацієнтів з атопічними захворюваннями (наприклад, у пацієнтів з сінною лихоманкою, нейродерматитом, алергічною астмою).
У випадку посилення слиновиділення після прийому препарату Цинабсин рекомендується зменшити дозу або припинити прийом препарату.
При виникненні будь-яких небажаних реакцій слід припинити застосування препарату та звернутися до лікаря.

Особливості застосування

при застосуванні гомеопатичних лікарських засобів можливе тимчасове первинне погіршення. У цьому випадку слід припинити прийом препарату і проконсультуватися з лікарем.
Існує ризик можливих анафілактичних реакцій у пацієнтів з атопічними захворюваннями. Перед застосуванням даного лікарського засобу таким пацієнтам слід проконсультуватися з лікарем.
Необхідно проконсультуватися з лікарем:
якщо спостерігається набряк обличчя, лихоманка або сильний головний біль;
якщо гострий стан не покращується або погіршується протягом перших 2 днів лікування;
якщо з’являються додаткові скарги.
Препарат містить крохмаль пшеничний, тому пацієнтам з підвищеною чутливістю або непереносимістю глютену не слід приймати цей препарат.
Препарат містить лактозу, тому пацієнтам з рідкісними спадковими формами непереносимості галактози, недостатністю лактази або синдромом глюкозо-галактозної мальабсорбції не слід його застосовувати.
Застосування в період вагітності та годування грудьми. Не слід застосовувати препарат в період вагітності через вміст ехінацеї. Якщо пацієнтка годує грудьми, слід проконсультуватися з лікарем перед застосуванням даного лікарського засобу.
Діти. Препарат призначають дітям віком старше 2 років.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Не впливає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

невідома.

Передозування

у випадках передозування можливе підвищення частоти виникнення побічних реакцій.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С у недоступному для дітей місці.