Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Бузини чорної квітки квітки 50 г пачка з внутрішн. пакетом, №1 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Бузини чорної квітки

Бузина чорна інструкція із застосування

Лікарська форма

Квітки.

Неподрібнена сировина: окремі квітки і бутони на коротких голих квітконіжках або без них з домішкою гілочок, суцвіть і листя. Колір жовтуватий;

порошок крупний: суміш подрібнених шматочків квіток і бутонів з домішкою квітконіжок, гілочок і листя різної форми. Колір жовтуватий з буруватими вкрапленнями.

Фармакотерапевтична група

Засоби, що застосовуються при кашлі та застудних захворюваннях. Код АТС R05X.

Біологічно активні речовини препарату чинять потогінну, протизапальну, знеболювальну, сечогінну та м'яку відхаркувальну дію.

Протипоказання

Гіперчутливість до біологічно активних речовин препарату.

Спосіб застосування та дози

1,5 столові ложки квіток помістити в емальований посуд, залити 200 мл (1 склянка) гарячої кип'яченої води, закрити кришкою і настоювати на киплячій водяній бані 15 хв. Охолодити при кімнатній температурі протягом 45 хв, процідити, залишок віджати до процідженого настою. Об'єм настою довести кип'яченою водою до 200 мл.

Дорослим та дітям від 16 років приймати у теплому вигляді по 1/2 склянки 2 рази на добу або по 2 столові ложки 5–6 разів на добу після їди. Дітям 3–7 років — по 1 столовій ложці 2 рази на добу після їди; 7–12 років — по 2 столові ложки 2 рази на добу після їди; 12–16 років — по 1/3 склянки 2 рази на добу після їди. Перед прийомом настій збовтати.

1 фільтр-пакет помістити у скляний або емальований посуд, залити 100 мл (1/2 склянки) окропу, закрити і настоювати 15 хв. Дорослим та дітям віком від 16 років приймати у теплому вигляді по 1/2 склянки 3 рази на добу після їди. Дітям 3–7 років — по 2 десертні ложки 3 рази на добу після їди; 7–12 років — по 2 столові ложки 3 рази на добу після їди; 12–16 років — по 1/3 склянки 3 рази на добу після їди.

Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально.

Передозування

Повідомлення відсутні.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Невідома.

Термін придатності

2 роки.

Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці у недоступному для дітей місці при температурі не вище 30 о С. Приготовлений настій — при температурі 8–15 о С не більше 2 діб.

Упаковка

По 40 г або по 50 г у пачках з внутрішнім пакетом, по 1,5 г у фільтр-пакеті № 20 у пачці або у пачці з внутрішнім пакетом.

Категорія відпуску

Без рецепта.