Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Подорожника великого листя листя 1,5 г фільтр-пакет в пачці, №20 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Подорожника великого листя

ПОДОРОЖНИКА ВЕЛИКОГО ЛИСТЯ інструкція із застосування

Склад

діюча речовина: подорожника великого листя.

Лікарська форма

Листя.

Подрібнена сировина: шматочки листків різноманітної форми, які проходять крізь сито з отворами діаметром 7 мм. Колір зелений або бурувато-зелений. Запах слабкий. Смак слабко-гіркуватий.

Порошок крупний: шматочки листків різноманітної форми, які проходять крізь сито з отворами діаметром 2 мм. Колір зелений або бурувато-зелений. Запах слабкий. Смак слабко-гіркуватий.

Фармакотерапевтична група

Відхаркувальні засоби. Код АТС R05С А.

Біологічно активні речовини препарату чинять відхаркувальну, протизапальну, знеболювальну, кровоспинну, ранозагоювальну, бактеріостатичну дію; посилюють функціональну активність епітелію дихальних шляхів, сприяють виділенню і евакуації слизу з них, зменшують кашель; посилюють секрецію шлункового соку, підвищують кислотність; сприяють очищенню ранових та виразкових поверхонь від гноєтворних бактерій, посилюють процеси грануляції поверхонь уражених тканин.

Протипоказання

Гіперчутливість до біологічно активних речовин препарату. Гіперацидний гастрит, виразкова хвороба шлунка з підвищеною кислотністю; підвищене згортання крові та схильність до тромбоутворення, рефлюкс-езофагіт.

Застосування у період вагітності або годування груддю

За призначенням лікаря у тому випадку, якщо, на його думку, користь для матері переважає потенційний ризик для плода/дитини.

Діти

Препарат застосовують дітям від 1 року за призначенням лікаря.

Спосіб застосування та дози

2 столові ложки листя помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип'яченої води, закрити кришкою та настоювати на киплячій водяній воді 15 хв. Охолодити при кімнатній температурі протягом 45 хв, процідити, залишок віджати до процідженого настою. Об'єм настою довести кип'яченою водою до 200 мл. Дорослим приймати у теплому вигляді по 1/3 склянки 3 рази на добу за 10-15 хв до їди; дітям віком 1-3 роки - по 1 чайній ложці, 3-5 років - по 1 десертній ложці, 5-10 років - по 1 столовій ложці, 10-14 років - по 1/4 склянки 3 рази на добу за 10-15 хв до їди.

3 фільтр-пакети помістити у скляний або емальований посуд, залити 200 мл окропу, закрити і настоювати 15 хв. Дорослим приймати у теплому вигляді по 1/2 склянки 4 рази на добу за 10-15 хв до їди; дітям віком 1-3 років - по 1 десертній ложці, 3-5 років - по 2 десертні ложки, 5-10 років - по 2 столові ложки, 10-14 років - по 1/3-1/2 склянки 3 рази на добу за 10-15 хв до їди.

Зовнішньо - змочити настоєм марлеву серветку і прикладати на уражені ділянки шкіри.

Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально.

Передозування

Повідомлення відсутні.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Не застосовувати одночасно з протикашльовими препаратами та лікарськими засобами, що зменшують виділення мокротиння.

Термін придатності

3 роки.

Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 градусів у недоступному для дітей місці. Приготовлений настій - у прохолодному місці не більше 2 діб.

Упаковка

По 50 г у пакети з вкладанням у пачку; по 1,5 г у фільтр-пакети, по 20 фільтр-пакетів у пачку.

Категорія відпуску

Без рецепта.