Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Артіхол (Artihol) ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Артіхол (Artihol)

Артіхол інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Фармакологічні властивості зумовлені дією комплексу біологічно активних речовин, що входять до складу листя артишоку польового. Чинить жовчогінну, гепатопротекторну та сечогінну дію, також знижує вміст сечовини в крові. Інулін та інші складові, які містить артишок, покращують обмінні процеси в організмі.
Фармакокінетика. Дія лікарського засобу Артіхол є сукупною дією його компонентів, тому проведення кінетичних спостережень неможливе; усі разом компоненти не можна простежити за допомогою маркерів або біодосліджень. З тієї ж причини неможливо виявити і метаболіти лікарського засобу.

Показання Артіхол

хронічний гепатит, цироз печінки, хронічний некалькульозний холецистит, дискінезія жовчних шляхів за гіпокінетичним типом, хронічний нефрит, хронічна ниркова недостатність.

Застосування Артіхол

застосовувати внутрішньо дорослим та дітям віком від 6 років. Застосовувати перед їдою.
Дорослим і дітям віком від 12 років призначати по 200–400 мг 3 рази на добу.
Дітям віком 6–12 років — по 200 мг 3 рази на добу.
Курс лікування визначає лікар індивідуально, залежно від характеру та перебігу захворювання. Зазвичай курс лікування становить 2–3 тиж. Проведення повторних курсів можливе після погодження з лікарем.
Діти. Застосовувати у дітей віком від 6 років за призначенням лікаря.

Протипоказання

підвищена чутливість до компонентів лікарського засобу, до рослин родини Asteraceae (складноцвітих); непрохідність жовчних шляхів, холангіт, нагноєння (емпієма) жовчного міхура, жовчнокам’яна хвороба або інші захворювання жовчних шляхів, гострі захворювання печінки, тяжка печінкова недостатність; непрохідність сечовивідних шляхів, гострі захворювання нирок.

Побічна дія

у разі тривалого застосування лікарського засобу у високих дозах можлива діарея, а також спазми в животі, розлади шлунка, нудота, печія.
Можливі алергічні реакції, включаючи кропив’янку, шкірні висипання, гіперемію, свербіж.

Особливості застосування

застосовувати з обережністю при захворюваннях, що можуть призвести до непрохідності жовчних шляхів та при тяжких захворюваннях печінки. У разі виникнення діареї або болю в животі лікування слід припинити та проконсультуватися з лікарем.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. У період вагітності або годування грудьми лікарський засіб застосовувати тільки за призначенням лікаря, якщо очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода або дитини.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Лікарський засіб не впливає на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

невідома.

Передозування

можливе посилення побічних ефектів.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °C.