Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Нормовен (Normoven) ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Нормовен (Normoven)

Нормовен інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Нормовен чинить венотонічну та ангіопротекторну дію, зменшує розтяжність вен та веностаз, покращує мікроциркуляцію, знижує проникність капілярів та підвищує їх резистентність, а також поліпшує лімфатичний дренаж, збільшуючи лімфатичний відтік.
Експериментальні дослідження на тваринах з використанням моделі «ішемія/реперфузія» показали, що застосування мікронізованої очищеної флавоноїдної фракції має більш виражену ефективність у зменшенні проникності судинної стінки та виходу плазми крові порівняно з простим діосміном. Цей результат обумовлений наявністю захисної дії на мікроциркуляцію у флавоноїдів, таких як гесперидин, діосметин, лінарин та ізоройфолін, які входять до складу фракції і виражені у вигляді гесперидину. Зменшення проникності судинної стінки та виходу плазми крові, яке спостерігалось при застосуванні мікронізованої очищеної флавоноїдної фракції, є більш суттєвим ніж те, що спостерігалось при застосуванні простого діосміну та кожного компонента флавоноїдної фракції окремо.
Зазначені вище фармакологічні властивості були підтверджені у подвійно сліпих плацебо-контрольованих дослідженнях з використанням методів, за допомогою яких можна визначити вплив препарату на венозну гемодинаміку.
Співвідношення «доза – ефект». Статистично достовірний дозозалежний ефект лікарського засобу був встановлений відповідно до таких венозних плетизмографічних параметрів: венозний об’єм, венозна розтяжність та час венозного відтоку. Оптимальне співвідношення «доза – ефект» досягалося при прийомі 2 таблеток.
Венотонічна активність. Препарат підвищує венозний тонус: за допомогою венозної оклюзійної плетизмографії було продемонстровано зменшення часу венозного відтоку.
Мікроциркуляторна активність. У дослідженнях було продемонстровано статистично достовірну різницю між застосуванням препарату та плацебо. У пацієнтів із симптомами ламкості капілярів лікування збільшило їх резистентність, що було визначено за допомогою ангіостереометрії.
Лікарський засіб також зменшує взаємодію лейкоцитів та ендотелію, адгезію лейкоцитів у посткапілярних венулах. Це знижує пошкоджувальну дію медіаторів запалення на стінки вен і стулки клапанів вен.
У клінічній практиці. У дослідженнях було показано терапевтичну активність препарату у флебології при лікуванні функціональної та органічної хронічної венозної недостатності нижніх кінцівок, а також у проктології при лікуванні геморою.
Фармакокінетика. Виведення діючої речовини відбувається головним чином з калом. Із сечею виводиться в середньому 14% прийнятої дози.
Т½ становить 11 год.
Препарат активно метаболізується, що підтверджується наявністю різних фенольних кислот у сечі.

Показання Нормовен

симптоматичне лікування венолімфатичної недостатності (важкість у ногах, біль, нічні судоми, набряки, трофічні порушення, включаючи варикозні виразки).
Симптоматичне лікування геморою.

Застосування Нормовен

для перорального застосування. Призначати дорослим.
Венолімфатична недостатность. Рекомендована доза становить 2 таблетки на добу: 1 таблетка вдень та 1 таблетка ввечері під час їди. Після тижня застосування можна приймати 2 таблетки на добу одноразово під час їди.
Гемороїдальна хвороба.. Лікування епізодів гострого геморою: по 6 таблеток на добу упродовж 4 днів, потім по 4 таблетки на добу протягом наступних 3 днів. Приймати під час їди. Добову кількість таблеток розподілити на 2 — 3 прийоми. Підтримувальна терапія - 2 таблетки на добу.
Курс лікування. Тривалість терапії визначає лікар залежно від показання до застосування та перебігу захворювання.
Діти. Дані щодо застосування лікарського засобу Нормовен у дітей відсутні.

Протипоказання

підвищена чутливість до діючої речовини або до будь-якої з допоміжних речовин.

Побічна дія

з боку нервової системи: запаморочення, головний біль, нездужання.
З боку ШКТ: діарея, диспепсія, нудота, блювання; коліт, біль в абдомінальній ділянці.
З боку шкіри і підшкірної клітковини: висип, свербіж, кропив’янка; ізольований набряк обличчя, губ, повік. У виняткових випадках — набряк Квінке.

Особливості застосування

застосування даного лікарського засобу при гострому геморої не замінює специфічного лікування та не перешкоджає лікуванню інших проктологічних захворювань. У разі якщо впродовж короткого курсу лікування симптоми не зникають швидко, слід провести проктологічне обстеження та переглянути терапію.
При порушеннях венозного кровообігу більш ефективне лікування забезпечується поєднанням терапії з дотриманням таких рекомендацій щодо способу життя:
- слід уникати тривалого перебування на сонці, довготривалого перебування на ногах, надлишкової маси тіла;
- слід ходити пішки та в деяких випадках носити спеціальні панчохи для покращення кровообігу.
Лікарський засіб містить лактозу, тому його не слід застосовувати пацієнтам із рідкими спадковими формами непереносимості галактози, дефіцитом лактази Лаппа або глюкозо-галактозним синдромом мальабсорбції.
Якщо у Вас встановлена непереносимість деяких цукрів, проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж приймати цей лікарський засіб.
Через вміст у складі лікарського засобу «Жовтого заходу FCF» можливі алергічні реакції.
Застосування у період вагітності або годування груддю.
Вагітність. Вагітним жінкам лікарський засіб слід застосовувати з обережністю. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем.
Відомо, що комбінація активних речовин, що входять до складу лікарського засобу, не виявляє тератогенної дії; про побічні ефекти не повідомлялося.
Годування груддю. Через відсутність даних щодо проникнення лікарського засобу у грудне молоко застосування у період годування груддю необхідно уникати.
Фертильність. Дослідження репродуктивної токсичності на тваринах показали відсутність впливу на фертильність.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Дослідження щодо впливу флавоноїдної фракції на здатність керувати транспортними засобами або працювати з іншими механізмами не проводились. Однак, з огляду на загальний профіль безпеки флавоноїдної фракції не очікується значного впливу на цю здатність. У разі виявлення побічної дії лікарського засобу ((див. ПОБІЧНА ДІЯ)) необхідно бути обережними.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

досліджень щодо взаємодії не проводили. Про взаємодію з іншими лікарськими засобами дотепер не повідомлялося (беручи до уваги великий постреєстраційний досвід застосування лікарського засобу).

Передозування

про випадки передозування не повідомлялося.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °C у недоступному для дітей місці.