Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Синупрет® таблетки (Sinupret® tablets) ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Синупрет<sup>&reg;</sup> таблетки (Sinupret<sup>&reg;</sup> tablets)
Форма випуску
Таблетки, вкриті оболонкою
Кількість штук в упаковці
50 шт.
Виробник
Сертифікат
UA/4373/01/01 від 11.02.2021

Синупрет таблетки інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

компоненти, що входять до складу рослинного лікарського засобу, мають комплексну активність, яка проявляється у секретолітичній дії, протинабряковому, протизапальному, імуностимулюючому та противірусному ефектах.
Активні компоненти лікарського засобу Синупрет пригнічують розмноження різних респіраторних вірусів, таких як вірус грипу А, парагрипу та РСВ (респіраторно-синцитіальних вірусів).
Під впливом препарату регулюється секреція і зменшується набряк тканин. Відновлюється дренаж і вентиляція навколоносових пазух, усувається закладеність носа, нормалізується захисна функція епітелію дихальних шляхів. Підвищується ефективність антибіотикотерапії.

Показання Синупрет таблетки

гострі та хронічні запалення приносових пазух.

Застосування Синупрет таблетки

якщо лікар не призначив інше, дорослим та дітям віком від 12 років приймати по 2 таблетки 3 рази на добу, дітям віком 6–11 років — по 1 таблетці 3 рази на добу.
Таблетки слід ковтати не розжовуючи, переважно з достатньою кількістю рідини.
Зазвичай рекомендований курс лікування становить 7–14 днів.
Слід дотримуватися рекомендацій, викладених в розділі ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ.
Діти. У зв’язку з недостатністю досвіду не рекомендується застосовувати дітям віком до 6 років. Для лікування дітей дошкільного віку (до 6 років), яким призначаються нижчі дози, слід застосовувати Синупрет у формі крапель або сиропу.

Протипоказання

підвищена чутливість до будь-якого з діючих або інших компонентів препарату, інших видів первоцвіту, а також пептична виразка.

Побічна дія

нечасто спостерігаються шлунково-кишкові розлади, включаючи біль у шлунку, нудоту, діарею, блювання, абдомінальний дискомфорт. Можливі реакції підвищеної чутливості, включаючи висип, почервоніння шкіри, свербіж, кропив’янку, набряк Квінке, задишку, припухлість обличчя.
При будь-яких проявах побічних реакцій слід припинити застосування препарату і звернутися до лікаря.

Особливості застосування

рекомендована консультація лікаря, якщо у хворого спостерігаються виражені симптоми риносинуситу тяжкого ступеня, такі як кровотеча з носа, лихоманка, сильний біль, гнійні виділення з носа, порушення зору, асиметрія середньої частини обличчя або очей, оніміння обличчя, оскільки в такому разі може бути потрібна невідкладна медикаментозна терапія.
Якщо симптоми захворювання зберігаються більше 7–14 днів, посилюються або періодично повторюються, слід звернутися до лікаря.
Особливої уваги потребує прийом препарату у пацієнтів з гастритом або функціональною диспепсією (так званий чутливий шлунок). Препарат слід застосовувати після їди з достатньою кількістю рідини (наприклад склянкою води).
Препарат містить глюкозу, лактозу, сахарозу та сорбіт. Тому хворим зі спадковою непереносимістю фруктози, галактози, відсутністю лактази, порушенням всмоктування глюкози-галактози або недостатністю сахарази-ізомальтази препарат не слід приймати.
Примітка для хворих на цукровий діабет. 1 таблетка, вкрита оболонкою, містить у середньому 0,01 хлібної одиниці.
Період вагітності або годування грудьми. У період вагітності або годування грудьми препарат слід застосовувати з обережністю і тільки після чіткого встановлення лікарем діагнозу та оцінки співвідношення користі для матері і ризику для плода (дитини).
Вплив на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Особливих застережень немає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

взаємодія з іншими лікарськими засобами не спостерігалася. Комбінація з антибіотиками можлива і доцільна.

Передозування

випадки передозування на даний час невідомі. При перевищенні дози можливе посилене виникнення вказаних побічних реакцій, у такому разі слід звернутися до лікаря.
При прийомі доз, що перевищують рекомендовані, слід повідомити про це лікареві для прийняття рішення про необхідні заходи.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі не вище 30 °С у недоступному для дітей місці.