Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Реліф® Адванс (Relief Advance) (266801) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Реліф<sup>&reg;</sup> Адванс (Relief Advance)

Реліф Адванс інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Бензокаїн оборотно стабілізує мембрану нейрона, що знижує її проникність для іонів натрію. Деполяризація мембрани нейрона пригнічується, і в такий спосіб блокується виникнення та проведення нервових імпульсів. Таким чином, бензокаїн проявляє виражену місцеву знеболювальну дію.
Фармакокінетика. Препарат для місцевого застосування. Бензокаїн, що входить до його складу, виділяється у складі слизу або у вкрай незначних кількостях нирками.

Показання Реліф Адванс

Реліф Адванс, мазь ректальна. Зовнішній та внутрішній геморой, ерозії, тріщини, захворювання прямої кишки, які супроводжуються вираженим больовим синдромом, свербежем, печінням в аноректальній ділянці; післяопераційний період у пацієнтів, які перенесли проктологічні операції; для знеболювання при проведенні діагностичних маніпуляцій.
Реліф Адванс, супозиторії ректальні. Зовнішній та внутрішній геморой, тріщини, ерозія та мікротравми в ділянці ануса, періанальний свербіж з вираженим больовим синдромом. Як анестетик після проктологічних хірургічних втручань.

Застосування Реліф Адванс

Реліф Адванс, мазь ректальна. У дорослих та дітей віком від 12 років препарат застосовувати після проведення гігієнічних процедур. Зняти з аплікатора захисний ковпачок. Прикріпити аплікатор до тюбика і витиснути невелику кількість мазі для змащування аплікатора. Мазь обережно наноситься через аплікатор на уражені ділянки ззовні або всередині заднього проходу до 4 разів на добу, особливо ввечері, зранку або після кожного випорожнення кишечнику протягом 7‒10 днів.
Після кожного використання старанно промити аплікатор і помістити його в захисний ковпачок.
Не застосовувати, якщо захисне покриття відсутнє або пошкоджене.
Реліф Адванс, супозиторії ректальні. Препарат слід застосовувати після проведення гігієнічних процедур. Вводити по 1 супозиторію в задній прохід зранку, після кожного випорожнення кишечнику та перед сном. Добова доза — не більше 4 разів на добу. Регулярне застосування препарату дозволяє забезпечити стійкий терапевтичний ефект, полегшує симптоми геморою. Тривалість лікування зазвичай становить 1 тиж. У разі необхідності може бути продовжена до 3 тиж або більше (після консультації з лікарем).
Діти. Ефективність та безпеку застосування препарату Реліф Адванс дітям віком до 12 років не вивчали. Дані відсутні.

Протипоказання

підвищена індивідуальна чутливість до будь-якого з компонентів препарату, включаючи допоміжні речовини, та до інших амідних місцевоанестезувальних засобів, тромбоемболічна хвороба, гранулоцитопенія.

Побічна дія

з боку крові та лімфатичної системи. При застосуванні препарату можлива метгемоглобінемія (ціаноз шкіри, губ та нігтьового ложа, головний біль, запаморочення, задишка, слабкість, тахікардія).
Загальні розлади та зміни у місці застосування: алергічні реакції, включаючи гіперемію, шкірні висипання, свербіж; зміни у місці введення (подразнення, набряк, біль).
З боку шкіри та підшкірної клітковини: алергічний дерматит, контактний дерматит.
Реліф Адванс, супозиторії ректальні. Допоміжні речовини метилпарагідроксибензоат та пропілпарагідроксибензоат можуть спричиняти алергічні реакції (можливо, уповільнені).

Особливості застосування

у разі рясних кров’янистих виділень із заднього проходу або за наявності симптомів захворювання протягом 7 днів лікування чи погіршенні стану необхідно додатково проконсультуватися з проктологом.
Застосовувати з обережністю за призначенням лікаря при таких станах: виражена АГ, тяжкі порушення серцевого ритму, клінічно виражений тиреотоксикоз, порушення сечовипускання.
У разі відсутності інших вказівок лікаря не перевищувати рекомендовану добову дозу для зведення до мінімуму системних побічних реакцій. Не рекомендується наносити на пошкоджену шкіру, це може спричиняти виникнення системної абсорбції.
У разі кровотечі із заднього проходу потрібно в найкоротші терміни звернутися до лікаря.
Існують повідомлення, що призначення засобів, які містять бензокаїн, може спричиняти метгемоглобінемію. Такі симптоми, як ціаноз шкіри, губ та нігтьового ложа, головний біль, запаморочення, задишка (утруднене дихання), слабкість, тахікардія, якщо вони спостерігаються під час лікування, можуть вказувати на метгемоглобінемію, що потенційно загрожує життю та потребує невідкладного медичного втручання.
Пропіленгліколь може спричинити подразнення шкіри. Метилпарабен та пропілпарабен можуть спричинити алергічні реакції (можливо, уповільнені).
Застосування у період вагітності або годування груддю. У період вагітності препарат застосовувати лише в разі крайньої необхідності після виваженої оцінки лікарем співвідношення користь для матері/ризик для плода або дитини.
У період годування груддю слід прийняти рішення про припинення грудного вигодовування або відмову від застосування лікарського засобу, беручи до уваги важливість прийому препарату для матері.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Не спостерігалося впливу на здатність керувати транспортними засобами або іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

не рекомендується без суворих медичних показань і контролю лікаря застосовувати препарат на тлі регулярного прийому інгібіторів МАО, антидепресантів і гіпотензивних засобів через теоретичну можливість зниження ефекту інгібіторів МАО або підсилення ефекту гіпотензивних засобів унаслідок взаємодії з бензокаїном у разі суттєвого перевищення рекомендованих доз і тривалості прийому.
При місцевому застосуванні препарату Реліф Адванс, мазі ректальної, в ділянці заднього проходу допоміжна речовина парафін білий м’який може зменшити міцність і безпеку латексних презервативів, що використовуються одночасно з препаратом (з метою попередження вагітності та/або зменшення ймовірності інфікування захворюваннями, що передаються статевим шляхом або ВІЛ).

Передозування

симптоми передозування можуть бути пов’язані з фармакологічними ефектами бензокаїну. Його системна абсорбція при передозуванні може проявлятися сонливістю, занепокоєнням, порушенням серцевого ритму, збудженням, у тяжких випадках можуть виникати судоми, кома, зменшення частоти дихання або дихальна недостатність. Існують повідомлення, що призначення продуктів, які містять бензокаїн, може спричиняти метгемоглобінемію. Такі симптоми, як ціаноз шкіри, губ та нігтьового ложа, головний біль, запаморочення, задишка (утруднене дихання), слабкість, тахікардія, що можуть спостерігатися під час лікування, можуть вказувати на метгемоглобінемію, що потенційно загрожує життю та потребує невідкладного медичного втручання.
Невідкладна допомога при передозуванні та розвитку метгемоглобінемії полягає у в/в введенні метиленового синього. Решта симптомів передозування потребує припинення застосування препарату та симптоматичного лікування.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С.