Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Деквадол (Dequadol) ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Деквадол (Dequadol)
Ціна в місті Київ
від 109,18 до  185,56 грн
Без рецепта
Форма випуску
Таблетки для розсмоктування
Кількість штук в упаковці
30 шт.
Сертифікат
UA/16837/01/01 від 18.11.2020

Деквадол інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Як бактерицидний та фунгістатичний агент деквалінію хлорид впливає на мікроорганізми, що спричиняють змішані інфекції ротової порожнини та горла. Спектр дії цього місцевого хіміотерапевтичного агента широкий і включає більшість грампозитивних та грамнегативних бактерій, а також гриби, спірохети та патогенні мікроорганізми, що спричиняють змішані інфекції ротової порожнини та горла. Накопичення в організмі дибукаїну гідрохлориду зменшує вираженість больового симптому, що супроводжує інфекції ротової порожнини та горла.
Мікроорганізми, стійкі до дії деквалінію хлориду, невідомі.
Не спричиняє утворення карієсу.
Фармакокінетика. Основний активний інгредієнт абсорбується у дуже незначній кількості.

Показання Деквадол

місцеве лікування при гострих запальних захворюваннях ротової порожнини та горла: гінгівіт, виразковий та афтозний стоматит, тонзиліт, ларингіт та фарингіт. Деквадол також рекомендується застосовувати за наявності неприємного запаху з рота.
Деквадол можна застосовувати у випадках змішаної інфекції ротової порожнини та горла (за рекомендацією лікаря); як допоміжний лікарський засіб при лікуванні катаральної ангіни, лакунарної ангіни та ангіни Плаута — Венсана; у разі кандидозу ротової порожнини та глотки.
Рекомендується для застосування у післяопераційний період після тонзилектомії та видалення зубів.

Застосування Деквадол

дорослим та дітям віком від 12 років
Застосовувати по 1 таблетці кожні 2 год, після зменшення вираженості симптомів запалення — по 1 таблетці кожні 4 год.
Дітям віком від 4 років
Застосовувати по 1 таблетці кожні 3 год, після зменшення вираженості симптомів запалення — по 1 таблетці кожні 4 год.
Максимальна добова доза становить 10–12 таблеток у період гострої фази та 6 таблеток після того, як запальні симптоми зникнуть.
Таблетки слід розсмоктувати повільно, не розжовуючи. Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально. Пацієнт має проконсультуватися з лікарем, якщо через 5 днів лікування лікарським засобом симптоми не зникли або посилилися.
Діти. Лікарський засіб у цій лікарській формі не призначають дітям віком до 4 років.

Протипоказання

підвищена чутливість до будь-якої з речовин, що входять до складу лікарського засобу. Алергія до четвертинних амонієвих сполук (наприклад бензалконію хлориду).

Побічна дія

іноді можуть виникати реакції гіперчутливості після застосування лікарського засобу, наприклад висип, свербіж, відчуття печіння, подразнення слизової оболонки ротової порожнини та горла. Дуже рідко, а саме при зловживанні, можливе виникнення виразки та некрозу. У разі виникнення будь-яких незвичних реакцій слід припинити застосування лікарського засобу та обов’язково проконсультуватися з лікарем щодо подальшої терапії.

Особливості застосування

оскільки лікарський засіб не містить цукру, його можна застосовувати пацієнтам із цукровим діабетом.
Лікарський засіб містить сорбіт, тому його не слід застосовувати пацієнтам із рідкісними спадковими захворюваннями, такими як синдром непереносимості фруктози. Застосовувати з обережністю пацієнтам із низьким рівнем холінестерази у плазмі крові.
Застосування у період вагітності чи годування грудьми
Вагітність. Контрольовані дослідження не проводилися. Лікарський засіб у період вагітності можна застосовувати після консультації з лікарем, якщо лікувальний ефект переважає можливий ризик для плода.
Період годування грудьми. Клінічні дослідження щодо проникнення діючих речовин у грудне молоко не проводилися. Лікарський засіб не рекомендується застосовувати у період годування грудьми.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами чи роботі з іншими механізмами. Дослідження щодо впливу лікарського засобу на здатність керувати транспортними засобами чи працювати з іншими механізмами не проводилися. Проте імовірність того, що лікарський засіб може мати якийсь негативний вплив у цьому сенсі, дуже мала.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

антибактеріальна активність деквалінію знижується при одночасному застосуванні з аніонними тенсидами, наприклад зубною пастою. Застосування лікарського засобу не слід поєднувати з прийомом інгібіторів холінестерази.

Передозування

загалом лікарський засіб добре переноситься. У разі передозування можливі нудота, блювання, у рідкісних випадках — виразки та некроз стравоходу.
Лікування передозування симптоматичне, за необхідності можна застосувати обволікаючі засоби.
Не слід викликати блювання та промивати шлунок.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °C. Зберігати в недоступному для дітей місці.