Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Ліастен® (Liastenum®) (265114) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Ліастен<sup>®</sup> (Liastenum<sup>®</sup>)

Ліастен ® інструкція із застосування

Склад

діюча речовина: 1 таблетка містить 2 мг глюкозамінілмурамілпентапептиду у перерахуванні на пептиди;

допоміжні речовини: гіпромелоза (гідроксипропілметилцелюлоза); лактоза, моногідрат; магнію стеарат; натрію кроскармелоза; сорбіт (D-сорбіт) (Е 420); целюлоза мікрокристалічна.

Лікарська форма

Таблетки.

Основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого або світло-жовтого кольору, плоскоциліндричні, без оболонки з фаскою.

Фармакотерапевтична група

Імуностимулятори. Код АТХ L03A Х.

Фармакологічні властивості

Ліастен® належить до імуномодуляторів природного походження із широким спектром дії. Він являє собою фрагменти клітинної стінки лактобактерій. Ліастен® стимулює функцію макрофагів і нормалізує кількість Т-лімфоцитів. Ліастен® активує клітини моноцитарно-макрофагального ряду, фагоцитоз; підвищує активність лізосомальних ферментів, продукування активних форм кисню, підсилює цитотоксичний ефект макрофагів стосовно пухлинних клітин. Препарат підсилює синтез цитокінів. Ліастен® підвищує цитотоксичну активність природних клітин-кілерів. Імуномодулююча активність Ліастену® проявляється також у тому, що препарат зберігає ендокринну функцію тимусу, сприяє зниженню циркулюючих імунних комплексів.

Ліастен® сприяє стимуляції лейкопоезу, має слабкий антиметастатичний і протипухлинний ефект, зменшує побічні ефекти хіміо- і променевої терапії. Препарат не чинить ембріотоксичної, мутагенної і тератогенної дії.

Показання

Ліастен® призначати як імуномодулюючий засіб при гострих і хронічних бактеріальних та вірусних інфекціях; при різних захворюваннях, що супроводжуються вторинним імунодефіцитом, зокрема при хіміо- і променевій терапії онкологічних хворих і хворих лейкозом, з метою зниження токсичної дії цитостатиків; при гострих і хронічних променевих ураженнях; при хірургічному лікуванні онкологічних хворих. Ліастен® показаний для лікування хворих з лейкопеніями різного походження.

Протипоказання

Гіперчутливість до компонентів препарату; аутоімунний тиреоїдит у фазі загострення; стани при захворюваннях, що супроводжуються гіпертермією (>38 °С) на момент прийому препарату.

Особливості застосування

Пацієнти з такими рідкісними спадковими захворюваннями, як непереносимість галактози, дефіцит лактази Лаппа або порушення мальабсорбції глюкози-галактози, не повинні приймати цей препарат.

Якщо у Вас встановлена непереносимість деяких цукрів, проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж приймати цей лікарський засіб, оскільки препарат містить D-сорбіт та лактозу моногідрат.

Застосування у період вагітності або годування груддю

Досвіду застосування препарату вагітним і жінкам, які годують груддю, немає.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами

Препарат не впливає на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Спосіб застосування та дози

Ліастен® у таблетках призначений для сповільненого розсмоктування у ротовій порожнині. Бажано повільно розсмоктувати таблетку під язиком. Зазвичай слід призначати по 1 таблетці 2 рази на добу. Курс лікування препаратом зазвичай становить 10 ̶ 20 діб. У разі необхідності можна проводити повторні курси лікування через 3 ̶ 6 і 12 місяців.

Діти

Досвіду застосування препарату дітям немає.

Передозування

Практично виключене, оскільки мінімальні токсичні дози препарату перевищують терапевтичні в 650 разів.

Побічні реакції

Іноді можливе короткочасне незначне підвищення температури тіла, що не вимагає відміни препарату і проведення спеціальних медичних заходів, реакції гіперчутливості.

Термін придатності

3 роки.

Умови зберігання

Зберігати при температурі не вище 25 °С. В недоступному для дітей місці.

Упаковка

Таблетки по 2 мг № 10 (10×1), № 20 (10×2) у блістерах, № 10 і № 20 у контейнерах.

Категорія відпуску

За рецептом.

Виробник

ДП «Ензим», Україна, з ПрАТ «Технолог», Україна.

Місцезнаходження виробника та адреса місця провадження його діяльності

24321, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Хлібозаводська, 2.

20300, Черкаська обл., місто Умань, вулиця Стара прорізна, будинок 8.

Заявник

ДП «Ензим».