Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

КСИЛОМЕТАЗОЛ-ЗДОРОВ'Я (XYLOMETAZOLUM-ZDOROVJE) (261547) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Аналоги
КСИЛОМЕТАЗОЛ-ЗДОРОВ'Я (XYLOMETAZOLUM-ZDOROVJE)

КСИЛОМЕТАЗОЛ-ЗДОРОВ'Я інструкція із застосування

Спосіб застосування та дози

Препарат наносять на слизову оболонку носової порожнини в дозі 100 — 200 мг (що відповідає 1 — 2 горошинам гелю) 1 — 3 рази на день. Курс лікування — 3 — 5 днів, в жодному разі не слід застосовувати довше 2 тижнів.

Доза залежить від індивідуальної чутливості кожного пацієнта й від клінічного ефекту препарату.

Лікування можна повторити тільки після перерви в його застосуванні протягом декількох днів.

У випадку хронічного риніту, у зв'язку з небезпекою виникнення атрофії слизової носової порожнини, тривале застосування препарату можливе лише під наглядом лікаря.

Передозування

Симптоми. Передозування препарату або випадковий пероральний прийом можуть призвести до таких симптомів: мідріаз, нудота, блювання, ціаноз, гарячка, спазми, тахікардія, серцева аритмія, циркуляторний колапс (судинна недостатність), зупинка серця, артеріальна гіпертензія, набряк легенів, порушення функції дихання, розлади психічної діяльності.

Крім того, також можуть спостерігатися такі симптоми, як інгібування функції центральної нервової системи, що супроводжується сонливістю, зниженням температури тіла, брадикардією, шокоподібною гіпотензією, апное та комою.

Лікування: прийом активованого вугілля, промивання шлунка, кисневе штучне дихання. Для зниження артеріального тиску необхідно повільно внутрішньовенно вводити 5 мг фентоламіну (дорослим) у фізіологічному розчині або прийняти 100 мг (дорослим) перорально. Прийом вазоконстрикторів протипоказаний. Якщо буде потреба, призначити лікування антипіретиками або протисудомними препаратами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

У зв'язку з тим, що препарат у мінімальній кількості потрапляє у загальний кровообіг, дуже малоймовірна взаємодія його з іншими засобами, що застосовуються.

Одночасне застосування інгібіторів моноаміноксидази типу транілципроміну або трициклічних антидепресантів може призводити до збільшення артеріального тиску внаслідок впливу цих препаратів на серцево-судинну систему.

Термін придатності

2 роки.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Категорія відпуску

Без рецепта.