Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Галстена® таблетки (Galstena® tablets) (261096) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Галстена<sup>&reg;</sup> таблетки (Galstena<sup>&reg;</sup> tablets)

Галстена таблетки інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Лікарський засіб Галстена® має властивості гепатопротектора, холеретика та холекінетика.
Препарат чинить деяку спазмолітичну та протизапальну дію на гепатобіліарну систему.

Показання Галстена таблетки

  • гострі та хронічні захворювання печінки і жовчовивідних шляхів;
  • хронічний панкреатит — у комплексному лікуванні.

Застосування Галстена таблетки

дорослі та діти віком від 12 років — по 1 таблетці 2 рази на добу;
діти віком від 6 до 12 років — по ½ таблетки 2 рази на добу.
На початку лікування, а також у випадках, коли потрібне швидке усунення симптомів, можливий прийом препарату до 4 разів на добу. Після покращання стану приймати 2 рази на добу.
Для досягнення максимального ефекту препарат Галстена®, таблетки рекомендується приймати в проміжках між прийомами їжі (за 30 хв до або через 1 год після прийому їжі). Таблетку рекомендується тримати у роті до повного розчинення.
Якщо вираженість симптомів збільшується або через 7 днів лікування не спостерігається покращення, необхідно припинити лікування та проконсультуватися з лікарем.
При хронічному перебігу захворювань курс лікування може тривати до 4 тиж.

Протипоказання

підвищена чутливість (алергія) до будь-якого компонента препарату.

Побічна дія

у виняткових випадках в осіб з гіперчутливістю до будь-якого з компонентів препарату можливі алергічні реакції. При появі будь-яких побічних ефектів необхідно припинити застосування лікарського засобу та проконсультуватися з лікарем.

Особливості застосування

1 таблетка препарату Галстена® містить 226,9 мг лактози моногідрату, тому пацієнтам з рідкісними спадковими формами непереносимості галактози, недостатністю лактази або синдромом глюкозо-галактозної мальабсорбції потрібно проконсультуватися з лікарем, перш ніж приймати цей лікарський засіб.
На початку лікування препаратом можливе короткочасне загострення наявних симптомів захворювання (первинна реакція). Така реакція зазвичай є тимчасовою. Якщо симптоми не зникають, застосування препарату слід припинити. Після зникнення первинної реакції лікарський засіб можна застосовувати знову. При повторному загостренні симптомів застосування препарату потрібно припинити.
Оскільки Галстена® містить рослинні природні компоненти, при зберіганні може спостерігатися незначна зміна смаку та кольору таблетки у, що не призводить до зниження якості та ефективності препарату.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. На цей час немає доказів існування особливого ризику застосування лікарського засобу у період вагітності або годування грудьми. Препарат слід застосовувати з обережністю у період вагітності або годування грудьми і тільки у випадках, коли очікувана користь для матері перевищує можливий ризик для плода/дитини.
Дані щодо впливу препарату на репродуктивну функцію відсутні.
Діти. Застосовувати лікарський засіб Галстена®, таблетки, у дітей віком від 6 років.
У дітей віком від 6 до 12 років застосовується за рекомендацією лікаря.
Для лікування дітей віком від 2 до 6 років можна застосовувати препарат Галстена® у формі крапель.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Препарат не впливає на здатність керувати транспортними та механічними засобами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

клінічно значуща взаємодія препарату Галстена® з іншими лікарськими засобами не встановлена. Препарат можна комбінувати з будь-якими лікарськими засобами та методами лікування.

Передозування

випадки передозування не виявлені.

Умови зберігання

в оригінальній картонній упаковці при температурі не вище 30 °С.