Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Діазолін-Дарниця (Diazolinum-Darnitsa) (260579) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Діазолін-Дарниця (Diazolinum-Darnitsa)
Форма випуску
Таблетки
Дозування
100 мг
Кількість штук в упаковці
10 шт.
Виробник
Дарниця ФФ
Сертифікат
UA/0278/01/01 від 04.10.2018
Міжнародна назва

Діазолін-Дарниця інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Діюча речовина лікарського засобу — мебгідролін — належить до антигістамінних засобів, є блокатором Hl-гістамінових рецепторів. Послаблює спазмогенний ефект гістаміну щодо гладких м’язів бронхів, кишечнику, а також впливає на проникність судин.
Фармакокінетика. Мебгідролін швидко всмоктується з травного тракту. Біодоступність становить 40–60%. Терапевтичний ефект досягається через 15–30 хв, максимальна дія відзначається через 1–2 год. Лікарський засіб практично не проникає крізь ГЕБ. Метаболізується в печінці шляхом метилювання. Виводиться з організму нирками.

Показання Діазолін-Дарниця

профілактика та лікування сезонного та алергічного риніту, полінозу, кропив’янки, харчової та медикаментозної алергії, дерматозів, що супроводжуються свербежем шкіри (екзема, нейродерміт).

Застосування Діазолін-Дарниця

лікарський засіб приймати внутрішньо після їди.
Дорослим та дітям віком від 12 років: лікарський засіб застосовувати у дозі 100–200 мг 1–2 рази на добу. Максимальна разова доза – 300 мг, добова – 600 мг.
Дітям віком від 5 до 12 років: лікарський засіб застосовувати у дозі 50 мг (½ таблетки) 1–3 рази на добу.
Тривалість лікування визначає лікар залежно від характеру захворювання, досягнутого терапевтичного ефекту та переносимості лікарського засобу.
Діти. Лікарський засіб застосовувати дітям віком від 5-ти років.

Протипоказання

підвищена чутливість до діючої речовини або до інших компонентів лікарського засобу, виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки у період загострення, запальні захворювання травного тракту, пілоростеноз, гіперплазія передміхурової залози, закритокутова глаукома, епілепсія, порушення серцевого ритму.

Побічна дія

з боку органів зору: нечіткість зорового сприйняття.
З боку ШКТ: сухість у роті, диспептичні явища (печія, нудота, біль в епігастральній ділянці), подразнення слизової оболонки травного тракту.
З боку нирок та сечовидільної системи: порушення сечовипускання.
З боку нервової системи: головний біль, запаморочення, парестезії, підвищена стомлюваність, сонливість, сповільнення швидкості реакцій, тремор, дратівливість, тривожність (вночі).
З боку крові та лімфатичної системи: гранулоцитопенія, агранулоцитоз.
З боку імунної системи, шкіри та підшкірної клітковини: реакції гіперчутливості, включаючи свербіж, висипання, кропив’янку, набряк Квінке.
У дітей іноді спостерігаються парадоксальні реакції: підвищене збудження, тремор, порушення сну.

Особливості застосування

під час застосування лікарського засобу не рекомендується вживати алкогольні напої та ліки, що містять етанол.
Лікарський засіб застосовувати з обережністю пацієнтам з тяжкою печінковою та/або нирковою недостатністю (може виникнути потреба у корекції дози та збільшення інтервалів між прийомами).
Лікарський засіб містить лактозу, тому пацієнтам із рідкісними спадковими формами непереносимості галактози, недостатністю лактази або синдромом глюкозо-галактозної мальабсорбції не слід застосовувати лікарський засіб.
Застосування у період вагітності і годування груддю. Лікарський засіб протипоказаний у період вагітності або годування груддю.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Під час застосування лікарського засобу не рекомендується керувати автотранспортом або працювати з іншими механізмами, що потребують концентрації уваги і швидкості психомоторних реакцій.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

лікарський засіб потенціює дію снодійних, седативних та інших лікарських засобів, що пригнічують центральну нервову систему, а також алкоголю.

Передозування

симптоми: сплутаність свідомості, сонливість, порушення координації рухів, сухість у роті.
Лікування: промивання шлунка до чистої промивної води, прийом активованого вугілля внутрішньо, форсований діурез. Подальше лікування – симптоматичне.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С.