Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Гепаргін® (Hepargin) (321265) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
Гепаргін<sup>&reg;</sup> (Hepargin)
Форма випуску
Розчин
Кількість штук в упаковці
10 шт.
Виробник
Сертифікат
05.03.02-04/29633 від 30.04.2014

Гепаргін інструкція із застосування

Характеристика

Гепаргін є джерелом амінокислот аргініну та бетаїну, що проявляють протиастенічну, загальнозміцнюючу, гепатопротекторну та детоксикуючу дію на організм.
Аргінін – напівнезамінна амінокислота, що бере участь у біосинтезі білка і в метаболізмі сечовини. Порушення білкового обміну, що виникає під час дії несприятливих факторів (отруєння, вірусні інфекції , хронічні хвороби та ін.) призводить до загальної інтоксикації організму. Такими токсинами є різні азотисті сполуки та аміак, які утворюються в процесі амінокислотного обміну, що циркулюють в крові і створюють постійне джерело інтоксикації в організмі. Насамперед від цього страждає ЦНС, як найбільш чутлива система організму та розвивається астенічний синдром. Аргінін відіграє важливу роль в мікроциркуляції в тканинах ЦНС, що посилює метаболізм в нейронах, покращує когнітивні функції (пам’ять, увагу, запам’ятовування). Аргінін – є субстратом для синтезу сечовини в печінці. Аргінін сприяє підтриманню оптимального азотистого балансу в організмі, сприяє виведенню кінцевого азоту, знижує утворення шкідливих для клітин печінки вільних радикалів, чим посилює детоксикаційну функцію печінки (антитоксична дія) та має виражену протиастенічну дію. Аргінін є попередником (донором) для синтезу монооксиду азоту (NO) — сигнальної молекули, що бере участь у регуляції ряду фізіологічних процесів, таких як розширення кровоносних судин, передача нервових імпульсів та імунна відповідь. Аргінін проявляє гепатопротекторну дію, що проявляється в покращенні мікроциркуляції в печінці, насиченні її киснем, нормалізації гепатопортальної гемодинаміки та внутрішньоклітинного обміну в гепатоцитах, стимуляції їх активності, зменшенні гіпоксії і запалення, з подальшою регенерацією гепатоцитів.
Бетаїн -ліпотропна речовина, яка бере безпосередню участь у біосинтезі фосфоліпідів (фосфатидилхоліну), транспорті тригліцеридів, окисненні та утилізації жирів. Запобігає виникненню та зменшує жирову дистрофію печінки. Бетаїн – це осмопротектор для клітини, підтримує водний баланс всередині клітин. При клітинному стресі (астенія, вірусні інфекції, інтоксикації) клітина втрачає воду та зменшується в об’ємі, знижується обмін речовин. В організмі включається робота іонних натрієво-калієвих насосів, які підвищують рівень вмісту електроліту (в основному калію) в клітині та потребують великої кількості енергії. Бетаїн швидко поглинається клітиною, підтримуючи водний баланс, не порушує ферментативну активність клітини, нормалізує рівень калію, зменшує потребу в енергії для підтримки життєдіяльності. Таким чином Бетаїн проявляє мембраностабілізуючу, гепатопротекторну та метаболічну дію.
Іони цитрату, що містяться в Гепаргіні®, сприяють процесу травлення при підвищеній кислотності шлункового соку, cприяють зменшенню ацидозу та диспептичних проявів (нудота, відчуття тяжкості в шлунку, метеоризм), які часто спостерігаються при захворюваннях печінки.

Рекомендації з вживання


Може бути рекомендований лікарем для корекції раціонів дієтичного харчування:
- як протиастенічний засіб при станах, пов’язаних з порушенням білкового метаболізму (стреси, астенія, травми, вірусні інфекції, голодування та ін.), особливо у осіб, що знаходяться під впливом шкідливої дії факторів навколишнього середовища та для загального зміцнення організму
- як гепатопротекторний засіб з метою підтримки нормальної та сприяння покращенню порушеної функції печінки при вірусних гепатитах, гепатозах, стеатозах, НАСГ, цирозах, печінковій енцефалопатії;
- як антитоксичний засіб з метою сприяння усунення наслідків дії алкоголю, медикаментів, промислових та інших токсичних агентів.
Спосіб вживання: дорослим по 1-3 флакони на добу після споживання їжі, або за рекомендацією лікаря. Розвести вміст одного флакону у половині склянки води та випити.
Термін споживання: 3-4 тижні. В подальшому термін вживання узгоджується з лікарем.

Особливості застосування

можлива підвищена чутливість до окремих компонентів продукту. Виражена ниркова недостатність. Не застосовувати в період вагітності або годування груддю.
Перед застосуванням обов’язкова консультація лікаря.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С, в недоступному для дітей місці.