Всі аптеки України
Київ (адресу не вказано)
Активні речовини — “ÔòПРОМЕЛЛОЗА (HYPROMELLOSUM)

ГІПРОМЕЛЛОЗА (HYPROMELLOSUM) Діюча речовина

Сортування:
Артелак® краплі очні, розчин, 3,2 мг/мл, флакон з крапельницею, 10 мл, № 1; Др. Манн
Гіпромелоза-П краплі очні, 0,5 %, контейнер-крапельниця, 10 мл, № 1; Унімед Фарма
Розчин має високу в’язкість, показник заломлення аналогічний до природної слізної рідини.

частково метильована і гідроксипропільована целюлоза; при с-мі сухого ока, і особливо у випадку дефіциту муцину, призначається застосування штучної слізної рідини; гіпромелоза особливо підходить для такого застосування завдяки поверхневій активності та адсорбційній здатності; завдяки фізико-хімічній дії гіпромелоза у водному р-ні знижує поверхневий натяг, а також підвищує в’язкість; добре фіксується на рогівці і кон’юнктиві та забезпечує нормальне зволоження; симптоми подразнення, викликані кліпанням, спричиненим дефіцитом слізної рідини, таким чином зменшуються, що запобігає виникненню симптомів висихання епітелію.

для симптоматичного лікування явищ пересихання рогівки та слизової оболонки ока (с-м сухого ока), спричинених порушенням слізної секреції та сльозовидільної ф-ції внаслідок локальних або системних захворювань, а також у разі недостатнього або неповного змикання повік; для змочування та додаткового зволоження твердих контактних лінз.

лікування с-му сухого ока вимагає індивідуального дозування, зазвичай, слід закапувати у кон’юнктивальний мішок по 1 крап. від 3-х до 5-ти або більше р/день; особи, які носять м’які контактні лінзи, мають зняти їх перед застосуванням препарату і зачекати протягом 15 хв. перед тим, як вставити їх знову; також можна використовувати для повторного зволоження твердих контактних лінз.

підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату.

печіння, почервоніння, відчуття стороннього тіла в оці, затуманення зору, сльозотеча, набряк, свербіж, біль в оці; рідкісні випадки кальцифікації рогівки під час лікування фосфатовмісними очними краплями у пацієнтів з вираженими вадами рогівки.