Все аптеки Украины

Циклосон капсули, №20 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
Циклосон

Циклосон інструкція із застосування

Характеристика

до складу дієтичної добавки входять два основних компонента, які зумовлюють її біологічні властивості. Амінокислота L-5-гідрокситриптофан (5-НТР) утворюється в організмі людини при перетворенні незамінної амінокислоти L-триптофан на серотонін, який є одним із головних нейромедіаторів ЦНС.
Серотонін впливає на емоційний стан людини, зокрема на відчуття емоційного благополуччя. Незбалансоване харчування (тривале вживання їж і з високим вмістом кофеїну, низьким вмістом білків, високим або низьким вмістом вуглеводів, дефіцит вітамінів групи В, магнію, кальцію), нестача впливу сонячних променів (особливо в осінньо-зимовий період), хронічний стрес, емоційні та розумові перевантаження та інші фактори можуть спричинювати дефіцит серотоніну, що проявляється тривогою, роздратованістю, пригніченістю, підвищеною стомлюваністю, розладами харчової поведінки, безсонням. Циклосон (5-НТР + Мелатонін) як додаткове джерело 5-НТР сприяє нормалізації рівня серотоніну та зменшенню проявів його дефіциту. Мелатонін — біологічно активна речовина, яка синтезується в організмі та відповідає за регулювання циркадних ритмів, зокрема циклу «сон-неспання».

Рекомендації з вживання

за рекомендацією лікаря в якості дієтичної добавки як додаткове джерело біологічно активних компонентів: амінокислоти 5-НТР, мелатоніну при нервовому та розумовому перевантаженні, стресових та тривожних станах, сезонних емоційних розладах, незбалансованому харчуванні з метою зменшення неспокою, покращення якості сну (сприяє скороченню часу засинання, подовженню тривалості сну), корекції розладів добових біоритмів, зокрема при зміні часових поясів.
Спосіб вживання та рекомендована добова кількість.
Для покращення якості сну приймати по 1 капсулі за 30-45 хв до сну. Тривалість вживання визначається лікарем індивідуально. Для корекції розладів добових біоритмів при зміні часових поясів вживати протягом кількох днів після прибуття в інший часовий пояс.
Капсули слід вживати не розжовуючи, запиваючи достатньою кількістю води. Добова кількість 5-НТР — 50 mg (мг), мелатоніну — 3 mg (мг). Не слід перевищувати рекомендовану добову кількість.
Перед вживанням рекомендована консультація лікаря.
Застереження щодо споживання.
Не споживати при особистій підвищеній чутливості до складових компонентів дієтичної добавки, вагітним та жінкам, які годують груддю, дітям.
Не використовувати як замінник збалансованого харчування та здорового способу життя.
Перед вживанням дієтичної добавки необхідно проконсультуватися з лікарем.
Не слід вживати у разі застосування карбідопи або засобів з серотонінергічною активністю.
При виникненні небажаних явищ під час вживання дієтичної добавки, особливо на початку її споживання, слід проконсультуватися з лікарем.
Циклосон (5-НТР + Мелатонін) викликає сонливість. Слід утримуватись від керування транспортними засобами та виконання робіт, які вимагають підвищеної уваги.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі не вище 25° С в сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці.