Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Мастодинон® краплі (Mastodynon® drops) (559214) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Мастодинон<sup>&reg;</sup> краплі (Mastodynon<sup>&reg;</sup> drops)
Форма випуску
Краплі оральні
Об'єм
100 мл
Виробник
Сертифікат
UA/6239/01/01 від 13.05.2017

Мастодинон краплі інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Лікарський засіб для застосування в гінекологічній практиці.
Під впливом компонентів препарату знижується концентрація пролактину в крові й проявляється нормалізуюча дія на баланс статевих гормонів.

Показання Мастодинон краплі

у комплексному лікуванні передменструального синдрому: психічна лабільність, головний біль або мігрень, набряки, запори, мастодинія (нагрубання і болючість молочних залоз), також скарги під час менструації; порушення менструального циклу та фіброзно-кістозна мастопатія.

Застосування Мастодинон краплі

якщо не призначено інакше, препарат приймати по 30 крапель 2 рази на добу (вранці й ввечері), розводячи невеликою кількістю води. Краплі можна приймати одночасно з іншими рідинами. Перед застосуванням слід збовтати. Флакон при накапуванні препарату слід тримати вертикально.
Якщо симптоми не зникають або їх вираженість збільшується під час застосування лікарського засобу, слід звернутися за консультацією до лікаря.
У процесі зберігання можливе випадіння осаду, що не впливає на ефективність препарату.
Діти. Через недостатність даних препарат не рекомендується застосовувати дітям та підліткам віком до 18 років.

Протипоказання

індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату.

Побічна дія

були повідомлення про тяжкі алергічні реакції з набряком обличчя, задишкою та утрудненням ковтання. Можливі алергічні реакції, включаючи шкірний висип, свербіж, кропив’янку, головний біль та запаморочення, шлунково-кишкові розладі (нудота, біль у шлунку), акне, а також порушення менструального циклу.
Застосування гомеопатичних лікарських засобів може призвести до тимчасового посилення наявних симптомів (початкове загострення).
У разі виникнення будь-яких побічних реакцій слід припинити застосування препарату і звернутися до лікаря.

Особливості застосування

пацієнтам, які проходять або пройшли курс лікування естрогензалежних пухлин, не рекомендується застосовувати без консультації лікаря препарати, у складі яких є прутняк звичайний (Agnus castus).
Пацієнтам, які застосовують агоністи дофаміну, антагоністи дофаміну, естрогени та антиестрогени, необхідно проконсультуватися з лікарем перед застосуванням препарату Мастодинон®, краплі оральні.
Якщо вираженість симптомів збільшується під час застосування лікарського засобу, слід звернутися за консультацією до лікаря.
Пацієнтам з гіпофізарними розладами в анамнезі слід проконсультуватися з лікарем перед застосуванням лікарських засобів, у складі яких є прутняк звичайний.
У разі пролактин-секретуючих пухлин гіпофіза застосування плодів прутняка звичайного може маскувати симптоми пухлини.
Мастодинон®, краплі оральні, містять 53% (об./об.) етанолу. Етанол може бути шкідливий для хворих на алкоголізм. Це також слід взяти до уваги при застосуванні препарату групам високого ризику, таким як пацієнти із захворюваннями печінки або епілепсією.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Препарат не слід застосовувати у період вагітності або годування грудьми. Екстракт плодів прутняка звичайного може впливати на лактацію, а також на жіночу фертильність шляхом регулювання менструального циклу.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботу з іншими механізмами. Особливих застережень не вимагається, але слід враховувати, що краплі містять етанол. У разі виникнення запаморочення слід утриматися від керування транспортними засобами або іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

не виключена взаємодія з агоністами дофаміну, антагоністами дофаміну, естрогенами та антиестрогенами через можливі дофамінергічні та естрогенні ефекти прутняка звичайного.
Загальні зауваження. Взагалі на ефективність гомеопатичних препаратів можуть негативно впливати згубні фактори способу життя, споживання збудливих і подразнювальних засобів.
У разі прийому інших препаратів слід звернутися за консультацією до лікаря.

Передозування

повідомлень про випадки передозування немає.
Лікування передозування: при виникненні проявів передозування необхідна симптоматична терапія.

Умови зберігання

для захисту від світла в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С у недоступному для дітей місці. Після першого відкриття флакона препарат придатний до застосування протягом 6 міс.