Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Стрепсілс® без цукру, зі смаком лимона (Strepsils® without sugar, lemon flavour) (558175) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Стрепсілс<sup>&reg;</sup> без цукру, зі смаком лимона (Strepsils<sup>&reg;</sup> without sugar, lemon flavour)
Форма випуску
Льодяники
Кількість штук в упаковці
16 шт.
Сертифікат
UA/4927/01/01 від 03.02.2021

Стрепсілс без цукру, зі смаком лимона інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

препарат має антисептичні властивості. Активний щодо широкого спектра грампозитивних і грамнегативних мікроорганізмів in vitro; чинить протигрибкову дію. Ефективність препарату зумовлена наявністю двох антибактеріальних компонентів широкого спектра дії, що полегшують біль у горлі та зменшують прояви запалення. Амілметакрезол руйнує структуру білків бактерій, що проявляється бактерицидною дією. 2,4-дихлорбензиловий спирт чинить бактеріостатичну дію за рахунок зневоднення бактеріальної клітини.
У зв’язку з незначною абсорбцією препарату у кров Стрепсілс® належить до засобів для місцевого застосування. Враховуючи це, фармакокінетичні показники не визначалися.

Показання Стрепсілс без цукру, зі смаком лимона

як антисептичний препарат для полегшення болю в горлі.

Застосування Стрепсілс без цукру, зі смаком лимона

для перорального застосування.
Слід застосовувати найнижчу дозу протягом найкоротшого періоду, необхідного для полегшення симптомів.
Дорослим і дітям віком від 6 років рекомендується розсмоктувати по 1 льодянику кожні 2–3 год. Льодяник необхідно повільно розсмоктувати до його повного розчинення. Не застосовувати більше 8 льодяників на добу. Максимальна рекомендована тривалість застосування — 3 дні. Не потрібно коригувати дозу пацієнтам літнього віку.
Діти. Зважаючи на лікарську форму, протипоказано застосовувати препарат у дітей віком до 6 років.

Протипоказання

підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату.

Побічна дія

нижчезазначені побічні реакції відмічали при короткотривалому застосуванні 2,4-дихлорбензилового спирту та амілметакрезолу в безрецептурних дозах. При лікуванні хронічних захворювань та при тривалому застосуванні можуть виникнути інші побічні реакції.
Побічні реакції класифіковані за системами органів та частотою. Частота визначається таким чином: дуже часто (≥1/10); часто (≥1/100 та <1/10); нечасто (≥1/1000 та <1/100); рідко (≥1/10 000; <1/1000); дуже рідко (<1/10 000) та частота невідома (неможливо оцінити з огляду на наявні дані). У кожній групі частоти побічні реакції наводяться в порядку зниження ступеня серйозності.
З боку імунної системи: частота невідома — реакції гіперчутливості, які можуть включати висип, ангіоневротичний набряк, кропив’янку, бронхоспазм та гіпотензію з втратою свідомості.
З боку дихальних шляхів та органів середостіння: частота невідома — фарингеальний набряк (набряк горла).
З боку травного тракту: частота невідома — відчуття дискомфорту в ротовій порожнині, яке може включати подразнення горла, парестезії ротової порожнини (пощипування в роті), набряк у ротовій порожнині та глосодинію (болісність язика); частота невідома — диспепсія, нудота, стоматит, біль у животі.
З боку шкіри та підшкірної клітковини: частота невідома — висип на шкірі, свербіж, еритема.

Особливості застосування

не слід перевищувати зазначену максимальну дозу.
Якщо симптоми зберігаються протягом 3 днів або їх вираженість збільшується, супроводжуються високою температурою тіла, головним болем та іншими явищами, необхідно звернутися до лікаря для додаткової корекції схеми лікування.
У разі встановленої непереносимості деяких цукрів слід проконсультуватися з лікарем, перш ніж приймати цей лікарський засіб.
Ізомальт і мальтит рідкий, що входять до складу препарату, можуть спричинити слабкий проносний ефект (після застосування кількох льодяників на добу).
Не рекомендується застосовувати у пацієнтів зі спадковою непереносимістю фруктози, глюкозо-галактозною мальабсорбцією та цукрозо-ізомальтозною недостатністю.
Застосування у період вагітності або годування грудьми
Вагітність: дані щодо застосування амілметакрезолу та 2,4-дихлорбензилового спирту відсутні або обмежені. Як і щодо всіх лікарських засобів, слід дотримуватися обережності при застосуванні цього препарату в період вагітності. При необхідності слід звернутися за порадою до лікаря.
Годування грудьми: невідомо, чи проникають амілметакрезол, 2,4-дихлорбензиловий спирт або метаболіти у грудне молоко. Не можна виключати ризику для новонароджених або немовлят, яких годують грудьми.
Дані щодо впливу на фертильність відсутні.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Досліджень впливу на здатність керувати транспортними засобами або працювати з іншими механізмами не проводили.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

досліджень взаємодії не проводили.

Передозування

випадкове або навмисне передозування препарату може проявлятися лише симптомами дискомфорту з боку ШКТ. У такому випадку слід припинити застосування препарату та звернутися до лікаря. Лікування симптоматичне.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С. Зберігати в недоступному для дітей місці.