Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

НОКСПРЕЙ СІЛЬВЕР спрей назальний 10 мл, №1 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
НОКСПРЕЙ СІЛЬВЕР
Форма випуску
Спрей назальний
Об'єм
10 мл
Сертифікат
DOC.MD.002/ver.1 від 25.06.2020

НОКСПРЕЙ СІЛЬВЕР інструкція із застосування

Характеристика

Колоїдне срібло — срібла протеїнат — є універсальним антимікробним засобом з широким спектром дії. Іони срібла, що входять до складу Нокспрей Сільвер, спрей назальний, мають антисептичні та протигрибкові властивості, вони здатні пригнічувати розмноження або спричиняти загибель більшості бактерій та вірусів (у тому числі вірусу грипу). Протимікробні властивості зумовлені здатністю іонів срібла адсорбуватися на поверхні мікробної клітини, проходити крізь мембрану і повністю блокувати дію сульфгідрильних груп ферментних систем мікроорганізму, що порушує його життєдіяльність. Крім того, іони срібла атакують і руйнують молекули ДНК мікробів, що призводить до неможливості їх розмноження. Завдяки цим внутрішньоклітинним механізмам протягом останніх декількох десятиліть стійкості бактерій до іонів срібла не спостерігалося.
Декспантенол сприяє регенерації пошкодженої слизової оболонки носа, а також зволожує її та зменшує подразнення.

Рекомендації по використанню

Нокспрей Сільвер застосовується:
— як антисептичний засіб у комплексному лікуванні гострих та хронічних інфекційно-запальних процесів носової порожнини та придаткових пазух носа, у тому числі ринітів, риносинуситів, аденоїдитів.
Спосіб застосування.
Ретельно очистити ніс. Струснути контейнер і зняти захисний ковпачок.
Перед першим застосуванням необхідно кілька разів натиснути на розпилювач до появи аерозолю. Ввести край розпилювача у носовий хід і провести впорскування, натиснувши до упору на розпилювач вказівним і середнім пальцями. Не слід закидати голову назад і перевертати контейнер при впорскуванні спрею. Під час впорскування необхідно зробити легкий вдих через ніс.
Застосовувати по одному впорскуванню у кожний носовий хід 2-3 рази на добу.
Звичайний курс застосування становить 5–10 днів; за рекомендацією лікаря його можна подовжити до 3 тижнів.
При місцевому застосуванні срібла протеїнат не має загальної системної дії.

Протипоказання

Дитячий вік до 1-го року. Підвищена індивідуальна чутливість до компонентів засобу.

Особливості застосування

Цей медичний виріб можна застосовувати дітям віком від 1-го року. Застосування дітям дозволяється тільки в присутності дорослих осіб.
Не допускати потрапляння розчину в очі. При випадковому потраплянні в очі промити великою кількістю проточної води. Перед застосуванням невелику кількість засобу нанести на шкіру в ділянці ліктьового згину для виявлення можливої індивідуальної непереносимості. При виникненні симптомів індивідуальної непереносимості (подразнення, печіння, свербіж шкіри) промити місце нанесення великою кількістю води, відмовитися від застосування виробу і при необхідності звернутися до лікаря. Для попередження поширення інфекції не слід користуватися одним контейнером кільком особам.
Дотримуйтесь рекомендованих доз і способу застосування виробу. Срібла протеїнат може спричинити подразнення слизової оболонки носа, особливо при довготривалому застосуванні.
Нокспрей Сільвер, спрей назальний не слід застосовувати у період вагітності або годування груддю, оскільки не має достатньо даних щодо застосування срібло-вмісних засобів у ці періоди.

Умови зберігання

Зберігати при температурі не вище 25 °С в захищеному від світла місці. Зберігати в недоступному для дітей місці.
Термін придатності розчину після першого відкриття контейнера — не більше 4 тижнів.