ОПТИКС ПРЕМІУМ (OPTIX PREMIUM)
ОПТИКС ПРЕМІУМ інструкція із застосування
Склад
Поживні речовини | Вміст в 1 капсулі | % ДРВ1 |
Лютеїн2 | 10 мг (mg) | – % |
Зеаксантин2 | 2 мг (mg) | –% |
Астаксантин3 | 3 мг (mg) | –% |
Вітамін Е | 20 мг (mg) | 166% |
Етилові ефіри Омега-3 кислот | 370 мг (mg) | – % |
Вітамін С (L-аскорбінова кислота) | 100 мг (mg) | 125% |
Цинк | 5 мг (mg) | 50% |
Мідь | 1 мг (mg) | 100% |
Вітамін D | 15 мкг (µg) | 300% |
Коензим Q10 | 5 мг (mg) | – % |
Екстракт кореня куркуми, в перерахунку на куркуміноїди | 50 мг (mg) | – % |
2 — в складі суміші лютеїну і зеаксантину, екстрагованих з квітів чорнобривців Tagetes erecta
3 — природний астаксантин олеорезин з Haematococcus pluvialis
Склад: желатин; етилові ефіри омега-3 кислот (26,4%); тригліцериди середнього ланцюга; вологоутримуючий агент: гліцерин; L-аскорбінова кислота; екстракт кореня куркуми (3,8%); суміш лютеїну та зеаксантину (3,6%) (олія сафлорова або соняшникова, лютеїн, зеаксантин, антиоксидант: токоферол); астаксантин олеорезин (2,1%) (природний астаксантин олеорезин з Haematococcus pluvialis, антиоксидант: токоферол); DL-альфа-токоферилацетат; антиспікаючий агент: діоксид кремнію; цинку оксид; коензим Q10; міді сульфат; барвники: заліза оксид червоний, заліза оксид чорний; холекальциферол (0,001%).
Характеристика
Оптикс Преміум (добавка дієтична) — як джерело поживних речовин для підтримки нормального зору: Омега-3, антиоксидантів лютеїну, зеаксантину, астаксантину, коензиму Q10, куркумину, вітамінів C, E, D та мікроелементів цинку і міді.
Лютеїн, зеаксантин, астаксантин — ксантофілові каротиноїди, потужні антиоксиданти, які сприяють підтримці нормальної функції зору та захисту ока від вікових проблем та пошкоджень, викликаних сонячним світлом. Крім того, вони беруть участь у захисті клітин від шкідливого впливу вільних радикалів. Окисне пошкодження відіграє важливу роль у кількох захворюваннях очей, таких як катаракта (помутніння зору) і вікова дегенерація жовтої плями (ВМД). Окислення сприяє деградації мембран клітин, що може призводити до пошкодження або руйнування фоторецепторних клітин, розташованих у макулі, центральній частині сітківки, що відповідає за гостроту зору. Дослідження показали, що певні каротиноїди захищають сітківку, запобігаючи окислювальному пошкодженню. Відповідно, шляхом сповільнення деяких деструктивних процесів сітківки лютеїн, зеаксантин, астаксантин захищають епітеліальні клітини людського ока від стресу, спричиненого ультра-фіолетовим випромінюванням.
Лютеїн та зеаксантин є єдиними харчовими каротиноїдами, які накопичуються у сітківці ока, особливо у макулі («жовта пляма»). Вони фільтрують світло, щоб воно не досягло нижніх структур сітківки, тим самим зменшуючи ризик індукованого світлом окислювального пошкодження, яке може призвести до вікової дегенерації жовтої плями (ВМД).
Крім цього, лютеїн і зеаксантин діють як природний сонцезахисний крем, поглинаючи надлишкову світлову енергію та захищаючи очі від шкідливого синього світла.
Лютеїн і зеаксантин також виконують важливі антиоксидантні функції в організмі. Разом з іншими природними антиоксидантами, включаючи вітаміни С та Е, ці важливі пігменти захищають організм від шкідливого впливу вільних радикалів.
Астаксантин – природний каротиноїд, який зазвичай міститься в морському середовищі (особливо в мікроводоростях і морепродуктах), із численними відомими біологічними функціями, більшість із яких пов’язані з його антиоксидантною та протизапальною активністю. Астаксантин вирізняється серед інших антиоксидантів тим, що демонструє найвищу здатність поглинання радикалів кисню – у 100–500 разів вищу, ніж ⍺-токоферол.
Вітамін Е — сприяє захисту клітин від оксидативного стресу. Основна роль вітаміну Е в організмі полягає в нейтралізації окислення. З цієї причини дослідники вважають, що він відіграє важливу роль у захисті певних частин ока, які особливо чутливі до окисного пошкодження.
Омега-3 кислоти — незамінні жирні кислоти, які відіграють важливу роль в організмі.Омега-3 можуть допомогти захистити очі у дорослих від вікової дегенерації жовтої плями (ВМД) та синдрому сухого ока.
Вітамін С — водорозчинний антиоксидант з потужною відновною дією. Сприяє нормальному енергетичному метаболізму, захисту клітин від оксидативного стресу, зниженню втоми та втомлюваності, утворенню колагену для нормальної роботи кровоносних судин.
Цинк — сприяє підтриманню нормального зору та захисту клітин від оксидативного стресу, нормальному засвоєнню макронутрієнтів, нормальному метаболізму жирних кислот та вітаміну A.
Мідь — мікроелемент, який бере участь в енергетичному метаболізмі, роботі нервової та імунної систем. Мідь потрібна для перетворення заліза організму на гемоглобін, а також сприяє захисту клітин від оксидативного стресу.
Вітамін D — є важливою поживною речовиною, необхідною організму для багатьох життєво важливих процесів. Вітамін D важливий для здоров’я очей, позитивно впливає на функцію зору багатьма способами — від покращення функції сльози до зниження ризику дегенерації жовтої плями та катаракти. Дефіцит вітаміну D може мати негативний вплив на здоров’я очей. Дефіцит вітаміну D асоціюється з такими станами, як вікова дегенерація жовтої плями, діабетична ретинопатія, увеїт, синдром сухого ока та порушення функції сльози.
Коензим Q10 — антиоксидант, необхідний організму для процесу вироблення енергії для росту та підтримки клітин.
Куркумин — основний куркуміноїд популярної індійської спеції куркума (Curcuma longa). Куркумін має антиоксидантні, протизапальні властивості, може інгібувати запальні цитокіни, які потім можуть зменшити цикл зворотного зв’язку, який викликає синдром сухого ока.
Рекомендації з вживання
Вживати в якості доповнення до звичайного харчового раціону як джерело Омега-3, антиоксидантів лютеїну, зеаксантину, астаксантину, коензиму Q10, вітамінів C, E, D та мікроелементів цинку і міді. Містить необхідні поживні речовини та мікроелементи для підтримки нормального зору, зокрема, при вікових змінах, підвищених зорових навантаженнях, стресах або незбалансованому харчуванні.
Для отримання заявленого корисного ефекту дорослим — по 1 капсулі на добу, під час або після їди, не розжовуючи, запивати достатньою кількістю води.
Тривалість курсу 2–3 місяці.
Не перевищувати зазначену рекомендовану кількість для щоденного споживання.
Перед вживаниям рекомендована консультація з лікарем.
Застереження: підвищена особиста чутливість до компонентів продукту, період вагітності та період лактації. Не вживати після закінчення строку придатності, зазначеного на упаковці. Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування. Важливо харчуватись різноманітно та збалансовано та вести здоровий спосіб життя.
Умови зберігання
Зберігати у сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25 °С.
Не є лікарським засобом.