Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Таймика (Taimika) (363303) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
Таймика (Taimika)
Ціна в місті Київ
від 467,90 до  763,69 грн
Без рецепта
Інструкція із застосування Таймика капсули 0,53 г, №30
Форма випуску
Капсули
Дозування
0,53 г
Кількість штук в упаковці
30 шт.
Виробник
Фармаком

Таймика інструкція із застосування

Показання до застосування

Додаткове джерело міо-інозитолу, фолієвої кислоти і вітаміну D3 в період планування і під час вагітності, сприяє загальному зміцненню організму, нормалізації функціонування органів чоловічої та жіночої репродуктивної системи, поліпшенню обміну речовин.

Склад

Міо-інозітол — 500,0 мг, L-метилфолат — 208,0 мкг, вітамін D3 — 12,5 мкг (500 МЕ). Вспомогательные компоненты: лактоза — 13,886 мг, кальцію стеарат — 10,6 мг, аеросил — 5,3 мг.

Опис діючих речовин

Міо-інозитол (вітамін В8) — один з ендогенних метаболітів людини, що робить істотний вплив на функціонування всіх тканин, в т.ч. репродуктивної системи. Міо-інозитол виступає в якості важливих передавачів сигналу у внутрішньоклітинних сигнальних каскадах в формі інозітолфосфатов і фосфатіділінозітолових ліпідів, беручи участь в регуляції рівнів внутрішньоклітинного кальцію, передачі сигналу від рецептора інсуліну, розщепленні жирів і зниження рівня холестерину в крові, модуляції активності нейротрансмітерів. Порушення обміну міо-інозитолу призводять до резистентності клітин до гонадотропін-рилізинг-гормону, фолікулостимулюючого і лютеїнізуючого гормону, порушень овуляції, гальмування визрівання ооцитів і інсулінорезистентності. Застосування міо-інозитолу ефективно в терапії метаболічних і репродуктивних порушень. Перспективно також використання міо-інозитолу для підготовки до екстракорпорального запліднення (ЕКЗ). Рівень міо-інозитолу в крові є важливим біомаркером соматичного і репродуктивного здоров’я. Застосування міо-інозитолу (особливо в поєднанні з фолатами) є ефективним способом корекції репродуктивних і соматичних порушень.

Прийом інозитолу може надавати позитивну дію на чоловічу фертильність. За даними досліджень застосування інозитолу сприяє відновленню балансу гонадотропних гормонів у чоловіків з ідіопатичним безпліддям (значимо знижуються кількості ЛГ, ФСГ, пролактину, а концентрації інгібіну В (маркера сперматогенезу) і тестостерону зростають; якість сперми покращується (збільшується концентрація, загальна кількість і кількість прогресивно рухливих сперматозоїдів, поліпшуються морфологічні властивості сперми).

L-метилфолат найбільш біологічно активна форма фолієвої кислоти, яка може долати гематоенцефалічний бар’єр. Є домінуючою мікронутріентной формою фолату, яка циркулює в плазмі крові і бере участь в біологічних процесах. Необхідний для підтримки здоров’я серцево-судинної, нервової і репродуктивної систем, а також для правильного клітинного ділення. L-метілфолат підвищує периферичну чутливість до інсуліну, підтримуючи стабільність фолатеміі і, таким чином, відновлюючи нормальні рівні гомоцистеїну. На відміну від фолієвої кислоти, L-метілфолат володіє більш високою біодоступністю, не має лікарського і харчового впливу, має високу абсорбцію і стійкістю.

Вітамін D3 грає ключову роль в кальцієво-фосфорному обміні і впливає на мінеральну щільність кісток. Дефіцит вітаміну D пов’язаний з ризиками для здоров’я, включаючи серцево-судинні захворювання, онко процеси, метаболічний синдром, розсіяний склероз, цукровий діабет, проблеми з психічним здоров’ям. Високий відсоток людей репродуктивного віку відчувають дефіцит вітаміну D, який є важливим компонентом, який регулює кальцієвий гомеостаз і багато інших клітинні функції.

Таймика сприяє запобіганню можливій аліментарної недостатності міо-інозитолу, фолієвої кислоти і вітаміну D3 та може бути рекомендована лікарем для відновлення і підтримки оптимальних дієтологічних умов функціонування організму, поліпшення метаболічного профілю, корекції репродуктивних і соматичних порушень, а так само в період планування і під час вагітності.

Спосіб застосування

По 1–2 капсули на добу після прийому їжі, курс прийому — від 3 до 6 місяців. Тривалість прийому і можливість повторного курсу узгодити з лікарем.
Перед вживанням рекомендована консультація лікаря.

Протипоказання

Індивідуальна чутливість до компонентів, діти.

Форма випуску

Капсули 530 мг №30 в упаковці

Термін придатності

36 місяців