ТІОКТ Q10 (THIOCT Q10) (356528) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Про препарат
  • Ціни
  • Діагнози
ТІОКТ Q10 (THIOCT Q10)

ТІОКТ Q10 інструкція із застосування

Склад

Склад: активні речовини: α-ліпоєва кислота, ацетил-L-карнітин гідрохлорид, коензим Q10.
1 пакет-саше (добова доза) містить:

α-ліпоєва кислота 800 мг
ацетил-L-карнітин500 мг
коензим Q1025 мг

Без глютену. Без глюкози. Не містить лактози. З підсолоджувачами.

Характеристика

Тіокт Q10 у своєму складі містить α-ліпоєву кислоту, ацетил-L-карнітин гідрохлорид та коензим Q10. Це ретельно підібрана комбінація інгредієнтів для підтримання нормального функціонування органів, тканин і клітин, а також як джерело енергії для функціонування та забезпечення життєдіяльності організму.
Науково доведені властивості компонентів дієтичної добавки
Згідно загально доступним літературним джерелам компоненти, що входять до складу Тіокт Q10, мають такі властивості.
Тіоктова кислота (α-ліпоєва кислота) — речовина, подібна до вітамінів, у вигляді коферменту бере участь в окиснювальному декарбоксилюванні піровиноградної, α–кетоглутарової та інших кетокислот, бере участь в утворенні ацетилкоферменту А. Ліпоєва кислота широко розповсюджена в природі, але здебільшого в зв’язаній формі. До харчових джерел відносяться м’ясо і субпродукти, молочні вироби і хлібопекарські дріжджі.
L–карнітин — амінокислота, яка є необхідною для перенесення жирних кислот в мітохондрії, де відбувається вивільнення із них енергії. Карнітин є необхідним для нормальної функції м’язів і підтримки оптимального фізіологічного стану. За нестачі карнітину невикористані жирні кислоти накопичуються в цитоплазмі і виникає дефіцит енергії, який найбільш є відчутним для м’яза серця і скелетної мускулатури.
В організмі людини карнітин не синтезується, потреба в ньому забезпечується за рахунок їжі.
Основними джерелами надходження карнітину в людському організм є м’ясо і м’ясопродукти.
Кофермент Q10, коензим Q10 (також відомий як убіхінон, кофермент Q, СоQ10, СоQ, Q10, або Q) — бензохінон із 10 ізопреновими хімічними групами. Убіхінон відносять також до вітаміноподібних сполук. Ця сполука виявлена в більшості рослинних і тваринних клітин. Вона також синтезується в організмі людини із амінокислоти тирозину, через що її не відносять до вітамінів, хоча її роль у метаболічних процесах організму аналогічна вітамінам. Щоденно в організм людини з їжею надходить близько 3–5 мг, здебільшого з м’ясом і рибою.

Рекомендації з вживання

Тіокт Q10 може бути рекомендована в якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело α-ліпоєвої кислоти, L-карнітину та коензиму Q10. Компоненти, що входять до складу Тіокту Q10, сприяють підтримці нормального енергетичного метаболізму, обміну глюкози і ліпідів (посідають важливе місце в утилізації вуглеводів і здійсненні нормального енергетичного обміну, що покращує «енергетичний статус» клітин); мають цитопротекторні властивості; підтримують нормальну дезинтоксикаційну функцію печінки.
Спосіб споживання та рекомендована добова доза: дорослим по 1 саше на добу натще. Вміст 1 саше розчинити у склянці води, ретельно перемішати до утворення однорідної суспензії. Тривалість споживання визначається лікарем індивідуально.

Особливості застосування

не рекомендується при підвищеній чутливості до складових компонентів. Не слід вживати дітям до 12 років, жінкам під час вагітності та грудного вигодовування. З обережністю використовувати у хворих на цукровий діабет, обов’язковий контроль рівня глюкози крові. Не повинен застосовуватися як заміна повноцінного раціону харчування. Надмірне вживання може спричинити послаблюючий ефект. Не перевищувати рекомендованої добової дози.
Перед споживанням слід проконсультуватися з лікарем, особливо при лікуванні гіпоглікемічними засобами. При вживанні дієтичної добавки може спостерігатися незвичний запах сечі, подиху та поту (специфічний запах риби). Не слід вживати з молоком, молочними продуктами, з продуктами харчування та дієтичними добавками, що містять кальцій, магній, цинк або залізо, оскільки це може зменшити їх засвоювання.

Умови зберігання

в сухому місці, при температурі не вище 25 °С.