Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Карбарутин (Carbarutin) (339099) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Карбарутин (Carbarutin)
Форма випуску
Розчин для ін'єкцій
Кількість штук в упаковці
10 шт.
Сертифікат
UA/17461/01/01 від 30.05.2019

Карбарутин інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Карбарутин — це комбінація троксерутину та карбазохрому, спрямована на лікування судинних захворювань та геморагічних синдромів при підвищеній слабкості стінок капілярів. Чинить протизапальну та антиоксидантну дію, пригнічує гіалуронідазу. Запобігає окисненню гіалуронової, аскорбінової кислоти та адреналіну, пригнічує ПОЛ.
Троксерутин, також відомий як вітамін P4, є біофлаваноїдом, який зменшує підвищену проникність і ламкість капілярів і запобігає пошкодженню базальної мембрани ендотеліальних клітин. Крім цього, чинить антиоксидантну, мембраностабілізуючу, антигеморагічну, протизапальну, венотонізуючу дію. Зменшує набряк, покращує трофіку, покращує мікроциркуляцію і мікросудинну перфузію та полегшує інші симптоми, пов’язані з венозною недостатністю або порушенням відтоку лімфатичної рідини. Також посилює ангіопротекторну дію вітаміну С та виконує й активує синтез гіалуронової кислоти (мукополісахариду, що відповідає за міцність стінок судин). Крім того, зменшує вивільнення гістаміну — потужного вазодилататора та пронабрякового агента.
Карбазохром — ортохінон, продукт окиснення адреналіну без симпатоміметичної активності через відсутність вторинної аміно- та о-дифенольної груп. Чинить локальну судинозвужувальну дію на дрібні судини, що призводить до зменшення тривалості кровотечі. Цей ефект досягається без підвищення АТ та впливу на серцево-судинну діяльність. Також встановлено, що карбазохром впливає на проникність і міцність капілярів та на тонус і звуження судин.
Комбінація троксерутину та карбазохрому знайшла своє обґрунтування у взаємному посиленні фармакологічних і терапевтичних ефектів з метою гемостазу та вазопротекції.
У дослідженні хронічної токсичності пероральної форми комбінації на щурах (у дозі ½ таблетки/кг/добу) та собаках (у дозі ½ та ¼ таблетки/кг/добу) встановлена її хороша переносимість протягом усього періоду лікування. Не виявлено ознак загальної чи шлунково-кишкової токсичності, змін поведінки або маси тіла. У дослідженнях репродуктивної токсичності (ембріо- та фетотоксичності, тератогенності) достовірних відмінностей між показниками основної та контрольної груп не виявлено.
Фармакокінетика. Дослідження фармакокінетики не проводилися.

Показання Карбарутин

симптоми венозної недостатності, підвищена ламкість капілярів.

Застосування Карбарутин

дорослі. Препарат застосовувати в/м у дозі 1–3 ампули на добу. Тривалість лікування та дозовий режим визначають індивідуально.
Вміст ампули не слід змішувати з р-нами, що містять аскорбінову кислоту.
Діти. Безпека та ефективність застосування не встановлені. Препарат не слід застосовувати у дітей.

Протипоказання

підвищена чутливість до діючих речовин або до інших компонентів препарату.

Побічна дія

при застосуванні препарату можливий розвиток реакцій гіперчутливості.
Повідомлялося про локальну та генералізовану еритему при внутрішньошкірному та п/ш застосуванні (мезотерапія).

Особливості застосування

ефективність і безпека для мезотерапії (для внутрішньошкірного та п/ш застосування) не встановлені. Препарат не призначений для мезотерапії.
Препарат неефективний при набряку нижніх кінцівок, зумовленого захворюваннями печінки, нирок або серцево-судинної системи.
Препарат необхідно з обережністю застосовувати у пацієнтів із тяжкими захворюваннями печінки та жовчного міхура.
Препарат містить 24,004 мг/дозу натрію хлориду. Слід бути обережним при застосуванні у пацієнтів, які дотримуються дієти з контрольованим вмістом натрію.
Застосування у період вагітності чи годування грудьми. Безпека та ефективність застосування не встановлені. Препарат не слід застосовувати у період вагітності або годування грудьми.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами чи роботі з іншими механізмами. Препарат не впливає на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами чи роботі з іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

препарат посилює дію вітаміну С на зміцнення структури та зниження проникності судинної стінки.
Дані щодо взаємодії препарату з іншими лікарськими засобами та щодо інших видів взаємодій відсутні.
Несумісність. Вміст ампули не слід змішувати з р-нами, що містять аскорбінову кислоту.

Передозування

про випадки передозування не повідомлялося. Можливе посилення проявів побічних реакцій. У разі передозування слід здійснювати симптоматичне та підтримувальне лікування.

Умови зберігання

за температури не вище 25 °C у недоступному для дітей місці.